Τυρόπιτα Μάνης από τη Βούλα Κυριακέα και τις εκδόσεις “Αδούλωτη Μάνη”
Υλικά
Ανάλατη μυζήθρα 750 γρ., 350 γρ φέτα
Γάλα περίπου μία κούπα τσαγιού…
Αλεύρι φαρίνα μία μικρή κούπα τσαγιού, 3-4 αυγά
Άνηθο η μάραθο, λίγο σουσάμι
Αλάτι και πιπέρι, ένα φύλλο
Τυρόπιτα Μάνης από τη Βούλα Κυριακέα και τις εκδόσεις “Αδούλωτη Μάνη”
Εκτέλεση
Το φύλλο, φτιάχνουμε με λίγο αλεύρι, πού το τρίβουμε με λίγο λάδι, αλάτι και λίγο χλιαρό νερό…
Το ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε λίγο τη ζύμη να ξεκουραστεί…
Για να τρίβει, μπορούμε να βάλουμε ή 1 αυγό ή δύο κουταλιές του γλυκού ξύδι…
Υπολογίζουμε να φτιάξουμε μία μπαλίτσα σαν ένα πορτοκάλι…
Λαδώνουμε το ταψί, ανοίγουμε το φύλλο και το κάνουμε λίγο μεγαλύτερο από το ταψί, για να μπορέσει να γυρίσει από πάνω λίγο.
Σε μία λεκάνη, λιώνουμε τα τυριά καλά.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε, ώστε να γίνει μία χρυσαφένια ζύμη…
Βάζουμε τη γέμιση επάνω στο φύλλο, διπλώνουμε τις άκρες του προς τα μέσα και ψήνουμε σε φούρνο 180 βαθμούς, περίπου μισή ώρα μέχρι να ροδοκοκκινίσει…
Νοστιμότατη εύκολη και ελαφριά…
Αυτή η πίτα γίνεται και χωρίς φύλλο, ρίχνοντας τη γέμιση στο ταψί αφού πρώτα το λαδώσουμε και το πασπαλίσουμε με λίγη τριμμένη φρυγανιά.