14.2 C
Athens
21/02/24
spot_img

Ο Λάμπρος Σκλαβούνος εκθέτει τον Δήμαρχο κ. Γκίκα

Ο Λάμπρος Σκλαβούνος εκθέτει τον Δήμαρχο Αιγάλεω κ. Γκίκα, για την ala cart συμπεριφορά του στο θέμα της μεταστέγασης του 9ου Δημοτικού Σχολείου και ενημερώνει τους συμπολίτες γονείς, για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα.

Το δελτίο τύπου αναφέρει τα παρακάτω:

ΑΙΓΑΛΕΩ – ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αναφορικά με το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της Τρίτης 17ης Ιανουαρίου 2023.

 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 17ης Ιανουαρίου 2023 μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και το θέμα της ενημέρωσης σχετικά με την προσωρινή μεταστέγαση του 9ου Δημοτικού Σχολείου.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο παρευρέθηκε πλήθος γονέων και μαθητών των δύο σχολείων καθώς και γονείς από τα σεισμόπληκτα σχολεία της πόλης μας.
Ο διάλογος εξελίχθηκε έντονος με αποκορύφωμα την αγανάκτηση των γονέων σε ό,τι αφορά στα σεισμόπληκτα σχολεία των οποίων οι ζημίες από το σεισμό του 2019 δεν έχουν αποκατασταθεί ακόμα, παρά τις επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις του Δημάρχου για γρήγορη αποκατάσταση.

9ο Δημοτικό Σχολείο

Σε ό,τι αφορά στο κτήριο του 9ου Δημοτικού Σχολείου και στην συστέγαση του με το 14ο Δημοτικό σχολείο ακούστηκαν για άλλη μία φορά η αγανάκτηση, η απογοήτευση και ο φόβος των γονέων και των εκπαιδευτικών για την ακαταλληλότητα του συγκεκριμένου κτηρίου να συστεγάσει περίπου 200 παιδιά καθώς και για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την υπόθεση ο Δήμαρχος ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις προσπαθούσε να αποδώσει τις ευθύνες σε… άλλους για πολιτικές σκοπιμότητες κ.λπ. και πολλές φορές φάσκοντας και αντιφάσκοντας. Όπως για παράδειγμα έκανε στην ανακοίνωση που ανάρτησε ο ίδιος στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ προσπαθεί να αποδώσει τις ευθύνες σε άλλους ξεκινώντας… από παλιά.
Επιπλέον μάλιστα αναφέρει ότι από το 2014 και ενώ το κτήριο ήταν ακατάλληλο δύο Διοικήσεις υπέγραψαν παρατάσεις συμβάσεων.
Σε αυτό το σημείο η παράταξή μας, αφού επεσήμανε ότι κάθε Διοίκηση του Δήμου εκτελεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ως οφείλει, υπενθύμισε ότι και στην συγκεκριμένη περίπτωση η απόφαση ήταν ομόφωνη και με τη σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών δόθηκε παράταση 5 ετών.
Σε αυτήν την συνεδρίαση και ο ίδιος ο κ. Γκίκας ήταν μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου και ψήφισε το θέμα χωρίς καμία παρατήρηση και χωρίς καμία διαφορετική πρόταση αν και ως μηχανικός γνώριζε καλύτερα από τους άλλους.
Δηλαδή ψήφισε να μισθώσουν ένα ακατάλληλο κτήριο για να στεγαστεί σχολείο;
Στο ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο συμμετείχε, εκτός και άλλων Δημοτικών Συμβούλων της παράταξής του, και ο σημερινός δικός του Αντιδήμαρχος Παιδείας ως Πρόεδρος τότε της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, ο οποίος επίσης ψήφισε το θέμα χωρίς καμία άλλη πρόταση και χωρίς καμία παρατήρηση.
Το 2019 ο κ. Γκίκας έγινε Δήμαρχος. Το 2021 το Δημοτικό Συμβούλιο πληροφορήθηκε από γονείς, και όχι από τον ίδιο τον Δήμαρχο, ως όφειλε, ότι υπάρχει δικαστική διαμάχη ανάμεσα στον Δήμο και στους ιδιοκτήτες.

Ο Λάμπρος Σκλαβούνος εκθέτει τον Δήμαρχο κ. Γκίκα

Ο Δήμαρχος το απέκρυψε από το Δημοτικό Συμβούλιο εσκεμμένα; Από αδιαφορία; Από λανθασμένη αξιολόγηση του προβλήματος;
Δεν γνωρίζουμε ακόμη, παρά τα ερωτήματα που του τέθηκαν, κατά διαστήματα από παρατάξεις, από γονείς και εκπαιδευτικούς. Ωστόσο, σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε ομόφωνα και με την δική του συναίνεση να εξαντλήσουμε ως Δήμος όλα τα ένδικα μέσα προκειμένου το σχολείο να συνεχίσει να λειτουργεί.
Αφού, λοιπόν, ήταν… ακατάλληλο, όπως ο ίδιος αναφέρει, γιατί συμφώνησε να αγωνιστούμε για να μείνουν τα παιδιά στο κτήριο αυτό;
Τον Σεπτέμβριο του 2022 οι ιδιοκτήτες έβαλαν λουκέτο.
Και πάλι το Δημοτικό Συμβούλιο με ομόφωνη απόφαση και τη συναίνεση του ίδιου του Δημάρχου και μάλιστα με πρωτοστάτη τον ίδιο, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου έσπασαν το λουκέτο για να μπουν τα παιδιά να κάνουν μάθημα, στο… ακατάλληλο σύμφωνα με την τελευταία άποψη του Δημάρχου σχολείο.
Όλα αυτά τα γεγονότα, όπως και άλλα πολλά, μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Δήμαρχος θεωρεί το σχολείο κατάλληλο ή ακατάλληλο ανάλογα με τι τον εξυπηρετεί κάθε φορά. Από τότε που είναι μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου μέχρι και προχθές ψήφιζε πάντα με το σκεπτικό ότι το σχολείο είναι κατάλληλο. Ξαφνικά στην ανάρτησή του γράφει ότι είναι ακατάλληλο…
Είναι φανερό ότι το κάνει αυτό γιατί προσπαθεί να αποδώσει τις δικές του ευθύνες, τις δικές του αδυναμίες, τους δικούς του λανθασμένους χειρισμούς… σε άλλους.
Αυτό, βέβαια, εκθέτει πρώτα τον ίδιο, ως Δήμαρχο, αλλά ίσως, άθελά του, και κάποιους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξής του.

Ο Λάμπρος Σκλαβούνος εκθέτει τον Δήμαρχο κ. Γκίκα

Τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από διάλογο, αποφάσισε κατά πλειοψηφία τα παρακάτω:
1. Ζητά την άμεση ανάκληση της απόφασης του Δημάρχου για προσωρινή μεταστέγαση του 9ου Δημοτικού Σχολείου στο 14ο Δημοτικό και καλεί την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας και το αρμόδιο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, να προχωρήσουν σε έλεγχο των προδιαγραφών ασφαλείας και της καταλληλότητας των υποδομών του 14ου Δημοτικού, ώστε να αποφανθούν για την περίπτωση της μεταστέγασης του 9ου Δημοτικού σε αυτό.
2. Εμμένει στις με αρίθμ. 167/2021, 100/2022, 110/2022, 111/2022, 145/2022 και 1/2023 ομόφωνες αποφάσεις του.
3. Ζητά να προχωρήσει η Κυβέρνηση σε σχετική νομοθετική ρύθμιση αναγκαστικής μίσθωσης – επίταξης του κτηρίου, ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των δύο σχολείων, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.
4. Στηρίζει του αγώνες και τις κινητοποιήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας για σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτήρια.
5. Συγκροτεί Δημοτική Επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους (έναν τακτικό με τον αναπληρωτή του) των Δημοτικών Παρατάξεων, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγάλεω, των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου και 14ου Δημοτικών Σχολείων και υπαλλήλων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, με Πρόεδρο τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου.
Στην παρούσα απόφαση μειοψήφησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Συμμαχία για το Αιγάλεω» (Αγγελάκη Σοφία, Αρβανίτης Χρήστος, Ασημακόπουλος Νικόλαος, Γονιδάκης Δημήτριος, Ζαχαροπούλου-Γιαννουλάτου Χρυσούλα, Καλοχωρίδης Παναγιώτης, Κάντζος Ιωάννης, Μάνδρος Ηλίας, Χρυσούλας Φώτιος), ως προς το σκέλος της άμεσης ανάκλησης της απόφασης Δημάρχου για προσωρινή μεταστέγαση του 9ου Δημοτικού στο 14ο Δημοτικό.

Ο Λάμπρος Σκλαβούνος εκθέτει τον Δήμαρχο κ. Γκίκα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ
Σήμερα Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023 και μετά την πρόταση της νεοσυσταθείσας Δημοτικής Επιτροπής, η οποία λαμβάνοντας υπόψη την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την ισχυρή πίεση των Δημοτικών Παρατάξεων, της Ένωσης γονέων, των Συλλόγων Γονέων και των εκπαιδευτικών έγινε συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Στέλιο Πέτσα με θέμα τo στεγαστικό πρόβλημα του 9ου Δημοτικού Σχολείου. Στην συνάντηση παρευρέθηκε και η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Μαρία Συρεγγέλα.
Κατά την συζήτηση τονίσαμε στον Υπουργό την αναγκαιότητα νομοθετικής ρύθμισης για αναγκαστική μίσθωση του κτηρίου.
Ο κ. Πέτσας δεσμεύτηκε ότι θα εισηγηθεί σήμερα θετικά στην βουλή σχετικά με την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης, στην οποία θα προβλέπεται επαναλειτουργία του 9ου Δημοτικού Σχολείου στον χώρο του με επίταξη και αναγκαστική μίσθωση του κτηρίου, για τρία χρόνια, μέχρι την ολοκλήρωση της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης.
Στην συνάντηση τελικώς συμμετείχε και ο Δήμαρχος, ο οποίος μετά τις πιέσεις των τελευταίων ημερών συντάχθηκε και αυτός με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις παραπάνω ενέργειες και αποφάσεις.
Συμμετείχαν ακόμα τα παρακάτω μέλη της Δημοτικής επιτροπής, δηλαδή οι επικεφαλής των Παρατάξεων κ. Μπίρμπας, κ. Σκλαβούνος, κ. Δάγκα, κ. Μερκουράκη, η Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγάλεω κ. Βιργινία Γεωργοπάνου, ο Πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 14ου Δημοτικού Σχολείου κ. Τσιούτσιας, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού Σχολείου κ. Τζώρτζης, ο Νομικός σύμβουλος του Δήμου κ. Χάρτζης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής προστασίας κ. Μάνδρος καθώς και οι βουλευτές κ. Κουρουμπλής, κ. Μανωλάκου, κ. Αρσένης.
Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΑΙΓΑΛΕΩ – ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ
ΛΑΜΠΡΟΣ ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΣ

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα