24.8 C
Athens
29/03/24
spot_img

«Οι ιστορίες μας στον δρόμο» στη Δραπετσώνα

«Οι ιστορίες μας στον δρόμο» στο Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας

Οι ιστορίες μας στον δρόμο… Μία γιορτή του εκπαιδευτικού προγράμματος του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας για την ιστορική μνήμη, στο μικρό θέατρο του Πολυχώρου Λιπασμάτων!

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας και η commonspace σας προσκαλούν σε μία γιορτή για την ιστορική μνήμη του τόπου, στο κλείσιμο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Οι ιστορίες μας στον δρόμο», το οποίο υλοποιήθηκε τον Ιανουάριο – Μάϊο 2023 σε 6 Δημοτικά Σχολεία του Δήμου.

Εκθέσεις – Αφήγηση – Χορός – Μουσική

Στη γιορτή θα παρουσιαστούν η διαδικασία και τα αποτελέσματα των συμμετοχικών εργαστηρίων που υλοποίησε ο Συνεταιρισμός Εργαζομένων commonspace, στις μαθήτριες και τους μαθητές των συμμετεχόντων σχολείων στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του μικρού θεάτρου του Πολυχώρου Λιπασμάτων.

«Οι ιστορίες μας στον δρόμο»
«Οι ιστορίες μας στον δρόμο» στη Δραπετσώνα

Θα παρουσιαστούν μακέτες, φωτογραφικά λευκώματα, συνεντεύξεις, λαϊκά παραμύθια, χοροί, μουσική και τραγούδια.

Θα ακολουθήσει ρεμπέτικη συναυλία με τους Γιάννη Νιάρχο, Γιάννη Ζαρία, Κλέαρχο Κορκοβέλο και Κωνσταντίνο Κοπανιτσάνο.

Τον Ιανουάριο έως και τον Μάιο του 2023, στην εκπνοή των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, το τμήμα Παιδείας του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, υλοποίησε, σε συνεργασία με την commonspace, ένα Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, σχετικά με την Ιστορική Μνήμη και πως αυτή διαμορφώνει την ταυτότητα της πόλης μας, σε έξι (6) δημοτικά σχολεία του Δήμου.

Μία σύνδεση της ιστορικής έρευνας με τον δημόσιο χώρο και το αποτύπωμα αυτής της άυλης ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, σ’ αυτόν. Πώς ένα ιστορικό γεγονός ιχνηλατείται στην καθημερινότητά μας;

Πώς γίνεται ένα πολιτιστικό κοινό και μία ταυτότητα που μας ορίζει; Η πολιτιστική κληρονομιά διαπνέει τις ιστορίες του τόπου και του ανθρώπου αποτελώντας εκτός από το ορατό και ένα αόρατο κομμάτι του δημόσιου χώρου.

Παρασκευή, 26 Μάϊου 2023 | 19:30 – 22:30

@μικρό θέατρο Πολυχώρου Λιπασμάτων

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα