23.5 C
Athens
28/03/24
spot_img

Το Χανιώτικο Καρναβάλι 2023 στη Σούδα

Το Χανιώτικο Καρναβάλι 2023 στη Σούδα και πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για τη

μεγάλη αποκριάτικη γιορτή των Χανίων. Έπειτα από 2 χρόνια αισθητής απουσίας, επιστρέφει πιο δυναμικό από ποτέ, με πολλές και διάφορες δράσεις, συναυλίες και αποκορύφωμα τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023, στις 15:00.

Το Χανιώτικο Καρναβάλι
Το Χανιώτικο Καρναβάλι 2023 στη Σούδα

Μετράμε αντίστροφα και για την Τελετή Έναρξης του Καρναβαλιού, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023, στις 18.00, στην πλατεία Σούδας, με τον Βασιλιά Καρνάβαλο να κάνει την εμφάνιση του, ενώ θα ακολουθήσει μεγάλη, ξέφρενη συναυλία με τον Γιώργο Τσαλίκη, στις 20:00.

Το Χανιώτικο Καρναβάλι που για ακόμα μια χρονιά, διοργανώνεται από τον Δήμο Χανίων, την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ., την Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με την Ένωση Επιχειρηματιών Σούδας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής, φέτος έχει ως θέμα του την κρητική μυθολογία.

Πιο συγκεκριμένα, εμπνευσμένο από την ιστορία της περιοχής της Σούδας και της Απτέρας, φέρει τον τίτλο: «Σειρήνες και Μούσες», χωρίς ωστόσο το θέμα να είναι δεσμευτικό για τους συμμετέχοντες. Πηγή έμπνευσης είναι η μυθολογία της περιοχής της Απτέρας, στην οποία σύμφωνα με τον μύθο, οι Μούσες έχασαν τα φτερά τους και μένοντας άπτερες, έδωσαν το όνομά του στην αγαπημένη περιοχή, στην ενότητα της Σούδας.

Το Χανιώτικο Καρναβάλι
Το Χανιώτικο Καρναβάλι 2023 στη Σούδα

 

Περισσότερα νέα και πληροφορίες υπάρχουν στην ομάδα “Χανιώτικο Καρναβάλι στη Σούδα New” στο Facebook, όπου οι πολίτες μπορούν να βρουν λεπτομέρειες, όλες τις ομάδες καθώς και όλους τους τρόπους συμμετοχής.

Για περαιτέρω ενημέρωση σχετικά με τη διοργάνωση, αλλά και δηλώσεις συμμετοχών και ομάδων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα:
6934839490 (Μάριος Γελασάκης) και 6946644529 (Ηλίας Φραγκιαδάκης). Η συμμετοχή των μικρών Χανιωτών θα γίνεται και μέσω των σχολικών μονάδων, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Νομού Χανίων.

 

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα