17.5 C
Athens
28/03/24
spot_img

Δημιουργική Απασχόληση για παιδιά – Δήμος Αθηναίων

Δημιουργική Απασχόληση για παιδιά από το Δήμο Αθηναίων

Από τη Δευτέρα 19 Ιουνίου έως την Παρασκευή 14 Ιουλίου ο Δήμος Αθηναίων προσφέρει, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), Καλοκαιρινή Δημιουργική Απασχόληση για παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών (γεννημένα από το 2011 έως το 2016) στα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης Νορντάου και Αγίου Παύλου, με δωρεάν συμμετοχή.

Οι μικροί μας φίλοι κι αυτό το καλοκαίρι, θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν εποικοδομητικά και ευχάριστα τον ελεύθερό τους χρόνο, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΠΑΝΔΑ.

H Καλοκαιρινή Δημιουργική Απασχόληση στα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης Νορντάου και Αγίου Παύλου, θα πραγματοποιηθεί για τέσσερις εβδομάδες (τέσσερις περιόδους), από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 09:30 έως τις 14:30.

Κάθε περίοδος θα έχει το δικό της θέμα και τα παιδιά θα συμμετέχουν σε μοναδικά εργαστήρια και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, που συνδυάζουν τη δημιουργική απασχόληση με την ψυχαγωγία και το παιχνίδι.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει εικαστικό εργαστήρι που θα υλοποιηθεί από τη Σχεδία Αρτ και θα βασίζεται στην εκπαίδευση της δημιουργικής ανακύκλωσης (upcycling), θεατρικό παιχνίδι, μουσικοκινητική αγωγή, δραματοποίηση παραμυθιού, χοροκίνηση και ενασχόληση με επιτραπέζια παιχνίδια.

«Με μία ακόμη πρόταση ο ΟΠΑΝΔΑ εμπλουτίζει και φέτος τις επιλογές για την εποικοδομητική και διασκεδαστική αξιοποίηση του καλοκαιρινού ελεύθερου χρόνου των παιδιών της πόλης. Τα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης Νορντάου και Αγίου Παύλου υποδέχονται κι αυτό το καλοκαίρι τους μικρούς μας φίλους για δημιουργική καλοκαιρινή απασχόληση, ένα πρόγραμμα που συνδυάζει την χαρά του παιχνιδιού με εκπαιδευτικές δράσεις που προάγουν τη δημιουργία και την ελευθερία της έκφρασης», αναφέρει σε δήλωσή της η Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, Νίκη Αραμπατζή.

Αναλυτικά οι περίοδοι:

1η περίοδος: 19 – 23 Ιουνίου | Θέμα: Φυτά
2η περίοδος: 26 – 30 Ιουνίου | Θέμα: Ζωάκια 3η εβδομάδα: 03 – 07 Ιουλίου| Θέμα: Παιχνίδια 4η εβδομάδα: 10 – 14 Ιουλίου| Θέμα: Νερό

*Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων/ περίοδο:
Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Νορντάου – 2 ομάδες των 15 παιδιών η καθεμία
Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Αγίου Παύλου – 20 παιδιά

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσης στο εκάστοτε Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00 – 17:00.

Οι κρατήσεις θα πραγματοποιούνται ανά εβδομάδα, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Νορντάου Δήμου Αθηναίων:
Νορντάου 7, Γκύζη, τηλ.: 210 6433128
Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Αγίου Παύλου Δήμου Αθηναίων:
Αγίου Παύλου 22, Σταθμός Λαρίσης, τηλ.: 210 3412183

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα