18.6 C
Athens
28/03/24
spot_img

Κλειστό το Δημαρχείο Διονύσου τη Δευτέρα 20/3

Κλειστό το Δημαρχείο Διονύσου οι Δημοτικές Κοινότητες και τα ΚΕΠ τη Δευτέρα 20/3Ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι τη Δευτέρα 20 Μαρτίου, το Κεντρικό Δημαρχείο Διονύσου, οι Δημοτικές Κοινότητες και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) θα παραμείνουν κλειστά για το κοινό, με αίτημα την επίτευξη οριστικής λύσης που θα αποτρέπει την εγκατάσταση νέων Λατομείων στην περιοχή μας.

Με αφορμή τη συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στην Ολομέλεια της  Βουλής, στο πλαίσιο του σχετικού Νομοσχεδίου «Διατάξεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την προστασία του φυσικού και χωροταξικού περιβάλλοντος»απαιτούμε να δοθεί εδώ και τώρα βιώσιμη και οριστική λύση που διασφαλίζει την μη εγκατάσταση νέων λατομικών ζωνών στην περιοχή μας.

Ο Δήμος Διονύσου έχει ήδη υποβάλλει τις ρεαλιστικές προτάσεις του, μέσω τροπολογίας, και αναμένει από τον αρμόδιο ΥΠΕΝ αλλά και τους Βουλευτές όλων των πολιτικών κομμάτων, της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, να δώσουν λύση σε ένα υπαρκτό πρόβλημα που απειλεί όχι μόνο το περιβάλλον του Δήμου Διονύσου, αλλά και ολόκληρου του Λεκανοπεδίου της Αττικής καθώς και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.

Ευελπιστούμε ότι το δίκαιο αίτημα του Δήμου Διονύσου και των κατοίκων του μπορεί και πρέπει να γίνει αποδεκτό. Εφόσον υπάρχει η κυβερνητική πολιτική βούληση, η οποία έχει ήδη έχει εκφραστεί κατά καιρούς από διάφορα κυνερνητικά στελέχη, θεωρούμε ότι θα μπορέσει τελικά να βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος προκειμένου να μπει φραγμός στα επιχειρηματικά συμφέροντα τα οποία καραδοκούν να εγκαταστήσουν νέα Λατομεία στο Πεντελικό Όρος.

Κλειστό το Δημαρχείο Διονύσου τη Δευτέρα 20/3

Δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι:

ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΝΕΡΓΑ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΟΥΤΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΣΤΟ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟ ΟΡΟΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ, ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ, ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΑΓΡΙΑΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΑΣΩΤΕΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.

Παράλληλα καλούμε την Κυβέρνηση να υλοποιήσει τη σύνταξη masterplan και για τη Βόρεια πλευρά του Πεντελικού, κατά τα πρότυπα της νότιας πλευράς του, με την πρόβλεψη παρεμβάσεων για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό, με τη συμμετοχή των αντίστοιχων Υπουργείων καθώς και του Δήμου Διονύσου.

Ανάλογα με την έκβαση της συζήτησης στη Βουλή, θα επανεξετάσουμε την από εδώ και πέρα στάση μας.

Ο Δήμος Διονύσου θα διαθέσει πούλμαν, το οποίο θα ξεκινήσει το πρωί της Δευτέρας 20/3 στις 9:00 π.μ. (ώρα συγκέντρωσης 8:30 π.μ.) από την οδού Ηρώων Πολυτεχνείου στα Δίφρακτα του Σταθμού του ΟΣΕ στον Άγιο Στέφανο (Κατάστημα «Πέρασμα»), με προορισμό τη Βουλή, με τη συμμετοχή αιρετών, μελών της Διαπαραταξιακής Επιτροπής και πολιτών που επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα