23.5 C
Athens
28/03/24
spot_img

Χιλιάδες καρναβαλιστές με αποκριάτικες στολές – Ίλιον

Ένα ανθρώπινο ποτάμι από χιλιάδες καρναβαλιστές με ευφάνταστες αποκριάτικες  στολές πλημμύρισε τους κεντρικούς δρόμους του Ιλίου, συμμετέχοντας με όλες τις αισθήσεις σε μια μοναδική γιορτή χαράς και κεφιού.

Ύστερα από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα περιορισμών λόγω της πανδημίας, το Καρναβάλι επέστρεψε στην πόλη, πιο πολυάριθμο και φωτεινό από ποτέ, για να σκορπίσει  χρώματα, χαμόγελα και ελπίδα.

Χιλιάδες καρναβαλιστές με αποκριάτικες στολές – Ίλιον

Χιλιάδες καρναβαλιστές
Χιλιάδες καρναβαλιστές με αποκριάτικες στολές – Ίλιον

Σημείο αναφοράς ήταν η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση το απόγευμα της Κυριακής, στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες μαθητές σχολείων, ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί, εθνικοτοπικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι, σχολές χορού, πολυάριθμες ομάδες καρναβαλιστών, η θεατρική ομάδα του Δήμου, η ομάδα θεάτρου δρόμου «Teatro-Theama», ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ, βραζιλιάνικη μπάντα κρουστών και η φιλαρμονική του Δήμου.

Λίγο αργότερα, ο ανατρεπτικός perfomer Τόνι Σφήνος ξεσήκωσε τον κόσμο με τον εκπληκτικό του τρόπο, προκαλώντας άφθονο γέλιο και χειροκροτήματα, ενώ το Σάββατο η Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής «Εν Ωδαίς» μαζί με τους πολιτιστικούς συλλόγους του Ιλίου, ανέδειξαν παραδοσιακά αποκριάτικα ήθη και έθιμα από όλη την Ελλάδα, τα οποία διασώθηκαν από γενιά σε γενιά.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος σημείωσε:

«Πιο ζωντανό, πιο δημιουργικό και πιο αισιόδοξο από ποτέ επέστρεψε το Καρναβάλι στο Ίλιον, δίνοντας σε όλους μας μια θαυμάσια ευκαιρία να διασκεδάσουμε και να χαρούμε. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους αιρετούς και υπηρεσιακούς συνεργάτες μου που εμπιστεύτηκαν το ένστικτο μαθητών, συλλόγων και ομάδων, οδηγώντας τον κόσμο σε μια έκρηξη χαράς, καθώς και τους εργαζόμενους του Δήμου που φρόντισαν, ώστε αυτές οι εκδηλώσεις να εξελιχθούν σε μια ανεπανάληπτη γιορτή κεφιού και ξεγνοιασιάς, συναισθήματα που τόσο έχουμε όλοι ανάγκη».

Να σημειωθεί, ότι οι αποκριάτικες εκδηλώσεις θα συνεχιστούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο με μουσικές συναυλίες, παιδικό πάρτι, θεατρικά δρώμενα, φεστιβάλ χρωμάτων, βόλτα με το καρναβαλολεωφορείο ενώ θα κορυφωθούν την Καθαρά Δευτέρα στο Πάρκο Τρίτση με τη μεγάλη γιορτή «Κούλουμα στο Πάρκο».

*Δείτε βίντεο από την καρναβαλική παρέλαση και τη συναυλία με τον Τόνι Σφήνο:

https://youtu.be/Tywk2hmqsjw

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα