14.2 C
Athens
21/03/23

Ψαρόσουπα από τις “Γεύσεις Μάνης”

Ψαρόσουπα από τις “Γεύσεις Μάνης” της Κατερίνας Εξαρχουλέα-Γεωργιλέα και τις εκδόσεις “Αδούλωτη Μάνη”.

Υλικά

1 κιλό ψάρια (διάφορα ή ένα μεγάλο)

4 μέτριες πατάτες

4 αγκινάρες

4 μικρά καρότα

4 κρεμμυδάκια μέτρια

1 χονδροκομμένη ώριμη ντομάτα

1 ματσάκι σέλινο

2 κουταλιές λάδι

αλάτι

λεμόνι και προαιρετικά

2 κουταλιές ρύζι για σούπα.

Ψαρόσουπα από τις “Γεύσεις Μάνης”

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα λαχανικά ολόκληρα, το αλάτι και το νερό να τα σκεπάζει καλά.

Όταν ξαφρίσουμε τη σούπα , ρίχνουμε μέσα το λάδι και μετά από 5 λεπτά βρασμού προσθέτουμε και το ρύζι άν θέλουμε.

Βράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και τέλος το κλείνουμε με όποιο τρόπο ταιριάζει στο γούστο μας. Δηλαδή απλά προσθέτουμε λεμόνι σκέτο η με μία κουταλιά αλεύρι διαλυμένο και αν το προτιμάμε αυγοκόβουμε τη σούπα.

Πρέπει να προσέξουμε κατά το σερβίρισμα να βγάλουμε προσεκτικά τα ψάρια για να μην σκορπίσουν τα αγκάθια τους στη σούπα, μια και η Μανιάτικη συνταγή τα θέλει να βράζουν όλα μαζί για να δίνει το πάντρεμα τους μιά απίθανη γεύση.

Επίσης η σούπα θα πάρει πρόσθετη νοστιμιά και άρωμα, αν υπάρξει δυνατότητα να προσθέσουμε κατά το βράσιμο ένα μικρό αστακό ή οποιοδήποτε άλλο μαλάκιο (καβούρι, καραβίδα, γαρίδες, κοχύλι, ένα καλαμαράκι ή μια σουπιά).

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα