20.4 C
Athens
28/03/24
spot_img

VICE SPECIALS «Τα “Ορφανά” από την Ελλάδα» ΑΝΤ1

VICE SPECIALS «Τα “Ορφανά” από την Ελλάδα» στον ΑΝΤ1 

Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου στη 01:30 το ελληνικό γραφείο του VICE θα παρουσιάσει το νέο επεισόδιο VICE SPECIALS, από τη συχνότητα του ANT1, με τίτλο «Τα “Ορφανά” από την Ελλάδα».

Μέριλ Τζένκινς

 

Τα "Ορφανά" από την Ελλάδα
Τα “Ορφανά” από την Ελλάδα Ο ΜΕΡΙΛ ΤΖΕΝΓΚΙΣ ΕΨΑΧΝΕ ΕΠΙ 11 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ, ΟΠΟΥ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΝ ΜΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΜΗΤΣΟΣ», ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΒΡΕΦΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΜΙΖΟΥΡΙ ΤΩΝ ΗΠΑ.

Μέσα από τρεις ανθρώπινες ιστορίες, το νέο ντοκιμαντέρ του VICE ρίχνει φως στην προσπάθεια χιλιάδων παιδιών που δόθηκαν για υιοθεσία, κάτω από περίεργες έως και σκανδαλώδεις συνθήκες, τις δεκαετίες του ‘50 και του 60’, να ξαναβρούν τις οικογένειές τους.

Απρόσμενος σύμμαχός τους σε αυτή την προσπάθεια είναι τα τεστ DNA που τους βοηθούν όχι μόνο να ανακαλύψουν τις χαμένες οικογένειές τους αλλά και να ταυτοποιηθεί η σύνδεσή τους.

Ο ΜΕΡΙΛ ΤΖΕΝΓΚΙΝΣ
Ο ΜΕΡΙΛ ΤΖΕΝΓΚΙΝΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ 68 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΤΟΥ, ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΤΕΣΤ DNA. ΕΤΣΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΔΕΡΦΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΒΡΕΘΗΚΕ ΜΕ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ.

Ο Μέριλ Τζένκινς γεννήθηκε πριν από 68 χρόνια και δόθηκε για υιοθεσία στο Μιζούρι των ΗΠΑ, λίγους μήνες αφού τον βρήκαν οι αστυνομικοί στα σκαλοπάτια της εκκλησίας της Παντάνασσας και τον παρέδωσαν στο ορφανοτροφείο Πάτρας.

Έπειτα από μια 11χρονη Οδύσσεια αναζήτησης, με μοναδικό στοιχείο στα χέρια του ένα σημείωμα με τις λέξεις «Μήτσος Παντάνασσα» και με την βοήθεια του τεστ DNA, κατάφερε να ξανασμίξει με την οικογένειά του και να μάθει την ιστορία του πατέρα του, που πέθανε στις αρχές του 1990.

Η ΛΙΝΤΑ ΚΑΡΟΛ
Η ΛΙΝΤΑ ΚΑΡΟΛ ΤΡΟΤΕΡ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΝΑΥΠΑΚΤΟ ΩΣ «ΕΥΤΥΧΙΑ» ΚΑΙ ΔΟΘΗΚΕ ΓΙΑ ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΒΡΗΚΕ ΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΙΩΘΕΙ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

VICE SPECIALS «Τα “Ορφανά” από την Ελλάδα» ΑΝΤ1

Αίσιο τέλος είχε και η υπόθεση της  Λίντα Κάρολ Τρότερ, που κατάφερε το 2017 να συνδεθεί με την μητέρα της και την ευρύτερη οικογένειά της έπειτα από χρόνια αναζητήσεων. Λίγα χρόνια μετά, χρησιμοποιώντας το ελληνικό όνομα με το οποίο δόθηκε για υιοθεσία, δημιούργησε το “Eftychia Project” που βοηθά όσους θέλουν να βρουν τις ρίζες τους ή τις οικογένειες που αναζητούν τα παιδιά τους.

Στον αντίποδα ο Μπάμπης Καλογερόπουλος, από τα Φιλιατρά, συνεχίζει ακόμη να αναζητά δύο αδέρφια, τα παιδιά που γέννησε η μητέρα του εκεί στα τέλη της δεκαετίας του 1950.

Η  ΛΙΝΤΑ ΚΑΡΟΛ
Η ΛΙΝΤΑ ΚΑΡΟΛ ΤΡΟΤΕΡ ΙΔΡΥΣΕ ΤΟ «ΕΥΤΥΧΙΑ PROJECT» ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΩΣ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ.

VICE SPECIALS – Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, 01:30, στον ΑΝΤ1.

Δείτε το trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=qc-pt3S4Olk

Παραγωγή: Ανδρέας Μπούσιος

Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαδάκης

Οπερατέρ: Δημήτρης Διακουμόπουλος

Ηχοληψία: Βασίλης Ζαμπίκος, Γιώργος Σαραντινός

Μοντέζ: Γωγώ Μπεμπέλου

Δείτε όλα τα επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ VICE Specials εδώ: https://video.vice.com/gr/show/vice-greece-specials

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα