16.2 C
Athens
29/03/24
spot_img

Τουρισμός & Αγροτική ανάπτυξη στην Α. Αττική ημερίδα Δ. Μαρκοπούλου

Τουρισμός & Αγροτική ανάπτυξη στην Α. Αττική ημερίδα Δ. Μαρκοπούλου

Ο Δήμος Μαρκοπούλου διοργανώνει και σας προσκαλεί στην Ημερίδα με θέμα «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ & ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ, Καινοτομία και Εναλλακτικές Μορφές», την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023, από τις 12:00 μ. έως τις 19:00 στον Πολυχώρο «Καλλίστη» στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Η ημερίδα στοχεύει στην ενημέρωση, τον προγραμματισμό και τη χάραξη πλάνου ενεργειών, για την τουριστική και αγροτική ανάπτυξη στα Μεσόγεια. Παράλληλα, σκοπός της ημερίδας είναι ο εντοπισμός των αναγκών και των προκλήσεων, που αντιμετωπίζει η περιοχή, μέσω της καταγραφής αδυναμιών των υφιστάμενων πολιτικών, ώστε να προταθούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις, ρυθμίσεις και απαιτούμενα μέτρα εφαρμογής προς υλοποίηση.

Με βασική μέριμνα την διάνοιξη νέων οριζόντων, για τη διεύρυνση του φάσματος προβολής της Ανατολικής Αττικής, η ημερίδα αποσκοπεί να θέσει τις βάσεις για ένα παρόν και μέλλον, αντάξιο της μακραίωνης ιστορίας του τόπου.

Τουρισμός & Αγροτική ανάπτυξη στην Α. Αττική ημερίδα Δ. Μαρκοπούλου

Τουρισμός & Αγροτική ανάπτυξη
Τουρισμός & Αγροτική ανάπτυξη στην Α. Αττική ημερίδα Δ. Μαρκοπούλου

Η μοναδική μορφολογία της ευρύτερης περιοχής, συνδυάζει όχι μόνο ορεινά και θαλάσσια στοιχεία, αλλά και αγροκτηνοτροφική, τουριστική και εμπορική δραστηριότητα, γειτνιάζοντας με το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», στοιχεία που αποτελούν τη βέλτιστη βάση για την τουριστική και αγροτική ανάπτυξη, σε πνεύμα καινοτομίας και εναλλακτικών προτάσεων.

Η γενική θεματολογία της ημερίδας δομείται σε δύο βασικούς άξονες:

  • τους Παραγωγούς, με έμφαση στα αγροτικά, κτηνοτροφικά και μελισσοκομικά προϊόντα, όπου θα υπάρξουν εισηγήσεις και παρεμβάσεις σχετικές με επιδοτήσεις, προωθητικές ενέργειες, στρατηγική ανάπτυξης – εξαγωγές, κρατική αντιμετώπιση, περιβάλλον – κλιματική αλλαγή, νέες εναλλακτικές καλλιέργειες, καινοτομία και προώθηση τεχνολογικών υπηρεσιών και την ενεργή συμμετοχή συνεταιρισμών.
  • τις Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού, με ευρύτερο κορμό ανάπτυξης την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, τις συνεταιριστικές ομάδες, αλλά και τις ειδικότερες μορφές τουρισμού, όπως ο γαστρονομικός τουρισμός και οινοτουρισμός, ο αγροτουρισμός και ο πολιτιστικός τουρισμός, ο τουρισμός υγείας και ευεξίας – ιαματικός τουρισμός, ο θαλάσσιος τουρισμός, ο θρησκευτικός, ο αθλητικός και ο περιηγητικός τουρισμός.

Για όλες τις πληροφορίες και λεπτομέρειες που αφορούν την ημερίδα, μπορείτε να ενημερώνεστε και από την ιστοσελίδα: http://www.agrointourism.gr/

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα