17.5 C
Athens
29/03/24
spot_img

Ελληνικούς προορισμούς υμνεί Σουηδός travel bloger

Ελληνικούς προορισμούς υμνεί Σουηδός travel bloger

Τους δέκα αγαπημένους του προορισμούς στην Ελλάδα παρουσιάζει ο Σουηδός δημοσιογράφος-travel blogger και ιδρυτής της ταξιδιωτικής ιστοσελίδας «MittGrekland», Markus Olsson, σε 6σέλιδη συνέντευξη που παραχώρησε στο μεγαλύτερο ταξιδιωτικό περιοδικό της Σουηδίας «Vagabond» (τεύχος Μαΐου) υπό τον τίτλο «Οι χρυσοί κόκκοι της Ελλάδας» (Greklands guldkorn).

Ο κος Olsson αγαπάει με πάθος τη χώρα μας και την επισκέπτεται τακτικά, είτε στο πλαίσιο δημοσιογραφικών ταξιδίων (press trips) που διοργανώνει η Υπηρεσία ΕΟΤ Σκανδιναβίας είτε ιδιωτικά.

Ελληνικούς προορισμούς υμνεί Σουηδός travel bloger

Στον σχετικό κατάλογο του δημοσιογράφου, την πρώτη θέση καταλαμβάνουν τα Ιωάννινα, που τονίζει πως πρόκειται για έναν «υπέροχο city break προορισμό». Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «περιτριγυρισμένη από βουνά και χτισμένη γύρω από την λίμνη Παμβώτιδα είναι μια πραγματικά ωραία πόλη. Μία επίσκεψη στο νησάκι της λίμνης είναι απαραίτητη κατά την παραμονή σας στα Ιωάννινα, καθώς απέχει μόλις 15 λεπτά με το σκάφος και βρίσκεται μακριά από το θόρυβο και τη φασαρία της πόλης. Μπορείτε επίσης να απολαύσετε τη θέα με μια υπέροχη ατμόσφαιρα πάνω από το Τζαμί του Αλή Πασά στην ακρόπολη του κάστρου και τη σιλουέτα των Ιωαννίνων στη δυτική ακτή της Παμβώτιδας».

Στη 2η θέση της λίστας βρίσκεται η Νάξος, που «διαθέτει τις καλύτερες παραλίες», και στην 3η η Ανατολική Κρήτη με «το καλύτερο φαγητό», ενώ ακολουθούν η Λέρος (« Ένα άγνωστο διαμάντι»), η Αθήνα («Σου αρέσει να κουράζεσαι»), το Αγκίστρι («Ο καλύτερος μουσακάς»), η Σίκινος («Κυκλαδίτικο όνειρο»), η Ανάφη («Μαγικοί περίπατοι»), η Δονούσα («Χαλαρωτικός παράδεισος») και η Σίφνος («Συνδυασμός πεζοπορίας και γαστρονομικής απόλαυσης»).

Σημειώνεται, ότι πριν από λίγες ημέρες ο κος Olsson βρέθηκε στην Πελοπόννησο μαζί με άλλους δημοσιογράφους του ταξιδιωτικού ρεπορτάζ, travel bloggers, δημιουργούς περιεχομένου στα social media και επαγγελματίες του κλάδου, συμμετέχοντας στο παγκόσμιο συνέδριο TBEX Europe 2023 για τη διεθνή τουριστική προβολή της περιοχής.

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα