17.5 C
Athens
29/03/24
spot_img

Η τέχνη του να μιλάμε με τα παιδιά μας

Η τέχνη του να μιλάμε με τα παιδιά μας της Rebecca Rolland, EdD Εκδόσεις Διόπτρα

Η Rebecca Rolland, EdD, μέλος του διδακτικού προσωπικού του Χάρβαρντ, λογοθεραπεύτρια και μητέρα, εξοπλίζει τους ενηλίκους με πολύτιμα πρακτικά εργαλεία για να τους βοηθήσει να έχουν παραγωγικές και ουσιαστικές συζητήσεις με παιδιά όλων των ηλικιών – είτε πρόκειται για ένα πεισματάρικο νήπιο που θέλουμε να το πείσουμε για κάτι ή για έναν κλεισμένο στον εαυτό του έφηβο που θέλουμε να μας ανοιχτεί.

Η επιστήμη έχει δείξει ότι ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να γίνουν ανεξάρτητα, να έχουν αυτοπεποίθηση, να είναι καλοσυνάτα, να δείχνουν ενσυναίσθηση και να νιώθουν ευτυχισμένα, είναι να μιλάμε μαζί τους. Ωστόσο συχνά οι γονείς και οι παιδαγωγοί δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν με τα παιδιά.

Οι συζητήσεις είναι τετριμμένες ή γεμάτες ένταση ή, ακόμα χειρότερα, με διαρκείς συγκρούσεις. Η Τέχνη του να μιλάμε με τα παιδιά μας δείχνει τον τρόπο να χτίσουμε ποιοτική επικοινωνία και ουσιαστικές συζητήσεις, βοηθώντας τα να αναπτύξουν τις δεξιότητες και τις ικανότητες που χρειάζονται για να εξελιχθούν.

Όταν δημιουργήσουμε σχέσεις με λιγότερες συγκρούσεις και περισσότερη χαρά, εξασφαλίζουμε για τα παιδιά μας ένα καλύτερο μέλλον.

Η τέχνη του να μιλάμε με τα παιδιά μας

Η τέχνη του να μιλάμε
Η τέχνη του να μιλάμε με τα παιδιά μας
ISBN: 978-618-220-120-6
Ξενόγλωσσος Τίτλος: The art of talking with children
Μετάφραση: Σοφία Ανδρεοπούλου
Έκδοση: 1η
Ημερομηνία έκδοσης: 08/03/2023
Αριθμός σελίδων: 544
Format: Paperback
Μέγεθος: 14,0 x 20,5
Χώρα προέλευσης: Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα