16.2 C
Athens
29/03/24
spot_img

ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ του Alexander Zvyagintsev Βασισμένη στο βιβλίο “Forever and ever”

ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ του Alexander Zvyagintsev Βασισμένη στο βιβλίο “Forever and ever”

ΣΕ  Ά ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΠΟ 18 ΜΑΪΟΥ στο STUDIO new star art cinema

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΜΑΪΟΥ στις 19:00

Έτος παραγωγης: 2023

Σκηνοθεσία: Nikolay Labedev

Σενάριο: Nikolay Labadev, Alexander Zvyagintsev

Διάρκεια: 131 λεπτά

Γλώσσες: Ρωσικά, Αγγλικά, Γερμανικά

ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΠΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟ ΠΟΤΕ, ΓΕΜΑΤΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΣΜΟΥΣ

 Σύνοψη

  1. Το Διεθνές Στρατιωτικό Δικαστήριο ξεκινά τις εργασίες του στη Νυρεμβέργη. Ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων από όλο τον κόσμο έρχεται στη δίκη, η οποία αργότερα θα ονομαστεί Δίκη του Αιώνα: η πόλη είναι γεμάτη με δημοσιογράφους, δικηγόρους, μεταφραστές και μάρτυρες.

Υπηρετώντας στο γραφείο του σοβιετικού στρατιωτικού διοικητή στο Βερολίνο, συμμετέχοντας στην επίθεση στην πρωτεύουσα του Τρίτου Ράιχ, ο αξιωματικός πληροφοριών-μεταφραστής Λοχαγός Ιγκόρ Βόλγκιν, βρίσκει κάποιες επιστολές από τον αδελφό του καλλιτέχνη Νικολάι, ο οποίος χάθηκε το 1942.

Οι επιστολές απευθύνονταν στη μητέρα, που πέθανε στο πολιορκημένο Λένινγκραντ. Οι επιστολές στάλθηκαν από τη Νυρεμβέργη, που βρίσκεται στην Αμερικανική Ζώνη Κατοχής στη Γερμανία. Ο Igor Volgin, εκμεταλλευόμενος την ανάγκη παρουσίας μεταφραστών ως μέρος της σοβιετικής αντιπροσωπείας στις δίκες της Νυρεμβέργης, φτάνει στη Νυρεμβέργη για να αναζητήσει τον αδελφό του.

Ο κύριος χαρακτήρας Igor Volgin είναι μεταξύ εκείνων που έρχονται να δουλέψουν στη Δίκη του Αιώνα. Είναι νέος, πέρασε από τον πόλεμο, μιλάει πολλές ξένες γλώσσες και εργάζεται ως μεταφραστής για τη σοβιετική αντιπροσωπεία. Εκεί συναντά μια Ρωσίδα, τη Λένα στον δρόμο της Νυρεμβέργης. Το εκκολαπτόμενο συναίσθημά τους θα περάσει από πολλές δοκιμασίες, αλλά η αγάπη είναι το μόνο πράγμα που σώζει την ανθρωπότητα ανά πάσα στιγμή.

Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο του Alexander Zvyagintsev «Για πάντα και για πάντα. Roman Chronicle of the Nuremberg Trials» που είναι μια καλλιτεχνική εκδοχή ιστορικών γεγονότων, μερικά από τα οποία πρόσφατα αποχαρακτηρίστηκαν.

Μια περίπλοκη και ηχηρή ταινία με πολύπλευρο ψυχολογικό πλαίσιο και οι ιστορικούς παραλληλισμούς.

ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ του Alexander Zvyagintsev
ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ του Alexander Zvyagintsev Βασισμένη στο βιβλίο “Forever and ever”
Ο NIKOLAY LEVEDEV για την ταινία

«Έχω κάνει ιστορικές ταινίες περισσότερες από μία φορές, αλλά η Νυρεμβέργη έχει γίνει ξεχωριστή για μένα», παραδέχτηκε ο Nikolay Lebedev. – Αν θέλετε – μια πρόκληση. Κάνουμε μια μεγάλης κλίμακας πολυδιάστατη ταινία για τα γεγονότα που άλλαξαν την ανθρώπινη ιστορία, γιατί για πρώτη φορά στη Νυρεμβέργη δεν δικάστηκαν άνθρωποι, αλλά ολόκληρο το κράτος και η εγκληματική του ιδεολογία.

Η ταινία μας, φυσικά, δεν θα είναι ένα χρονικό μιας δίκης ή μια διάλεξη για την ιστορία. Στο κέντρο της αφήγησης βρίσκεται η ιστορία ενός νεαρού, ενός μεταφραστή που έγινε στρατιώτης στα χρόνια του πολέμου και που, με τη θέληση της μοίρας, βρέθηκε στο πλήθος των γεγονότων που σχετίζονται με το διεθνές στρατοδικείο. Και θα δούμε αυτά τα γεγονότα μέσα από τα μάτια του – όχι μόνο αυτό που συνέβη στο περίφημο “room 600″, όπου γίνονταν οι συνεδριάσεις του δικαστηρίου, αλλά και συνωμοσίες, ειδικές επιχειρήσεις, αποκαλύψεις κατασκόπων και το πιο σημαντικό – κάτι που δεν μπορούμε να κάνουμε χωρίς -μια ιστορία αγάπης”

Η παραγωγός Elmira Ainulova σημείωσε ότι η ταινία χρησιμοποιεί ιστορικά γεγονότα και αρχειακό υλικό που προηγουμένως ήταν απρόσιτο στο κοινό, κάτι που θα βοηθήσει στη διάδοση της αντικειμενικότητας της ιστορικής γνώσης.

ΜΙΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ

ΡΩΣΙΑΣ- ΗΝ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ- ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ – ΤΣΕΧΙΑΣ

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα