14.8 C
Athens
29/03/24
spot_img

Τρεις γαλάζιες σημαίες για παραλίες της Αν. Μάνης

Τρεις γαλάζιες σημαίες θα κοσμούν και φέτος παραλίες του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Πρόκειται για τις παραλίες ΜαυροβούνιΣελινίτσα και Σκουτάρι.

Οι παραπάνω ακτές μας αξιολογήθηκαν και βραβεύθηκαν από το διεθνές πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες» καθώς πληρούν αυστηρά ποιοτικά κριτήρια και παρέχουν αξιόλογες υποδομές στους λουόμενους.

Με 617 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει και πάλι την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 52 χώρες. Για πρώτη φορά οι βραβεύσεις ξεπερνούν τις 600 και στο σύνολο των 52 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατέχει το 15% των βραβευμένων ακτών. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε 4.212 ακτές,  710 μαρίνες και 120 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο.

Τρεις γαλάζιες σημαίες για παραλίες της Αν. Μάνης

Η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης (καθαριότητα θάλασσας και ακτής, οργάνωση ακτής, ασφάλεια επισκεπτών, προστασία της φύσης και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση).

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη «Γαλάζια Σημαία», είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτήν να είναι «Εξαιρετική». Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και «Καλή», δεν είναι αποδεκτή από το Πρόγραμμα.

Ανεξαρτήτως ωστόσο του προγράμματος αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμος Ανατολικής Μάνης διαθέτει μια μοναδική ποικιλία υπέροχων παραλιών, ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, οι οποίες ανταποκρίνονται σε όλες τις απαιτήσεις.

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα