24.8 C
Athens
29/03/24
spot_img

Συγκίνησαν οι Ρεθυμνιώτες με την ανταπόκριση τους

Συγκίνησαν οι Ρεθυμνιώτες με την ανταπόκριση τους Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η ανταπόκριση των Ρεθυμνιωτών στο κάλεσμα του Δήμου Ρεθύμνης, για την αποστολή  ανθρωπιστικής βοήθειας  στους σεισμόπληκτους της Συρίας και της Τουρκίας:   400  μεγάλες συσκευασίες ς με κουβέρτες και παπλώματα, 18 κούτες με βρεφικά είδη, 120 κούτες με τρόφιμα μακράς διαρκείας,  15 κούτες με ρούχα,  80 κούτες με ιατροφαρμακευτικό υλικό,   15 κούτες με είδη ατομικής υγιεινής, συγκεντρώθηκαν μέσα σε λίγα 24ωρα και είναι ήδη «καθ’ οδόν» με προορισμό τις πληγείσες περιοχές.

Συγκίνησαν οι Ρεθυμνιώτες
Συγκίνησαν οι Ρεθυμνιώτες με την ανταπόκριση τους με την ανταπόκριση τους

Τη  συλλογή βασικών ειδών για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας στις γείτονες χώρες από την τραγωδία που βιώνουν οργάνωσε και διεκπεραίωσε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, η Κοινωνική  Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης με την πολύτιμη συνδρομή  του Ερυθρού Σταυρού/ Παράρτημα ΡεθύμνουΜελών του Εθελοντικού Δικτύου Δήμου Ρεθύμνης ΡΕΘελοντώ και εργαζομένων στην  Τεχνική  Υπηρεσία Δ.Ρ.

Συγκίνησαν οι Ρεθυμνιώτες με την ανταπόκριση τους

Με την υποστήριξη της ΠΕΔ που ανέλαβε το συντονισμό της ανθρωπιστικής βοήθειας σε επίπεδο νησιού, τα είδη που συγκεντρώθηκαν  απεστάλησαν σε μεταφορική εταιρεία που εδρεύει στο Ηράκλειο, την οποία υπέδειξε στους Δήμους η Π.Ε.Δ. Κρήτης,   για να διακινηθούν στους αποδέκτες τους.

Η μεταφορά των συλλεχθέντων ειδών από το Ρέθυμνο στο Ηράκλειο έγινε με την μεταφορική του συμπολίτη  κ. Παπαδάκη Γιάννη,  ο οποίος προσέφερε τις υπηρεσίες του ανιδιοτελώς.

Συγκίνησαν οι Ρεθυμνιώτες
Συγκίνησαν οι Ρεθυμνιώτες με την ανταπόκριση τους

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Μαρινάκης  ευχαριστεί  θερμά όσους-ες  συνέβαλαν σε αυτή τη δράση ανθρωπισμού, τους αιρετούς,  τους/τις  εργαζόμενους/ες στις δημοτικές υπηρεσίες, τους εθελοντές και εθελόντριες  αλλά πρωτίστως  τους /τις συμπολίτες /ισσες  για τη γενναιόδωρη προσφορά τους και την πηγαία κατάθεση του  αλτρουϊσμού τους.

Μπροστά στον ανθρώπινο πόνο, το Ρέθυμνο της αλληλεγγύης, δεν γνωρίζει διακρίσεις: με σεβασμό , ευαισθησία και αυθεντικό ανθρωπισμό συμπαραστέκεται σε κάθε πάσχοντα , προσφέροντας από το υστέρημά του, αναγκαία για την επιβίωση υλικά αγαθά κι από το περίσσευμα του σε φιλότιμο, την αναγκαία για την ειρηνική μας συνύπαρξη, αγάπη.

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα