18.6 C
Athens
29/03/24
spot_img

2ο Φεστιβάλ γαστρονομίας στο Προφήτη Ηλία-Ηράκλειο

2ο Φεστιβάλ γαστρονομίας στον Προφήτη Ηλία-Ηράκλειο

Ο Δήμος Ηρακλείου και ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Ηρακλείου διοργανώνουν το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Μαΐου, στον Προφήτη Ηλία το 2ο Φεστιβάλ γαστρονομίας Heraklion Flavors. Σε συνέχεια της αντίστοιχης επιτυχημένης διοργάνωσης στην Πυργού, το διήμερο στον Προφήτη Ηλία έχει στόχο να αναδείξει, τα εκλεκτά υλικά, τις υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες, καθώς και παραδοσιακές συνταγές του Ηρακλείου.

Ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού- Ψηφιακού Μετασχηματισμού- Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης της Υπαίθρου και Τουρισμού Γιώργος Σισαμάκης, δήλωσε σχετικά: «Το Φεστιβάλ Heraklion Flavors συνεχίζει την προσπάθεια προβολής των κρητικών γεύσεων σε συνδυασμό με την μουσική παράδοση του τόπου μας. Ο κόσμος αγκάλιασε το πρώτο διήμερο στην Πυργού και είμαστε βέβαιοι ότι το ίδιο θα συμβεί και στον Προφήτη Ηλία.

Τα εξαιρετικά προϊόντα, ο γαστρονομικός πλούτος και η πολιτισμική κληρονομιά των χωριών μας αναδεικνύονται μέσα από αυτήν την σειρά εκδηλώσεων, η οποία εντάσσεται στην πολιτική του Δήμου, σε συνεργασία με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό, να καθιερωθεί το Ηράκλειο ως γαστρονομικός προορισμός».

2ο Φεστιβάλ γαστρονομίας
2ο Φεστιβάλ γαστρονομίας στο Προφήτη Ηλία-Ηράκλειο

Το Σάββατο 6 Μαΐου, την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ στον Προφήτη Ηλία, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικά προϊόντα, να γευτούν παραδοσιακές συνταγές όπως ο τζουλαμάς, από νοικοκυρές της περιοχής, αλλά και λευκά, δροσερά κρητικά κρασιά. Η βραδιά θα κλείσει με μουσική από τους Στέλιο Ανωγειανάκη, Στέλιο Καραπουλάκη και τον Μύρωνα Φραγκιαδάκη.

Την Κυριακή 7 Μαΐου, ο Σύλλογος Γυναικών Eπισκοπής
«Eργάνη» θα μαγειρέψει φαγητά, που θυμίζουν αγαπημένες παιδικές γεύσεις, ενώ η Νεκταρία Κοκκινάκη, μαγείρισσα και Πρέσβειρα Μεσογειακής διατροφής από το ευρωπαϊκό δίκτυο MD.NET, θα ετοιμάσει για το κοινό παραδοσιακές συνταγές της κρητικής κουζίνας.

Τέλος, ο Νεκτάριος Μωυσάκης, Πρόεδρος του Σωµατείου Μαγείρων και Ζαχαροπλαστών του Ν. Ηρακλείου, Κρήτης, θα ετοιμάσει λαχταριστούς χωριάτικους λουκουµάδες, για να γλυκάνει τους επισκέπτες. Θα ακολουθήσει κρητική μουσική, με τον Γιάννη Κουνάλη και τον Άγγελο Τσικαλάκη.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων 6 – 7 Μαΐου 2023

ΣΑΒΒΑΤΟ 06/05

17:00-22:00 Έκθεση – Πώληση Κρητικών προϊόντων.

18:00-19:00 Οι νοικοκυρές του Προφήτη Ηλία και µέλη του ΚΕΦΗ Τεµένους µας φτιάχνουν παραδοσιακό τζουλαµά!

19:15-20:00 Γευστική δοκιµή φρέσκων, λευκών, καλοκαιρινών, Κρητικών κρασιών από τα Οινοποιεία του Wines of Crete.

20:30-22:00 Κρητική βραδιά µε τους Στέλιο Ανωγειανάκη, Στέλιο Καραπουλάκη και τον Μύρωνα Φραγκιαδάκη

ΚΥΡΙΑΚΗ 07/05

12:00-22:00 Έκθεση – Πώληση Κρητικών προϊόντων.

12:00 O Σύλλογος Γυναικών Eπισκοπής Eργάνη µαγειρεύει για εσάς κάτι από τα παλιά, ξεχασµένα φαγητά που µας ταξιδεύουν σε γεύσεις µαµαδίστικες!

13:00 Ο Νεκτάριος Μωυσάκης, Πρόεδρος του Σωµατείου Μαγείρων και Ζαχαροπλαστών του Ν. Ηρακλείου, Κρήτης, µας γλυκαίνει µε χωριάτικους λουκουµάδες!

18:30-20:00 Η Νεκταρία Κοκκινάκη, παραδοσιακή µαγείρισσα και Πρέσβειρα Μεσογειακής διατροφής από το ευρωπαϊκό δίκτυο MD.NET, µας φτιάχνει παραδοσιακές συνταγές.

20:30-22:00 Κρητική βραδιά µε τον Γιάννη Κουνάλη και τον Άγγελο Τσικαλάκη

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα