23.5 C
Athens
28/03/24
spot_img

Εθελοντικός καθαρισμός των ακτών στον Πόρο

Εθελοντικός καθαρισμός των ακτών στον Πόρο

Εθελοντικός καθαρισμός πραγματοποιήθηκε στις 19.5.2023 από τον Δήμο Πόρου σε συνεργασία με την HELMEPA, την TeamSeas, την ΑΠΑΝΑ και την Environmental Protection Engineering S.A.

Η δράση, στην οποία συμμετείχαν 40 άτομα, πραγματοποιήθηκε στην παραλία Τσούτσουρα, στις βόρειες ακτές του Πόρου, η οποία είναι μία από τις πιο όμορφες του νησιού, αλλά και η πλέον επιβαρυμένη από τα μεταφερόμενα θαλάσσια απορρίμματα.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Πόρου διοργανώνει, κάθε χρόνο από το 2015, καθαρισμούς ακτών και βυθών και είναι η τρίτη φορά που η δράση γίνεται στη συγκεκριμένη παραλία.

Πλέον η γενική εικόνα της παραλίας είναι εντυπωσιακά καλύτερη, αφού έχουν απομακρυνθεί όλα τα ευδιάκριτα μεγάλα σκουπίδια, ωστόσο αμέτρητα μικρότερα απορρίμματα (καλαμάκια, καπάκια, δακτύλιοι κ.ά.) και τριμμένα μικροπλαστικά εξακολουθούν να βρίσκονται ανακατεμένα σε μεγάλες συγκεντρώσεις με τα βότσαλα, τα φύκια και τα θαλασσόξυλα χωρίς να είναι δυνατό να απομακρυνθούν.

Εθελοντικός καθαρισμός των ακτών
Εθελοντικός καθαρισμός των ακτών στον Πόρο

Ίδια κατάσταση επικρατεί σε δεκάδες παραλίες (όχι μόνο του Πόρου) που βρίσκονται στην κατεύθυνση των βόρειων θαλάσσιων ρεμάτων του Αιγαίου και οι συστηματικές δράσεις που πραγματοποιεί ο Δήμος μας στοχεύουν, όχι μόνο στον καθαρισμό τέτοιων παραλιών, αλλά, κυρίως στην ανάδειξη του προβλήματος και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και της Πολιτείας.

Αντίστοιχη δράση πραγματοποίησαν την Πέμπτη 18.5.2023 με την βοήθεια του Δήμου οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Πόρου, απομακρύνοντας απορρίμματα από την (επίσης βόρεια) παραλία του νησιού Βαγιωνιά.

Ο Δήμος Πόρου ευχαριστεί για την συμμετοχή στις δράσεις όλους τους συνεργαζόμενους φορείς, το προσωπικό του, τους συνεργάτες του, τους εθελοντές, τους μαθητές και τις καθηγήτριές τους, καθώς και το κατάστημα Frianderie, για τη χορηγία των σνακοινώσεων.

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα