19.9 C
Athens
27/09/23
spot_img

Πρωτοβουλία για την Πλατεία Λαμπράκη στο Αιγάλεω

Πρωτοβουλία για την Πλατεία Λαμπράκη ο τίτλος της επιστολής που λάβαμε στο free-time.gr στην οποία περιγράφεται το ιστορικό εγκατάλειψης απο τη Δημοτική αρχή της Πλατείας Λαμπράκη στο Αιγάλεω.

Οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι με πρωτοβουλία του Δικηγόρου κ. Ηλία Μητσόπουλου, με υπεύθυνο τρόπο ανέδειξαν το πρόβλημα και ζήτησαν να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα.

Σύμφωνα με την επιστολή, η Διοίκηση δεν προχώρησε καν σε κάποια απάντηση-ενημέρωση, πόσω δε μάλλον για το πως σχεδιάζει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Η συνέχεια στους πολίτες….

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΑΙΓΑΛΕΩ ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ «ΑΓΝΟΟΥΝ»  ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ 225 ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Πρωτοβουλία για την Πλατεία Λαμπράκη
Πρωτοβουλία για την Πλατεία Λαμπράκη στο Αιγάλεω Φωτο: Ηλίας Μητσόπουλος Δικηγόρος

Γράφει ο Ηλίας Μητσόπουλος

Δικηγόρος *

            Συμβολική φωτογράφηση- Διαμαρτυρία, πραγματοποιήσαμε την Δευτέρα 29 Μαΐου 2023 στον χώρο της πρώην παιδικής χαράς της Πλατείας Λαμπράκη, παιδιά και μεγάλοι, διαμαρτυρόμενοι για την αποξήλωση της παιδικής χαράς και την γενικότερη εγκατάλειψη της πλατείας, αλλά και για το ότι μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί απάντηση στην Επιστολή- Διαμαρτυρία 225 συμπολιτών μας. Παιδιά της γειτονιάς, που έχουν στερηθεί για πάνω από τρία χρόνια την παιδική χαρά της γειτονιάς τους, διαμαρτυρήθηκαν, κρατώντας πανό που έγραφε «ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΜΑΣ»

            Την Δευτέρα 06 Μαρτίου 2023, κατ’ εξουσιοδότηση 225 συμπολιτών μας, κατέθεσα στον Δήμο Αιγάλεω, λαμβάνοντας αριθμό πρωτοκόλλου, Επιστολή- Διαμαρτυρία- Πρωτοβουλία για την Πλατεία Λαμπράκη, απευθυνόμενη προς τον Δήμαρχο Αιγάλεω κ. Ιωάννη Γκίκα (την οποίαν υπογράφουν  225 συμπολίτες μας, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ εντόνως για την επί τρία χρόνια πλήρη αδιαφορία, τον σε βάρος μας εμπαιγμό και την απαξίωση του χώρου, αλλά και θέτοντας συγκεκριμένα αιτήματα). Η ως άνω Επιστολή- Διαμαρτυρία- Πρωτοβουλία, δημοσιεύθηκε τόσο σε τοπικές έντυπες εφημερίδες, όσο και σε τοπικά ηλεκτρονικά μέσα και έγινε ευρέως γνωστή.

Πρωτοβουλία για την Πλατεία Λαμπράκη στο Αιγάλεω

Παρά το ότι βάσει νόμου οι Δήμοι οφείλουν να απαντούν στα έγγραφα αιτήματα πολιτών εντός 50 ημερών, εντούτοις καμία απολύτως απάντηση δεν έχουμε λάβει, αλλά ούτε και έχει βελτιωθεί στο ελάχιστο η κατάσταση, χάνοντας από ό,τι φαίνεται τα παιδιά το παιχνίδι στην παιδική χαρά της γειτονιάς τους για ακόμη ένα καλοκαίρι.

Επιγραμματικά αναφέρω για να το γνωρίζουν και οι συμπολίτες μας, από άλλες γειτονιές, ότι πρόκειται για την πλατεία, που περικλείεται από τις οδούς Δελφών, Μπακογιάννη, Ζακύνθου και Τομπάζη στο Λιούμη.

Στην πλατεία υπήρχε παιδική χαρά, η οποία αποξηλώθηκε από τη νυν Διοίκηση την Άνοιξη του 2020, εν μέσω του πρώτου lock down. Σήμερα, πάνω από τρία χρόνια μετά, το κομμάτι της πλατείας, στο οποίο υπήρχε η παιδική χαρά, αποτελεί έναν εγκαταλελειμμένο άδειο χώρο, ενώ το μόνο που μαρτυρά την ύπαρξη κάποτε παιδικής χαράς, είναι ο -σε αθλία κατάσταση- προστατευτικός τάπητας, που έχει παραμείνει, ενώ πέραν της αποξήλωσης της παιδικής χαράς, η πλατεία παρουσιάζει σημάδια γενικότερης εγκατάλειψης.

Τίθεται λοιπόν το εύλογο ερώτημα, γιατί ο Δήμαρχος Αιγάλεω και οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν ενεργούν, αλλά και δεν απαντούν, όπως και ο νόμος ορίζει, στα καίρια ερωτήματά μας;

Γιατί δεν απαντούν αν έχουν κάνει ενέργειες, σχετικά με το θέμα, ποιες είναι αυτές και ποια είναι η εξέλιξή τους;

Γιατί δεν μας γνωστοποιούν και εγγράφως εάν η παιδική χαρά αποξηλώθηκε κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας και το περιεχόμενό της, ώστε να μην τίθεται καμία αμφιβολία στο μυαλό κανενός συμπολίτη μας;

            Γιατί εξακολουθεί η ίδια τακτική αδιαφορίας και εμπαιγμού;

Ο στοιχειώδης σεβασμός στον πολίτη, ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ την απάντηση στα έγγραφα αιτήματά του και ειδικά όταν υπογράφουν 225 συμπολίτες, κάτι το οποίο ορίζει και ο Νόμος, προβλέποντας μάλιστα και κυρώσεις σε περίπτωση μη απάντησης ή μη έγκαιρης απάντησης.

Όταν μάλιστα πρόκειται για θέματα, που αφορούν παιδιά πρέπει να επιδεικνύεται  ο μέγιστος σεβασμός και ευαισθησία.

Ο αγώνας για την Πλατεία Λαμπράκη δεν σταματάει εδώ. Αντιθέτως τώρα γιγαντώνεται. Ήδη την Δευτέρα 29 Μαΐου 2023 συζητήσαμε, ανταλλάξαμε απόψεις, επιφυλαχθήκαμε κάθε νόμιμου δικαιώματός μας και συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε σε διαρκή αγώνα, μέχρι την τελική δικαίωση.

Προχωράμε λοιπόν, ενωμένοι σαν μια γροθιά και με την αγωνιστική ψυχή, το πείσμα και την αξιοπρέπεια του Αιγαλιώτη, ο οποίος απαιτεί πάνω απ’ όλα καθαρές κουβέντες και σεβασμό και ξέρει πολύ καλά να διεκδικεί τα δικαιώματά του.

* Ο Ηλίας Μητσόπουλος κατ’ εξουσιοδότηση 225 συμπολιτών μας και ως επικεφαλής της Πρωτοβουλίας, κατέθεσε την Επιστολή- Διαμαρτυρία- Πρωτοβουλία για την Πλατεία Λαμπράκη, στον Δήμο Αιγάλεω την Δευτέρα 06 Μαρτίου 2023, λαμβάνοντας αριθμό πρωτοκόλλου 11773.

ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ

Δώστε αξία στη συλλογή σας.

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα