19.9 C
Athens
27/09/23
spot_img

Τι είναι το Γανόδερμα Ganoderma Lucidum – Reishi

Τι είναι το Γανόδερμα Ganoderma Lucidum γνωστό ως ReishiΤο Ganoderma Lucidum είναι ένα είδος μανιταριού που αναπτύσσεται στο δάσος και είναι γνωστό και ως κόκκινο Reishi. Αυτά τα μανιτάρια έχουν χρησιμοποιηθεί στην Ασία για περισσότερο από 5.000 χρόνια και ήταν περιζήτητα από τους Κινέζους αυτοκράτορες για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.

Αν και υπάρχουν περισσότερα από 2.000 γνωστά είδη του Reishi, μόνο έξι είδη έχουν μελετηθεί με την μεγαλύτερη λεπτομέρεια και έχουν αποκαλυφθεί τα οφέλη για την υγεία ‐ κόκκινο, μαύρο, μπλε, άσπρο, κίτρινο και πορφυρό Reishi. Το κόκκινο Reishi έχει αποδειχθεί ότι είναι η πιο αποτελεσματική ποικιλία στη βελτίωση της συνολικής υγείας του ατόμου με την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, πολλών σωματικών λειτουργιών, καθώς και ζωτικών οργάνων.

Τι είναι το Γανόδερμα Ganoderma Lucidum – Reishi

Τα κόκκινα μανιτάρια Reishi κατά κύριο λόγο αποτελούνται από σύνθετους υδατάνθρακες που ονομάζονται πολυσακχαρίτες, triterpeniods, πρωτεΐνες και αμινοξέα. Μελέτες δείχνουν ότι αυτοί οι πολυσακχαρίτες, είναι το πιο ενεργό στοιχείο που υπάρχει στα ερυθρά Reishi, που είναι υπεύθυνο για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού. Επιπλέον, περιέχονται γανοδερικά οξέα στο κόκκινο Reishi τα οποία έχει αποδειχθεί επίσης ότι βοηθούν στην ανακούφιση μια σειράς κοινών αλλεργιών μέσω της αναστολής της χημικών μεσολαβητών της φλεγμονής, συμπεριλαμβανομένης της απελευθέρωσης ισταμίνης

Τι είναι το Γανόδερμα
Τι είναι το Γανόδερμα Ganoderma Lucidum – Reishi

Εκτός από την εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε πολυσακχαρίτες, κανένα αποκλειστικό ή μοναδικό συστατικό δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί στο κόκκινο Reishi που να μπορεί να πιστωθεί τις αξεπέραστες ικανότητες του μανιταριού για την ενίσχυση της υγείας. Είναι πιο πιθανό ότι η δραστικότητα του μανιταριού έγκειται στο συνδυασμό των χημικών συστατικών του ‐ μια φυσική απεικόνιση της ιδέας ότι “το σύνολο υπερβαίνει το άθροισμα των μερών του».

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του κόκκινου Reishi μετά από σειρά μελετών κερδίζουν σε αξιοπιστία. Ένα σημαντικό παράδειγμα είναι το γεγονός ότι η Βασιλική Ιατρική Εταιρεία το έχει χαρακτηρίσει ως ένα “προσαρμογόνο βότανο” ‐ ένα βότανο δηλαδή που προσαρμόζει
αυτόματα τη δράση του στις ανάγκες του σώματός μας. Έτσι μπορεί να βοηθήσει το σώμα να προσαρμοστεί σε καταπονήσεις διαφόρων ειδών:
Τέτοιες είναι οι καταπονήσεις λόγω άγχους, θερμοκρασίας, τραυματισμού, αϋπνίας, έκθεση σε τοξίνες, ακτινοβολία, μόλυνση, ή ψυχολογικό στρες. Όπως όλα τα προσαρμογόνα βότανα, το κόκκινο Reishi προσφέρει τις ιδιότητές του χωρίς να προκαλεί παρενέργειες με
τακτική κατανάλωση. Είναι αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση μια ευρείας ποικιλίας ασθενειών. Έτσι βοηθά τον οργανισμό να επιστρέψει ταχύτατα σε μια φυσιολογική και ισορροπημένη κατάσταση.

Τι είναι το Γανόδερμα Ganoderma Lucidum – Reishi

Πώς το Ganoderma Lucidum βελτιώνει την υγεία μας: Στην κινεζική ιατρική εγκυκλοπαίδεια “Bencao Gangmu”, ένα αρχαίος ιατρός, ο Lee Σιζεν που ζούσε κατά την διάρκεια της δυναστείας των Μινγκ, ταξινομούσε το Ganoderma ως «ανώτερο βότανο».

Τα μανιτάρια Ganoderma ομαδοποιούνται σε έξι κατηγορίες ανάλογα με το χρώμα και τη μορφή τους, δηλαδή πράσινο, μωβ, κόκκινο, κίτρινο, λευκό και μαύρο Ganoderma. Και οι έξι τύποι έχουν τη δική τους φαρμακευτική αξία και θεραπευτικές επιδράσεις.
Σύμφωνα με την ιστορία, «η συνεχής κατανάλωση του Ganoderma κάνει το σώμα μας φωτεινό και νεανικό, επιμηκύνει την ζωή και μας κάνει σαν ένα αθάνατο που ποτέ δεν πεθαίνει» .

Σύγχρονη έρευνα:
Ίσως δεν μπορούμε να θεωρήσουμε ασφαλείς τις πληροφορίες που προέρχονται από τα αρχαία ιατρικά κείμενα. Ωστόσο, είναι ενδιαφέρον να ανακαλύψει κανείς ότι ακόμα και οι σύγχρονες έρευνες απέδειξαν τα περισσότερα από τα αρχαία ευρήματα του Ganoderma Lucidum.
Κινέζοι επιστήμονες άρχισαν να ερευνούν τη χημική σύνθεση και τα φαρμακευτικά αποτελέσματα του Ganoderma Lucidum στην δεκαετία του 1950. Υποστήριξαν τα ευρήματά τους με κλινικές μελέτες.
Ερευνητές από την Κίνα, την Ιαπωνία, την Κορέα και Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επίσης συστήσει μια διεθνή ερευνητική ένωση για το Ganoderma, φέρνοντας την έρευνά τους στην παγκόσμια προσοχή.

Τι είναι το Γανόδερμα
Ganoderma Lucidum – Reishi

Οφέλη για την υγεία Ganoderma Lucidum

Οι επιστήμονες ερεύνησαν τα ειδικά αποτελέσματα θεραπείας του Ganoderma στο κυκλοφορικό σύστημα, στο νευρικό σύστημα και στο ανοσοποιητικό σύστημα καθώς και τις αντικαρκινικές επιδράσεις του. Οι μελέτες δείχνουν ότι μπορεί σημαντικά:

  • να βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματός μας
  • προσφέρουν ηρεμία στα νεύρα μας
  • ενισχύσουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα
  • βελτιώσουν τις πιθανότητες ίασης του καρκίνου

Το σώμα μας λειτουργεί σε αυτά τα μεγάλα συστήματα. Σε περίπτωση που δεν ρυθμίζονται σωστά, μπορεί να αρρωστήσουν. Το Ganoderma βοηθά στη ρύθμιση των διαφόρων συστημάτων του σώματος μας, στη διατήρηση της σταθερότητας και στην εξασφάλιση της ισορροπίας μεταξύ εσωτερικών και εξωτερικών συνθηκών.

Η μεγάλη ποσότητα των αντιοξειδωτικών στο μανιτάρι Ganoderma ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, κάτι που επιτρέπει την καταπολέμηση των ιών και των βακτηρίων. Με αυτές τις ιδιότητες μπορεί επίσης να μειώσει την υψηλή πίεση του αίματος, να τονώσει τη λειτουργία του ήπατος, να μειώσει τα προβλήματα στους πνεύμονες, και να υποστηρίξει το κυκλοφορικό και
το αναπνευστικό σύστημα.
Εκτός από αυτό, Ganoderma έχει και άλλες σημαντικές λειτουργίες στο σώμα μας …

Τι είναι το Γανόδερμα Ganoderma Lucidum – Reishi

Αποτοξινώστε και ενεργοποιήστε το σώμα σας
Το Ganoderma μπορεί επίσης να εξαλείψει τις τοξίνες που έχουν συσσωρευτεί στο σώμα μας μέσω της πρόσληψης των διαφόρων δυτικών φαρμάκων, αντιβιοτικών, παυσίπονων και αντιφλεγμονωδών φαρμάκων. Επιτυγχάνει έτσι μια ισχυρή επίδραση αποτοξίνωσης για να
διατηρήσει την ισορροπία του σώματός μας.
Σε αυτό στον σύγχρονο κόσμο με τον γρήγορο ρυθμό, οι άνθρωποι υποβάλλονται σε εκτεταμένες πιέσεις με αποτέλεσμα την ένταση, αϋπνία, ίλιγγο, κόπωση και απώλεια της όρεξης.
Το οργανικό γερμάνιο που περιέχεται στο Ganoderma βοηθά ώστε να ενισχυθεί η ικανότητα της ροής του αίματος στην μεταφορά οξυγόνου κατά περισσότερο από 1,5 φορές. Επίσης, αυξάνει το ποσοστό μεταβολισμού μας και επιβραδύνει την γήρανση μας.
Σύμφωνα με την έρευνα από τους Ιάπωνες γιατρούς, η συγκέντρωση οργανικού γερμανίου στο Ganoderma είναι περίπου 800 έως 2000 ppm (μέρη ανά εκατομμύριο), η οποία είναι 4 έως 6 φορές υψηλότερη από του Ginseng.

Τι είναι το Γανόδερμα Ganoderma Lucidum – Reishi

Πρόληψη
Η κατανάλωση Ganoderma λειτουργεί προληπτικά κατά ορισμένων ασθενειών, όπως ο διαβήτης, παθήσεις του πνεύμονα, καρδιακές παθήσεις, ακόμη και καρκίνο.

Ψυχική Υγεία
Στοιχεία με Ganoderma μπορούν να ενισχύσουν τη ροή του οξυγόνου στο σώμα, το οποίο μπορεί να αυξήσει την ενέργεια, το σφρίγος και να μειώσει την πίεση. Αυτό ενισχύει τα συναισθήματα της ευημερίας και ευεξίας, η οποία μπορεί να έχει θετική επίδραση στα προβλήματα ψυχικής υγείας και την κατάθλιψη.

Εκφυλιστικές ασθένειες

Το Ganoderma έχει ιδιότητες που βελτιώνουν τη μνήμη, μειώνουν την ένταση και οξύνουν τη συγκέντρωση. Πολλές από τις ιδιότητές του χρησιμοποιούνται στη θεραπεία των εκφυλιστικών ασθενειών όπως η νόσος Αλτσχάιμερ και η άνοια.

Τι είναι το Γανόδερμα
Τι είναι το Γανόδερμα Ganoderma Lucidum – Reishi

Καλλυντικό
Το Ganoderma χρησιμοποιείται στα καλλυντικά για να διορθώσει τις ατέλειες στο πρόσωπο, όπως η ακμή, οι ουλές και βοηθά την αποκατάσταση των ζημιών από τον ήλιο.
Επιβραδύνει τη γήρανση μας
Επιπλέον, το Ganoderma Lucidum περιέχει πολυσακχαρίτες που συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος μας. Εξ ου και οι σταθεροποιητικές επιδράσεις του Ganoderma που μπορεί να ενισχύσει την υγεία μας, να βελτιώσει τη ζωτικότητά μας και να
βελτιώσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Έτσι, το Ganoderma Lucidum μπορεί προφανώς να βοηθήσει και να επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσής. Και αυτή είναι η ουσία της αρχαίας κλασικής ιατρικής που δηλώνει, «η συνεχής κατανάλωση του Ganoderma κάνει το σώμα φωτεινό και νεανικό, επιμηκύνει της ζωή και μας κάνει σαν ένα αθάνατο που ποτέ δεν πεθαίνει».

Διαταραχές ύπνου
Το Ganoderma περιέχει καταπραϋντικές ουσίες που μειώνουν το στρές και μπορούν έτσι να χαρίσουν έναν ξεκούραστο βραδινό ύπνο.

Φυσικές επιδράσεις και προϋποθέσεις

Σχετικά με την κυκλοφορία του αίματος έχει βρεθεί ότι το εκχύλισμα της κόκκινης ποικιλίας Reishi μπορεί να μειώσει την πήξη του αίματος, μειώνοντας τη συσσώρευση των αιμοπεταλίων, με παρόμοιο τρόπο με την ασπιρίνη.
Στις καρδιακές παθήσεις η κόκκινη ποικιλία Reishi έχει τεκμηριωθεί ότι μπορεί να βοηθήσει στη διόρθωση ορισμένων αρρυθμιών που οφείλονται στο στρες.

  • Συμβάλει στη μείωση της «κακής» χοληστερόλης LDL και των τριγλυκεριδίων (μια άλλη μορφή λίπους του αίματος).
  • Μειώνει την αρτηριακή πίεση ‐ όπως φαίνεται σε δημοσιευμένες μελέτες σε ανθρώπους.
  • Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, με όλα τα οφέλη που περιγράφονται ανωτέρω.

Στις ηπατικές διαταραχές, η έρευνα έχει δείξει ότι το κόκκινο Reishi έχει προστατευτικές ιδιότητες. Η τακτική κατανάλωση κόκκινου Reishi μπορεί να αναζωογονήσει πράγματι τα κύτταρα του ήπατος, που του επιτρέπει να εκτελεί τις ζωτικές λειτουργίες του.

Όσον αφορά τις διαταραχές της πέψης η κατανάλωση του κόκκινου Reishi έχει αποδειχθεί επίσης ότι μειώνει το γαστρικό οξύ, το οποίο, επιπλέον, μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό του πεπτικού και γαστρικού έλκους. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι ρυθμίζει την κινητικότητα
του εντέρου, ανακουφίζοντας τα συμπτώματα της δυσκοιλιότητας και της διάρροιας, όπως αυτά που παρουσιάζονται στο σύνδρομο ερεθισμένου εντέρου.

Στους πνεύμονες το κόκκινο Reishi έχει δείξει κάποια οφέλη σε αυτούς που υποφέρουν από άσθμα, χρόνια βρογχίτιδα, καθώς και κοινές αλλεργίες. Με την αναστολή των αιτίων της φλεγμονής, τα συμπτώματα του άσθματος μπορούν να μετριαστούν, καθώς και με την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, τα κρυολογήματα και η γρίπη είναι μειωμένα, γεγονός που οδηγεί σε λιγότερες εξάρσεις του άσθματος.

Το κόκκινο Reishi μπορεί να ενισχύσει ακόμη και την αναγέννηση της τραχείας και των μικρών επιθήλιο των αεραγωγών. ‐ Ιδιαίτερα σημαντικό σε ασθενείς που καπνίζουν και πάσχουν από χρόνια βρογχίτιδα (βήχας των καπνιστών)

Τι είναι το Γανόδερμα Ganoderma Lucidum – Reishi

Καρκίνος

Η τακτική κατανάλωση κόκκινου Reishi έχει αποδειχθεί ότι διεγείρει την παραγωγή ιντερφερόνης και ιντερλευκίνης Ι και ΙΙ, ισχυρών φυσικών αντικαρκινικών ουσιών που παράγονται στο σώμα μας. Επιπλέον, οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι πολυσακχαρίτες που ονομάζονται β‐1 ,3‐D‐γλυκάνης και Beta‐1 ,6‐D‐γλυκάνη έχει αποδειχθεί ότι διαθέτουν ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες. Οι πολυσακχαρίτες μπορούν επίσης να ενεργοποιήσουν τα μακροφάγα, τα βασικά κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος στην πρώτη γραμμή του σώματός μας για την άμυνα κατά των μικροβιακών εισβολέων όπως οι ιοί, βακτήρια και ζύμες.

Τι είναι το Γανόδερμα
Ganoderma Lucidum – Reishi
Διαβήτης

Το κόκκινο Reishi οδηγεί στη μείωση του ζαχάρου στο αίμα, και μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει στη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης σε περιπτώσεις τύπου II, χωρίς τις παρενέργειες των φαρμάκων.

Προστάτης

Υπάρχουν στοιχεία ότι το κόκκινο Reishi, όταν συνδυάζεται με άλλα βότανα, μπορεί σημαντικά να μειώσει το ειδικό προστατικό αντιγόνο (PSA) στο αίμα. Ο μηχανισμός είναι άγνωστος, αλλά μπορεί να συμβεί το νωρίτερο ένα μήνα μετά τη θεραπεία.

Τι είναι το Γανόδερμα Ganoderma Lucidum – Reishi

HIV

Ουσίες Anti‐HIV και αναστολείς της πρωτεάσης (μια μεγάλη κατηγορία φαρμάκων που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του HIV / AIDS) έχουν βρεθεί στα κόκκινα μανιτάρια Reishi. Υπάρχουν ενδείξεις ότι μειώνει το ιικό φορτίο και αυξάνει τα επίπεδα των CD4.

Κατάσταση του δέρματος

Μέσα από τον καθαρισμό, τη βελτίωση της ροής του αίματος, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, την αποτοξίνωση και αναζωογόνηση, τα στοιχεία του κόκκινου Reishi μπορούν να ενισχύσουν την ικανότητα του σώματος να καταπολεμήσει μια μυριάδα των ασθενειών, ιδίως εκείνων που εμφανίζονται συχνότερα με την προχωρημένη ηλικία δέρματος. Υπό προϋποθέσεις τα προϊόντα Red Reishi μπορούν επίσης να βελτιώσουν την κατάσταση του δέρματος. Οι αντιγηραντικές ιδιότητες του κόκκινου Reishi μπορεί να
σχετίζονται με τη βελτίωση της ροής του αίματος και την αύξηση της παράδοσης των θρεπτικών ουσιών στο δέρμα. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη διαδικασία αποκατάστασης των βλαβών στο δέρμα από τον ήλιο. Οι άνθρωποι που λαμβάνουν Reishi τακτικά έχουν
παρατηρήσει μια μείωση στα σπυράκια (ακμή) και σε άλλες ατέλειες.

Πηγή: workandwinteam.gr

εικόνες : pixabay.com

ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ

Δώστε αξία στη συλλογή σας.

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα