24.8 C
Athens
29/03/24
spot_img

Σαλόνι Ελληνικών ενοικιαζόμενων σκαφών στο Πόρο

Σαλόνι Ελληνικών ενοικιαζόμενων σκαφών στο Πόρο

Ολοκληρώθηκε το 19ο Σαλόνι ελληνικών ενοικιαζόμενων σκαφών EAST MED YACHT SHOW 2023, το οποίο φέτος επέστρεψε ξανά στο λιμάνι του Πόρου, τον τόπο που γεννήθηκε και καθιερώθηκε.

Στο φετινό Σαλόνι παρουσιάστηκαν 100 περίπου σκάφη, ανάμεσα στα οποία τα περισσότερα εκτιθέμενα καταμαράν παγκοσμίως. Δύο ακόμα καινοτομίες της Έκθεσης ήταν η συμμετοχή του Δήμου Πόρου με δικό του περίπτερο, καθώς και η επέκτασή της στη νότια πτέρυγα του λιμανιού στον δίαυλο Πόρου-Γαλατά, λόγω εξάντλησης όλου του χώρου στη δυτική πτέρυγα.

Στην ομιλία του, στο πλαίσιο των εγκαινίων της Έκθεσης, ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται από τους φορείς διαχείρισης των μικρών νησιωτικών λιμένων (Δημ. Λιμενικά Ταμεία) και από τους ιδιοκτήτες των ενοικιαζόμενων σκαφών για την ανάπτυξη του Θαλάσσιου Τουρισμού και κάλεσε την Πολιτεία να συμμετέχει και εκείνη επιτέλους σε αυτές.

Σαλόνι Ελληνικών ενοικιαζόμενων σκαφών στο Πόρο

Σαλόνι Ελληνικών ενοικιαζόμενων σκαφών
Σαλόνι Ελληνικών ενοικιαζόμενων σκαφών στο Πόρο

Επιπλέον, αντιπαρέβαλε την αδιάφορη στάση της Πολιτείας για τον εν λόγω κλάδο ο οποίος συνεισφέρει στη χώρα μας περίπου 1,5% του ΑΕΠ, με την προνομιακή μεταχείριση που απολαμβάνει ο χρεοκοπημένος κλάδος των ιχθυοκαλλιεργειών, στον οποίο έχει παραδοθεί χωροταξικά δια νόμου ο εθνικός παράκτιος χώρος, και διαμήνυσε ότι ο Πόρος πρέπει να εξαιρεθεί άμεσα από τον σχεδιασμό για δημιουργία ιχθυοβιομηχανικών περιοχών, διαφορετικά θα προκληθεί τοπική εξέγερση.

Σημειώνεται, ότι η αδιαφορία της Πολιτείας για τον Θαλάσσιο Τουρισμό φανερώθηκε και από το γεγονός ότι στην Έκθεση δεν έδωσε το παρών κανένας κυβερνητικός αξιωματούχος, πλην της αξιόλογης Γεν. Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Ολυμπίας Αναστασοπούλου, η οποία μάλιστα στο πλαίσιο της επίσκεψής της στον Πόρο πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τη δημοτική αρχή.

Ο Δήμος Πόρου ευχαριστεί την συνδιοργανώτρια της Έκθεσης, Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, τον Πρόεδρό της Αντώνη Στελλιάτο, τη συντονίστρια της διοργάνωσης Μπάρμπαρα Γαβριήλ και όλους τους συνεργάτες τους για την άψογη συνεργασία, την Περιφέρεια Αττικής για την αιγίδα της, τα στελέχη και τους συνεργάτες του Δ.Λ.Τ. και του Δήμου, το Λιμεναρχείο και το Α.Τ. Πόρου, τον ΑΝΤ1 και τη δημοσιογράφο Τζίνα Στασινοπούλου για την προβολή της διοργάνωσης και τους χορηγούς του Δήμου, οι οποίοι ήταν οι ακόλουθοι: Xenia-Poros Image, Golden View, Odyssey, Aegean Villas, ξενοδοχεία Παύλου και Σάρων, Μαρία Ζεντέλη (γραφιστική υποστήριξη), Ελένη Μωραϊτη, Πάνος Σκενδέρης, Μπάμπης Κανατσίδης, Πάνος Λουκόπουλος (φωτογραφίες – drone).

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα