24.8 C
Athens
29/03/24
spot_img

Η Καλαμάτα εορτάζει την Πολιούχο της πόλης Πανα­γία Υπαπαντή

Με τη δέουσα λαμπρότητα και κατάνυξη η Καλαμάτα εορτάζει την Πολιούχο και Προστάτιδα της πόλης, Πανα­γία Υπαπαντή. Σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 18:30, παραμονή της εορτής, στον πα­νη­­γυ­­ρί­ζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού, θα τελεσθεί ο πολυαρχιερατικός Εσπερινός.

Αύριο Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 7:00, κύρια ημέρα της εορτής, θα τελεσθεί ο Όρθρος και στη συνέχεια η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Στις 11:00 θα ακολουθήσει η λιτάνευση της θαυμα­τουργού Ιερής Εικόνας, με τη συμμετοχή Φιλαρμονικών, σε κεντρικές οδούς της πόλης (Υπαπαντής – 23ης Μαρτίου – Αριστομένους – Π. Καίσαρη – Φαρών – Φάριος και Μητροπολίτου Μελετίου), με κατάληξη το Μητροπολιτικό Iερό Nαό.

Η Καλαμάτα εορτάζει την Πολιούχο της πόλης Πανα­γία Υπαπαντή

Την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις θα εκπροσωπήσει ο Αντιπρόε­δρος αυτής και πρ. Πρωθυπουργός κ. Παναγιώτης Πικραμμένος. Τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων θα εκπροσωπήσει ο Βουλευτής Μεσσηνίας Ιωάννης Λαμπρόπουλος.  Κατά τους εορτασμούς αναμένεται να παραστούν πολλά μέλη της πολιτικής ηγεσίας, της αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Τον εορτασμό θα λαμπρύνουν με την παρουσία τους οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ

Υπενθυμίζεται ότι για τη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας, με απόφαση του Διευθυντή Αστυνομίας Μεσσηνίας, απαγορεύεται η στάθμευση και κίνηση παντός είδους οχημάτων κι από τις δύο κατευθύνσεις στις οδούς: Υπαπαντής – 23ης Μαρτίου – Αριστομένους – Π. Καίσαρη – Φαρών – Φάριος και Μητροπολίτου Μελετίου.

Η απόφαση αυτή θα ισχύσει την Τετάρτη 2-2-2022, από 06:00 έως 13:00 όσον αφορά στην απαγόρευση στάθμευσης και από 10:00 έως 13:00 όσον αφορά στην απαγόρευση κυκλοφορίας.

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα