23.5 C
Athens
28/03/24
spot_img

Το Riverview Festival στην τεχνητή λίμνη Στράτου του Αχελώου

Το Riverview Festival επιστρέφει στις 23-25 Ιουνίου φέτος στην όχθη της τεχνητής λίμνης Στράτου του Αχελώου, στο Ματσούκι Αγρινίου.

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα το οποίο θα περιλαμβάνει σεμινάρια, εκθέσεις, ποδηλατοδρομία, ναυταθλητικές δραστηριότητες, γαστρονομία, μουσικές εκδηλώσεις και ξεναγήσεις σκοπεύει να αναδείξει την ομορφιά της λίμνης Στράτου και την ιστορία του Αχελώου, την πολιτιστική κληρονομιά και το ταλαντούχο ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής μας αλλά και να ψυχαγωγήσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό του σε θέματα περιβάλλοντος.

Το Riverview Festival
Το Riverview Festival στην τεχνητή λίμνη Στράτου του Αχελώου

Στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων του 3ήμερου Φεστιβάλ θα είναι ξανά τα παιδιά όπου θα δημιουργήσουν μουσικά όργανα και άλλα έργα από ανακυκλώσιμα υλικά για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, έργα που θα αξιολογηθούν απο ειδική κριτική επιτροπή και θα εκτεθούν στο παλαιό δημοτικό σχολείο Ματσουκίου.

Κάποιες απο τις συναυλίες θα πραγματοποιηθούν επίσης απο μαθητές και διάφορες άλλες δραστηριότητες θα σχεδιαστούν από τους παιδαγωγούς της RIVERVIEW PROJECT ειδικά για τη δημιουργική απασχόληση των μικρών μας φίλων.

Το RIVERVIEW FESTIVAL 2023 συνδιοργανώνουν η RIVERVIEW PROJECT ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμος Αγρινίου και υποστηρίζεται απο το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας.

Το Riverview Festival
Το Riverview Festival στην τεχνητή λίμνη Στράτου του Αχελώου

Η κριτική επιτροπή που θα αξιολογήσει τα έργα των μαθητών αποτελείται από την Κυρία Σταθοπούλου Ουρανία, Επίκουρη Καθηγήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τον Κύριο Ευάγγελο Τύμπα, Γλύπτη, και την Εικαστικό Κυρία Μαχαλιώτη Μαρία. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εγκρίθηκε απο τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα σεμινάρια, τα μουσικά σχήματα και τις δραστηριότητες που θα πλαισιώσουν το Φεστιβάλ θα ανακοινωθούν σύντομα.

 

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα