16.2 C
Athens
29/03/24
spot_img

Σε Α προβολή στο Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις»

Σε Α προβολή παρουσιάζει τo ανανεωμένο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις», την εξαιρετική δραματική ταινία «ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ», την ταινία – φαινόμενο «ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΝΙΣΕΡΙΝ» και τη μεταγλωττισμένη περιπέτεια κιν. σχεδίων «ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ: Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ».

Πρόγραμμα προβολών 23 Φεβρουαρίου – 1η Μαρτίου 2023:

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου

18:00 ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ
20:00 ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΝΙΣΕΡΙΝ
22:15 ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΝΙΣΕΡΙΝ

Από Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου έως και Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου

16:00 ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ: Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ (μεταγλωττισμένο)
18:00 ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ
20:00 ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΝΙΣΕΡΙΝ
22:15 ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΝΙΣΕΡΙΝ

Τετάρτη 1 Μαρτίου

18:00 ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ
20:00 ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΝΙΣΕΡΙΝ
22:15 ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΝΙΣΕΡΙΝ

ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ – Α΄ προβολής
(Women Talking)

Σε Α προβολή
Σε Α προβολή στο Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις»

Σκηνοθεσία: Σάρα Πόλεϊ
Σενάριο: Σάρα Πόλεϊ, βασισμένο στο βιβλίο της Μίριαμ Τόιους
Πρωταγωνιστούν: Ρούνι Μάρα, Κλερ Φόι, Τζέσι Μπάκλεϊ, Τζούντιθ Άιβι, Μπεν Γουίσο και Φράνσις Μακ Ντόρμαντ
Μουσική: Χίλντουρ Γκουοναντότιρ

Το 2010, οι γυναίκες μιας απομονωμένης θρησκευτικής κοινότητας, παλεύουν να συμβιβάσουν την πραγματικότητά τους με την πίστη τους. Παρόλο που πολλές διαφωνούν μεταξύ τους σε βασικά πράγματα, πρέπει να αποφασίσουν πως θα μπορούσαν να προχωρήσουν μαζί, για να χτίσουν έναν καλύτερο κόσμο για τις ίδιες και τα παιδιά τους.

ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΝΙΣΕΡΙΝ – Α΄ προβολής
(The Banshees of Inisherin)

Σε Α προβολή
Σε Α προβολή στο Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις»

Σκηνοθεσία: Martin McDonagh
Πρωταγωνιστούν: Colin Farrell, Brendan Gleeson, Kerry Condon, Barry Keoghan, Pat Shortt

Η ταινία φαινόμενο, με τις 324 υποψηφιότητες και τις 108 μέχρι στιγμής νίκες σε διεθνή φεστιβάλ και ενώσεις κριτικών, σάρωσε με 9 υποψηφιότητες για Όσκαρ. Η μαύρη κωμωδία, που συνιστά μια ακόμη συνεργασία του εξαιρετικού δημιουργού MartinMcDonagh, με το καταπληκτικό δίδυμο των Colin Farrell και Brendan Gleeson, μετά το 2008 και την απολαυστική ταινία Αποστολή στην Μπριζ (In Bruges), μας ταξιδεύει κινηματογραφικά στα φωτογενή νησιά της δυτικής ακτής της Ιρλανδίας, για να παρακολουθήσουμε την επεισοδιακή λήξη μιας ανδρικής φιλίας. Το δυνατό καστ συμπληρώνουν οι Kerry Condon και BarryKeoghan, έχοντας ήδη βραβευτεί για τις συγκλονιστικές τους ερμηνείες.

Σε ένα απόμερο νησί της Ιρλανδίας, η ταινία παρακολουθεί τους καρδιακούς φίλους Padraic (Colin Farrell) και Colm (BrendanGleeson), που βρίσκονται σε αδιέξοδο, όταν ο Colm ξαφνικά αποφασίζει να διακόψει τη φιλία τους. Ένας εμβρόντητος Padraic, με τη βοήθεια της αδερφής του Siobhan (Kerry Condon) και ενός προβληματικού νεαρού, του Dominic (Barry Keoghan), προσπαθεί να αποκαταστήσει τη σχέση, αρνούμενος να αποδεχθεί το «όχι» ως απάντηση. Εντούτοις, οι επανειλημμένες προσπάθειες του Padraic, το μόνο που καταφέρνουν, είναι να ενισχύσουν την απόφαση του πρώην φίλου του και όταν ο Colmτου δίνει ένα απεγνωσμένο τελεσίγραφο, τα γεγονότα κλιμακώνονται τάχιστα με συνταρακτικές συνέπειες.

9 Υποψηφιότητες για OSCAR: Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας-Martin McDonagh, Α’ Ανδρικού Ρόλου- Colin Farrell, Β’ Ανδρικού Ρόλου-Brendan Gleeson, Β’ Ανδρικού Ρόλου-Barry Keoghan, Β’ Γυναικείου Ρόλου-Kerry Condon, Πρωτότυπου Σεναρίου, Μοντάζ, Πρωτότυπης Μουσικής.

3 Χρυσές Σφαίρες: Καλύτερης Ταινίας-Κωμωδία/Μιούζικαλ, Α’ Ανδρικού Ρόλου Κωμωδία/Μιούζικαλ-Colin Farrell, Σεναρίου.

2 βραβεία στο 79ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας: Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας-Colin Farrell, Καλύτερου Σεναρίου.

10 Υποψηφιότητες για BAFTA: Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας-Martin McDonagh, Α’ Ανδρικού Ρόλου- Colin Farrell, Β’ Ανδρικού Ρόλου-Brendan Gleeson, Β’ Ανδρικού Ρόλου-Barry Keoghan, Β’ Γυναικείου Ρόλου-Kerry Condon, Πρωτότυπου Σεναρίου, Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας, Μοντάζ, Μουσικής.

5 Υποψηφιότητες για SCREEN ACTORS GUILD AWARDS: Α’ Ανδρικού Ρόλου- Colin Farrell, Β’ Ανδρικού Ρόλου-BrendanGleeson, Β’ Ανδρικού Ρόλου-Barry Keoghan, Β’ Γυναικείου Ρόλου-Kerry Condon, Cast.

7 Υποψηφιότητες  HOLLYWOOD CRITICS ASSOCIATION: Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας-Martin McDonagh, Α’ Ανδρικού Ρόλου- Colin Farrell, Β’ Ανδρικού Ρόλου-Brendan Gleeson, Β’ Ανδρικού Ρόλου-Barry Keoghan, Β’ Γυναικείου Ρόλου-Kerry Condon, Πρωτότυπου Σεναρίου.

 

ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ: Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ (μεταγλωττισμένο) – Α΄ προβολής
(Argonuts)

Σε Α προβολή
Σε Α προβολή στο Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις»

Σκηνοθεσία – Σενάριο: Νταβίντ Αλό, Έρικ Τοστί, Ζαν-Φρανσουά Τοστί
Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται: Αλεξάνδρα Λέρτα, Άγγελος Λιάγκος, Γιάννης Στεφόπουλος, Χρήστος Θάνος, Βαγγέλης Στρατηγάκος, Τζίνη Παπαδοπούλου, Σοφία Παναηλίδου, Βασίλης Μήλιος, Σταύρος Σιούλης, Γιάννης Τσούτσιας

Η ευφάνταστη ταινία κινουμένων ταινία μας προσκαλεί να ταξιδέψουμε με την Πάτι, ένα ευφυέστατο και περιπετειώδες θηλυκό ποντικάκι, και τον κολλητό της γάτο Σαμ στον μαγικό κόσμο της Αρχαίας Ελλάδας. Με συνοδοιπόρο τον τώρα πια ηλικιωμένο Ιάσονα, οι χαριτωμένοι ήρωες θα ζήσουν μία επική περιπέτεια αντιμέτωποι με τα πιο αλλόκοτα και επικίνδυνα πλάσματα της μυθολογίας.  Μία ξεκαρδιστική και σπαρταριστή ταινία για όλη την οικογένεια από τη θεότρελη ομάδα της Ζουγκλοπαρέας και της Πριγκίπισσας Αλάνι.

Γενική Είσοδος: 7 Ευρώ
Άνεργοι, πολύτεκνοι, φοιτητές, άνω των 65 ετών, παιδιά: 5 Ευρώ
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ 
CLUB (Δευτέρα – Παρασκευή): 5 Ευρώ
Κάθε Τετάρτη, είσοδος δύο ατόμων με Ευρώ

Το Κινηματοθέατρο είναι εξοπλισμένο με μηχανήματα προβολής τελευταίας τεχνολογίας, ήχο Dolby Surround 5.1, πλήρως εξοπλισμένο κυλικείο και στο χώρο τηρούνται πιστά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας του Ε.Ο.Δ.Υ.

Το ταμείο του κινηματογράφου ανοίγει μία ώρα πριν από την πρώτη προβολή της ημέρας.

Προπώληση εισιτηρίων πραγματοποιείται μέσω του viva.gr.

Κάθε Τρίτη, ο κινηματογράφος θα παραμένει κλειστός.

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ «ΑΡΤΕΜΙΣ» (DOLBY ST. SR), Γιαννάκη 5, Μαρκόπουλο, τηλ.: 22990 23924.

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα