19.6 C
Athens
28/03/24
spot_img

«Τυχερό Αστέρι» Από 16 Μαρτίου στα σινεμά & cinobo

«Τυχερό Αστέρι» Από 16 Μαρτίου στους κινηματογράφους και σύντομα αποκλειστικά στο cinobo.com

Broker

Βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού | Βραβείο Οικουμενικής Επιτροπής
Φεστιβάλ Καννών 2022

Θαυματουργή ευαισθησία
IndieWire

Από τις πιο απολαυστικές ταινίες της χρονιάς
BBC

Crowd-pleaser που σε γεμίζει χαρά
Time Out

Ο μετρ της σκηνοθεσίας επιστρέφει με άλλον έναν θρίαμβο
IndieWire

Ο βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα Χιροκάζου Κόρε-Έντα (Κλέφτες Καταστημάτων) σε μια τρυφερή ιστορία μικροαπατεώνων, ένα road movie για την αγάπη και την οικογένεια που επιλέγει για μας το τυχερό μας αστέρι. Πρωταγωνιστεί ο Σονγκ Κανγκ-Χο (Παράσιτα, Μνήμες Φόνων) με βραβείο ερμηνείας στις Κάννες.

«Τυχερό Αστέρι»
«Τυχερό Αστέρι» Από 16 Μαρτίου στα σινεμά & cinobo

Σύνοψη

Στη Νότια Κορέα, εκατοντάδες μωρά κάθε χρόνο βρίσκονται παρατημένα, γεγονός που έχει οδηγήσει δημόσιους φορείς και απλούς πολίτες να προσθέσουν στα κτίρια και τα σπίτια τους κουτιά-δοχεία που προστατεύουν τα βρέφη μέχρι να τα μαζέψει κάποιος. Ένας υπάλληλος μιας εγκατάστασης με “baby boxes” και ο φίλος του που παλεύει με τα χρέη του, κλέβουν ένα μωρό για να το πουλήσουν σε καλή τιμή. Σύντομα, όμως, οι ντετέκτιβ που τους παρακολουθούσαν τους εντοπίζουν αθόρυβα για να αποσπάσουν κρίσιμα στοιχεία.

Σημείωμα του σκηνοθέτη Χιροκάζου Κόρε-Έντα

Κατά την προετοιμασία αυτής της ταινίας, μπόρεσα να ακούσω τις ιστορίες τους. Είχαν μεγαλώσει σε ορφανοτροφεία, οι γονείς τους δεν είχαν μπορέσει να τα κρατήσουν για διάφορους λόγους. Υπήρχαν μερικά παιδιά ανάμεσά τους που αναρωτιούνταν: «Τελικά ήταν καλό που γεννήθηκα;» και δεν μπορούσαν να δώσουν σαφή απάντηση σε αυτό το τόσο θεμελιώδες ερώτημα για τη ζωή. Ακούγοντάς το αυτό, δεν μπορούσα να πω τίποτα περισσότερο. Σε τι θα χρησίμευε το να επαναλάβω εύκολες κουβέντες παρηγοριάς; Θα μπορούσα στ’ αλήθεια να τους δηλώσω ότι δεν υπάρχει κανένας στη Γη που να μην άξιζε να γεννηθεί; Για χάρη αυτών των παιδιών, που πρέπει να ζήσουν παλεύοντας πεισματικά ενάντια στις εσωτερικές και εξωτερικές φωνές που τους λένε ότι δεν έπρεπε να είχαν γεννηθεί ποτέ, τι είδους ταινία μπορώ να προσφέρω;

Κατά τη δημιουργία αυτού του έργου, αυτό το ερώτημα βρισκόταν πάντα στο επίκεντρο. Το Τυχερό Αστέρι είναι μια ταινία στην οποία προσπάθησα να κοιτάξω απευθείας τη ζωή και μπήκα στη θέση των ηρώων για να μιλήσω απευθείας με τη δική μου φωνή. Είναι μια ταινία που μοιάζει με προσευχή. Με ένθερμη ευχή.

«Τυχερό Αστέρι» Από 16 Μαρτίου στα σινεμά & cinobo

Βιογραφικό σκηνοθέτη

Ο αναγνωρισμένος ιάπωνας σκηνοθέτης κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στο 71ο Φεστιβάλ Καννών το 2018, για την ταινία του Κλέφτες Καταστημάτων. Έχει συγκινήσει το παγκόσμιο κοινό με ταινίες όπως τα Κανείς Δεν Ξέρει, Πατέρας και Γιος, και Η Μικρή μας Αδελφή, όπου αφηγείται ιστορίες για διαφόρων ειδών οικογένειες. Το Τυχερό Αστέρι είναι η πρώτη του κορεατική ταινία.

Συντελεστές 

Σενάριο | Σκηνοθεσία: Χιροκάζου Κόρε-Έντα

Παραγωγή: ZIP CINEMA

Φωτογραφία: Κουνγκ Πίο Χονγκ

Διεύθυνση παραγωγής: Μοκ Γουόν Λι

Κοστούμια: Σε Γιεόν Κιμ

Μουσική: Τζάε Ιλ Γιουνγκ

Ήχος: Τάε Γιονγκ Τσόι

Πρωταγωνιστούν: Σονγκ Κανγκ-Χο, Ντονγκ-Γουόν Γκάνγκ, Μπάε Ντούνα, Τζι-Γιουν Λι

Διάρκεια: 129′

Χώρα, Έτος Παραγωγής: Νότια Κορέα, 2022

Από 16 Μαρτίου στους κινηματογράφους και σύντομα αποκλειστικά στο cinobo.com

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα