23 C
Athens
28/03/24
spot_img

Νέα αστική γραμμή εγκαινιάστηκε στην Καλαμάτα

Νέα αστική γραμμή εγκαινιάστηκε στην Καλαμάτα

Η νέα αστική «γραμμή Νο 8» εγκαινιάστηκε σήμερα, Δευτέρα 15 Μαΐου 2023, με τα πρώτα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Καλαμάτας να εκκινούν από την οδό Μαρία Κάλλας και να εξυπηρετούν τις συγκοινωνιακές ανάγκες της ανατολικής γειτονιάς.

Η νέα αστική γραμμή Νο 8, με ονομασία «ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΛΛΑΣ – Ο.Σ.Ε.». επιδοτείται από το Δήμο Καλαμάτας.

Η κυκλική διαδρομή της θα είναι η εξής : Αφετηρία στη Φραντζή, αριστερά στη Νέδοντος, δεξιά στην Παλαμά, Ύδρας, αριστερά στην Ξενοφώντος, Βασ. Όλγας, δεξιά στην Ακρίτα, αριστερά στην Κρήτης, αριστερά στην Ηρώων, δεξιά στην Λακωνικής, αριστερά στην Σφακιανάκη, δεξιά στην Καλλιπατείρας, αριστερά στην Μαρίας Κάλλας, δεξιά στην Ρέας, αριστερά στην Σειρήνων, αριστερά στην Περιβολακίων, αριστερά στην Μαρίας Κάλλας, αριστερά στην Καλλιπατείρας, αριστερά στη Σφακιανάκη, δεξιά στη Λακωνικής, αριστερά στην Ηρώων, δεξιά στην Κρήτης, δεξιά στην Ακρίτα, αριστερά στη Βασ. Γεωργίου και Τέρμα στη Φραντζή.

Νέα αστική γραμμή εγκαινιάστηκε στην Καλαμάτα

Νέα αστική γραμμή
Νέα αστική γραμμή εγκαινιάστηκε στην Καλαμάτα

Στα εγκαίνια της νέας αστικής γραμμής, παρέστησαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο Πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Καλαμάτας Θανάσης Πατικόπουλος, Αντιδήμαρχοι, στελέχη του συγκοινωνιακού φορέα και κάτοικοι της περιοχής.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Καλαμάτας αναφέρθηκε στις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν από τα συνεργεία αυτεπιστασίας του Δήμου Καλαμάτας (κατασκευή πεζοδρομίων, επέκταση φωτισμού, στάσεις λεωφορείων κ.λπ.) προκειμένου από σήμερα να μπορεί να λειτουργήσει η «γραμμή 8» για τη σύνδεση της ανατολικής γειτονιάς με το κέντρο της πόλης.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, επί της ουσίας από τη δημοτική αρχή υλοποιείται πρόταση που περιλαμβάνεται στο ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας) σε συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ. Στόχος, όπως επισημάνθηκε η ανάπτυξη κι άλλων αστικών γραμμών με σκοπό η κίνηση στην πόλη να γίνει ακόμα πιο εύκολη, υπηρετώντας τις ανάγκες τις Καλαμάτας που έχουν να κάνουν με τη μετάβασή της προς την Κλιματική Ουδετερότητα.

Από την πλευρά του Αστικού ΚΤΕΛ, ο Θανάσης Πατικόπουλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του τόσο προς τον Δήμαρχο όσο και προς το Δ.Σ. για την απόφαση να στηριχθεί η εν λόγω γραμμή, επισημαίνοντας ότι θα υποστηρίξει την ανατολική γειτονιά της πόλης.

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα