18.6 C
Athens
29/03/24
spot_img

Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων στην Ελευσίνα

Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων στην Ελευσίνα

Ο Δήμος Ελευσίνας, η 2023 Ελευσίς – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης & τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, στο πλαίσιο ανάδειξης της Ελευσίνας σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα, εκδίδουν ομώνυμη Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων, αναδεικνύοντας πτυχές του ελευσίνιου πολιτισμού, από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Ιερή πόλη της αρχαίας Ελλάδας, πατρίδα των Ελευσίνιων Μυστήριων, γενέτειρα του Αισχύλου, με σημαίνουσα βιομηχανική ανάπτυξη και πλούσια καλλιτεχνική παρακαταθήκη, η Ελευσίνα τιμάται με τέσσερα εμβληματικά γραμματόσημα.

Το Μεγάλο Ελευσινιακό Ανάγλυφο που φυλάσσεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, η μνημειώδης Καρυάτιδα-Κιστοφόρος που κοσμεί το Μουσείο της Ελευσίνας, το βυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Ζαχαρία από τη χαλκογραφία της Συλλογής Φινόπουλου που βρίσκεται στο Μουσείο Μπενάκη και το Εργοστάσιο Οινοπνευματοποιίας «Κρόνος», στολίδι της Ελευσίνας από την εποχή της βιομηχανικής της ανάπτυξης, αποτελούν θησαυρούς και τοπόσημα μίας πόλης με σπουδαίο και διαχρονικό πολιτιστικό αποτύπωμα που έφτασε να αναδειχθεί σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, σε συνεργασία με το Δήμο Ελευσίνας και την «2023 Ελευσίς, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης», οργανώνουν ανοικτή εκδήλωση για την επίσημη παρουσίαση των γραμματοσήμων, το Σάββατο 27 Μαΐου και ώρα 19.00 στο X-Bowling Art Center (Χαριλάου 12, Ελευσίνα).

Η σειρά γραμματοσήμων περιλαμβάνει, επίσης, Φάκελο Πρώτης Μέρας Κυκλοφορίας και Set Pack που περιέχει όλα μαζί τα προϊόντα.

Μπορείτε να τα βρείτε στα ταχυδρομικά καταστήματα και στο philotelismos.gr ενώ θα πωλείται και στη διάρκεια της εκδήλωσης.

 

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα