23.5 C
Athens
28/03/24
spot_img

Ημερίδα για τις μαθησιακές δυσκολίες στη Χερσόνησο

Ημερίδα για τις μαθησιακές δυσκολίες στη Χερσόνησο

Με τη συμμετοχή σύσσωμης της σχολικής κοινότητας του Γυμνασίου και Λυκείου Λιμένα Χερσονήσου πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα : «Γνωρίζω, Αναγνωρίζω και Αντιμετωπίζω τις Μαθησιακές Δυσκολίες μου».

Σέγκος : Στόχος η διερεύνηση της έννοιας των μαθησιακών δυσκολιών αλλά και των δυνατοτήτων που υπάρχουν για έγκαιρη παρέμβαση ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες εμφάνισης συναισθηματικών και κοινωνικών δυσκολιών

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Χερσονήσου σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας (LaHeRS) του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών και εκπαιδευτικών σε θέματα που αφορούν το φάσμα των μαθησιακών δυσκολιών.

«Ανταποκρινόμενοι στις αναδυόμενες ανάγκες του μαθητικού πληθυσμού, ενώνουμε δυνάμεις με το ακαδημαϊκό δυναμικό του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ με στόχο τη διερεύνηση της έννοιας των μαθησιακών δυσκολιών, της δυνατότητας εντοπισμού τους σε μαθητές αλλά και των ευκαιριών που υπάρχουν για έγκαιρη παρέμβαση ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες εμφάνισης συναισθηματικών και κοινωνικών δυσκολιών», δήλωσε στο πλαίσιο της ημερίδας ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος.

Ημερίδα για τις μαθησιακές δυσκολίες στη Χερσόνησο

Ημερίδα για τις μαθησιακές δυσκολίες
Ημερίδα για τις μαθησιακές δυσκολίες στη Χερσόνησο

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Ενιαίου Λυκείου Χερσονήσου όπου εκπρόσωποι του Εργαστηρίου Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου ενημέρωσαν τους μαθητές, αντάλλαξαν απόψεις μαζί τους και μέσα από μία διαδραστική διαδικασία αναφέρθηκαν σε προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουν εντός του σχολικού περιβάλλοντος.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες καθηγητές του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ και σημείωσε πως : «Είναι παρήγορο το γεγονός ότι τα τελευταία 20 χρόνια έχουν γίνει άλματα σε σχέση με τις εκπαιδευτικές προσεγγίσεις για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Σήμερα, η σχολική κοινότητα, η κοινωνία γενικότερα είναι σε ικανοποιητικό βαθμό ενήμερη για τις δομές στήριξης που υπάρχουν.

Ο Δήμος Χερσονήσου και το Εργαστήριο Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας υλοποιούμε από κοινού δράσεις στην κατεύθυνση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της σχολικής κοινότητας και γενικότερα της τοπικής κοινωνίας».

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα