18 C
Athens
04/12/23
spot_img

«Γιατί Αντωνάκη γιατί Νικολάκη» μόνο το Σάββατο 29/04/2023

 Αίθουσα ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Αντωνάκης και ο Νικολάκης είναι δυο αχώριστοι φίλοι που από πολύ νεαροί άρχιζαν να χτίζουν κάτι μεγάλο. Ο Νικολάκης, ένα σοβαρό λαϊκό παιδί που από μικρός έχει δουλέψει σκληρά στην ζωή του, συνεργάστηκε με τον φίλο του και μέντορα του, τον Αντωνάκη. Έστησαν μαζί πάρα πολλές μικρές εισαγωγικές και εξαγωγικές εταιρείες. Ο Νικολάκης είναι αρραβωνιασμένος με τη Δήμητρα, δεξί του χέρι εδώ και πολλά χρονιά στην εταιρεία. Η Δήμητρα, μια πολύ δυναμική γυναίκα, αγαπάει τον Νίκο υπερβολικά.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για την ταινία «Γιατί Αντωνάκη, γιατί Νικολάκη»

Η κωμωδία του Θεόδωρου Κολοβού, «Γιατί Αντωνάκη, γιατί Νικολάκη», έκανε δοκιμαστική προβολή στις 18 Μαΐου 2022 στον κινηματογράφο Στούντιο Art Cinema, στην Αθήνα και η ομάδα παραγωγής (Φλόγα Ελλάς) ευελπιστεί να ξεκινήσει σύντομα το ταξίδι της στις κινηματογραφικές αίθουσες της Ελλάδας.

«Η αφορμή για να γίνει το σενάριο ήταν μία αληθινή ιστορία που έζησα εγώ ο ίδιος. Δηλαδή ήταν περισσότερο βιωματικό πάρα μυθοπλασία. Έτσι ξεκίνησα να το γράφω.», θα πει ο σκηνοθέτης.

Ο Αντωνάκης είναι φυσιογνωμία αρκετά ιδιαίτερη, ο τύπος του ανθρώπου-ξερόλα. Αρκετά θρασύς, ψεύτης και γυναικάς. Παντρεμένος με την Έλενα μια πάρα πολύ καλή και σοβαρή γυναίκα, η οποία είναι μαζί του από την εποχή που ο Αντώνης κάποτε είχε όνειρα και αληθινές αξίες. Έχουν κάνει μαζί ένα παιδί, την Έμμα.

«Γιατί Αντωνάκη γιατί Νικολάκη»

Ένα πολύ καλό παιδί το οποίο λατρεύει την μητέρα του. Αυτή έχει ήδη δει τον πατέρα της με την ερωμένη του, χωρίς όμως αυτός να το ξέρει. Το παιδί βλέποντας όλες αυτές τις πράξεις του πατερά της απέναντι στο πρόσωπο της μαμάς της επαναστατεί και λέει στην μητέρα της ότι όλα αυτά πρέπει να τελειώσουν.

Η Έλενα, αν και πικραμένη από τον άντρα της, προσπαθεί να το δικαιολογήσει. Όμως και η ίδια βλέπει ότι πλέον η σχέση τους έχει τελειώσει. Ο Αντώνης επειδή βγαίνει έξω και κλείνει τις συμφωνίες, βλέπει ότι η κρίση τους έχει χτυπήσει την πόρτα για τα καλά. Οι εισπρακτικές εταιρείες τους έχουν διαλύσει. Ο Αντώνης αρχίζει να φεσώνει τον Νίκο, χωρίς όμως ο Νίκος να το ξέρει αυτό. Ο Αντώνης γεμίζει την αγορά με πλαστές επιταγές, κάνοντας διάφορες αγορές, υπογράφοντας όμως πάντα με το όνομα του συνεργάτη του. Όταν φτάνουν πλέον στο γραφείο οι αποδείξεις αυτές, τις βλέπει η Δήμητρα, καταλαβαίνει τι ετοιμάζει ο Αντώνης και προσπαθεί μάταια να αφυπνίσει το Νίκο.

Ο Νίκος εμπιστεύεται τυφλά τον Αντώνη και δεν ακούει τίποτα. Ύστερα από λίγες μέρες αρχίζει ο κεντρικός εισπράκτορας των τραπεζών, ο Υσπρακτόπουλος, να τους ενοχλεί για τα δάνεια που ήδη χρωστάνε. Τότε όμως είναι πλέον αργά. Ο Υσπρακτόπουλος, ένας αδιάφθορος τύπος, βάζει το καθήκον και τη δουλειά πάνω από όλα. Ήταν παντρεμένος, και η γυναίκα του τον έχει παρατήσει. Έχει και ένα παιδί τη Σωτηρία, που δουλεύει μαζί του στην εταιρεία. Όμως και εκείνη, όχι για πολύ ακόμα. Στο τέλος θα φύγει κι αυτή. Εξαιτίας του χαρακτήρα του και επειδή δεν την εκφράζει η σκληρότητα της δουλειάς που κάνει κοντά στον πατέρα της, η ίδια δεν μπορεί να ταυτιστεί με αυτό. Ο μόνος άνθρωπος που παραμένει κοντά του είναι η νέα αρραβωνιαστικιά του, η Μαρία, που βλέπει την καλή του πλευρά και προσπαθεί να τον ηρεμήσει.

trailer

Ο Υσπρακτόπουλος έχει ήδη ανακαλύψει απάτες πολλών εκατομμυρίων που έχουν δημιουργηθεί από ακάλυπτες επιταγές και πλαστά στοιχεία μέσα από τις εταιρείες του Αντωνάκη και του Νικολάκη- που όμως όλες είναι σε ένα όνομα: Νικολάκης Τρακόπουλος. Σε συνεργασία με την αστυνομία πηγαίνει να το συλλάβει και να κατασχέσει τα πάντα στην εταιρεία. Όμως ο ανακριτής γνωρίζει ήδη τι έχει συμβεί και θέλει να συλλάβει τον πραγματικό ένοχο που είναι ο Αντώνης. Ο μεσάζοντας που έβγαλε πλαστό διαβατήριο στον Αντώνη, ο ίδιος τον κατέδωσε γιατί και αυτόν τον πλήρωσε με πλαστές επιταγές. Ήδη η εισαγγελέας έχει εκδώσει ένταλμα συλλήψεώς του. Έτσι, για κακή του τύχη, τον πιάνουν στο ναυπηγείο λίγο πριν αναχωρήσει με ιδιωτικό γιοτ. Όταν πηγαίνουν τον Αντώνη στο τμήμα το μόνο που τον ρώτησε ο Νίκος ήταν «γιατί ρε Αντωνάκη» και εκείνος του απάντησε

«Γιατί… η ζωή φταίει Νικολάκη».

«Τέλος; Σίγουρα είναι το τέλος; Στη ζωή ότι λάμπει δεν είναι χρυσός. Και ο θύτης μπορεί να είναι και θύμα και το αντίστροφο. Ο στόχος του φιλμικού κειμένου είναι να ζωντανέψει μπροστά μου τους ήρωες όπως εγώ τους είχα φανταστεί. Πιστεύω ότι το έχω καταφέρει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Επίσης, επειδή είμαι λάτρης του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, δημιούργησα αυτή την κωμωδία με οδηγό μου τους παλιότερους σκηνοθέτες.», αναφέρει ο σκηνοθέτης.

Έχουμε, λοιπόν, μία κωμωδία της οποίας ο στόχος είναι να δείξει την κρίση σε όλες τις μορφές και τις προεκτάσεις της, ηθικές, πολιτιστικές, κοινωνικές, (αγάπη, φιλία, οικογένεια).

«Πιστεύω ότι ο κόσμος διψάει για καλή και ποιοτική ελληνική κωμωδία γιατί μέσα από την κωμωδία μπορείς και να περάσεις πολλά μηνύματα και να ψυχαγωγήσεις τον κόσμο.», καταλήγει ο δημιουργός της ταινίας.

Το μήνυμα που θέλει να περάσει η ταινία έχει περισσότερο να κάνει με τον τρόπο ζωής μας και την συμπεριφορά μας στο συνάνθρωπο. Οπότε υπάρχει και μία πολιτική προέκταση σε όλο αυτό γιατί την κρίση την δημιούργησαν οι πολιτικοί σε διεθνές επίπεδο. Πιστεύουμε ότι είναι τώρα πιο επίκαιρη από ποτέ γιατί η κρίση δεν έχει τελειώσει και έχει δρόμο ακόμα.

Κινηματοθέατρα Λ.Κωνσταντάρας- Ρ.Βλαχοπούλου

ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΩΝΑΚΗ, ΓΙΑΤΙ ΝΙΚΟΛΑΚΗ

Σκηνοθεσία: Θεόδωρος Κολοβός

Σενάριο: Θεόδωρος Κολοβός

Α) Βοηθός Σκηνοθέτη:

Εμμανουέλα Μαρία Ζαφειρούδη

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Νεκτάριος Σουλδάτος

Μοντάζ: Νεκτάριος Σουλδάτος

Οργάνωση παραγωγής: Μάρω Κοκκώνη

Β) βοηθός σκηνοθέτη:Λεονάρντο θίμο

Παίζουν οι ηθοποιοί :

Αντώνης Γαϊτάνος (Αντωνάκης),

Φαίη Ντεμάνη (Έλενα),

Εμμανουέλα Ζαφειρούδη (κόρη Αντωνάκη)

Χρήστος Γεωργίου (Νικολάκης),

Μαρία Δρακοπούλου (Δήμητρα), Θεόδωρος κολοβος (Υσπρακτόπουλος)

Μάρω Κοκκώνη (αρραβωνιαστικιά Υσπρακτόπουλου),

Εύη  Καραγιάννη (πρώην σύζυγος Υσπρακτόπουλου),

Σωτηρία Κολοβού (κόρη Υσπρακτόπουλου),

Τάσος Πανταζής (Ανακριτής)

Αγγελική-Άννα Μπολιάκη (Χριστίνα, ερωμένη Αντωνάκη),

Ιωάννα Προσμιτη(Δασκάλα θεάτρου)

Στέλλα Μπονάτσου (εισαγγελέας)

, Cate Capasso (αρχιμαφιόζα), Λεονάρντο Θίμο (μεσάζον),

John Olas (μεσάζον)

Δημήτρης Κολοβός (Μπάμπης ο ηλεκτρολόγος)

Μάνος Τσιβιλης (ιδιοκτήτης καφέ)

Ηλίας χειρακης(φίλος Υσπρακτόπουλου)

Αλέξανδρα Τσολακιδου(Βανέσα)

Βίκυ Δριβα(κυρία στο παγκάκι)

«Γιατί Αντωνάκη γιατί Νικολάκη»

Βιλη Σκούρα (Υπάλληλος)

Φωτεινή Λιτσα (Υπάλληλος)

Κατερίνα χασιωτη(Υπάλληλος)

Ανθή Γεωργουλη(Υπάλληλος)

Αναστασία Εφραιμιδου(Υπάλληλος)

Βασιλική Καυκά(Φίλη Εμμανουέλας)

Δημήτρης Σαράντος (αστυνόμος)

Σοφία καπετανακη (Ανακρίτρια)

Επίσης συμμετέχουν :

Δάφνη Λογοθέτη

Δήμητρα Ανδρόνικου

Νατάσσα Ανδρόνικου

Τζοαννα Ζαφειρούδη

Κωνσταντίνα  Ζαφειρούδη

Σοφία Μπαλαση

Εύα Γιατρουδακη

Μανώλης Χατζηδημιτριου

Σταύρος Σκάρπος

Νικολέτα Καρβελα

Λεωνίδας Βλαχακης

Έτος παραγωγής: 2022

Φλόγα Ελλάς production

Χώρα παραγωγής: Ελλάδα

Γλώσσα: ελληνικά

Είδος: κωμωδία

Διάρκεια: 97 λεπτά

Έξοδος στις αίθουσες:Προσεχώς.

ΜΟΝΟ το ΣΑΒΒΑΤΟ 29/04/2023

 ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 19:30

 

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα