24.8 C
Athens
29/03/24
spot_img

«Πάω Μπροστά» της ΔΥΠΑ επαγγελματική κατάρτιση

«Πάω Μπροστά» της ΔΥΠΑ επαγγελματική κατάρτισηΑναρτήθηκε την Τρίτη 4 Απριλίου 2023, το Μητρώο Ωφελούμενων Β’ φάσης των εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα, στη δράση επαγγελματικής κατάρτισης «Πάω Μπροστά» της ΔΥΠΑ για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες. Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0.” με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης -”NextGenerationEU”.

Το Μητρώο Ωφελουμένων  έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/proghrammata-katartisis-ghia-to-tamio-anakampsis?tab=proghrammata-katartisis-se-psifiakes-kai-prasines-deksiotites-ghia-150000-erghazomenoys&tab2=ofeloumenoi-mitrwo-ofeloumenon&tab3=

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν με τον αριθμό ΚΑΥΑΣ (Κωδικό Αριθμό Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής) που έλαβαν κατά την υποβολή της αίτησής τους.

«Πάω Μπροστά» της ΔΥΠΑ επαγγελματική κατάρτιση

Οι ωφελούμενοι που βρίσκονται στον πίνακα αποκλειόμενων, μπορούν να υποβάλλουν αιτιολογημένες ενστάσεις εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών, και συγκεκριμένα από την Τετάρτη 5.4.2023 έως την Τρίτη 11.04.2023, αποκλειστικά στο e-mail:  erg_enstaseis@dypa.gov.gr.

Ήδη από σήμερα, οι ωφελούμενοι που εντάχθηκαν στο Μητρώο, θα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν από τη λίστα των προσφερόμενων προγραμμάτων που θα τους εμφανίζεται, σύμφωνα με το εκπαιδευτικό επίπεδο (απόφοιτος υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας, τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κ.λ.π.), καθώς και με τα λοιπά ακαδημαϊκά προσόντα που έχουν δηλώσει. Η επιλογή θα γίνει από λίστα εγκεκριμένων προγραμμάτων των Κ.Ε.Δι.Βι.Μ των Α.Ε.Ι και των αδειοδοτημένων Κ.Δ.Β.Μ. στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://kub.voucher.gov.gr/dypa-employed/training-program/program-selection/front

Ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης που αφορά την ανάπτυξη ψηφιακών και πράσινων γνώσεων και δεξιοτήτων, συνολικής διάρκειας 80 ωρών. Η υλοποίηση των προγραμμάτων, θα πραγματοποιηθεί με 12 ώρες δια ζώσης εκπαίδευση και με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, η οποία θα περιλαμβάνει τουλάχιστον 48 ώρες σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και έως 20 ώρες ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Οι ωφελούμενοι που θα ολοκληρώσουν την κατάρτιση, υποχρεούνται να συμμετάσχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης. Κάθε ωφελούμενος που θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης και θα συμμετάσχει επιτυχώς στις εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων, δικαιούται να λάβει το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος που ανέρχεται σε 400 ευρώ. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους στη διεύθυνση.

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα