17.5 C
Athens
28/03/24
spot_img

Επιδόθηκαν υποτροφίες για μαθητές που αρίστευσαν-Καλαμάτα

Επιδόθηκαν υποτροφίες για μαθητές που αρίστευσαν, οι οποίες προέρχονται από το Κληροδότημα Ανδρέα Γκρέτσα, σήμερα Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023.

Τις υποτροφίες παρέλαβαν τα παιδιά ή οι γονείς τους. Πρόκειται για παιδιά που διαμένουν στ’ Αλώνια και φοιτούν σε Δημοτικά Σχολεία του Δήμου.

Το ποσό των υποτροφιών προέρχεται από τη μίσθωση της οικίας και των τεσσάρων αγροτεμαχίων του αειμνήστου δωρητή Ανδρέα Γκρέτσα και ανέρχεται συνολικά σε 2.800 ευρώ.

Ο Δήμος εκπληρώνει τη βούληση του διαθέτη, Ανδρέα Γκρέτσα, τιμώντας τη μνήμη του, σημείωσε με την ευκαιρία της επίδοσης των υποτροφιών ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.

Παρόντες ήταν o Πρόεδρος του Δ.Σ. Δημήτρης Πολίτης και οι Αντιδήμαρχοι Σαράντος Μαρινάκης και Γιώργος Φάβας.

Οι υπότροφοι για το σχολικό έτος 2021-2022 είναι: Δουλάμης Σταύρος, Καυκά Αρετή, Lushi Anastasia, Οικονομοπούλου Αθηνά, Debej Petrit, Γιαννακόπουλος Γεώργιος, Lushi Aggelikh.

Επιδόθηκαν υποτροφίες για μαθητές που αρίστευσαν-Καλαμάτα

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ

Ο Ανδρέας Γκρέτσας υπήρξε κάτοικος των Αλωνίων ο οποίος κατά την διάρκεια της ζωής του απέκτησε περιουσία, την οποία με διαθήκη κληροδότησε στην σχολική εφορία και μετά όταν καταργήθηκε αυτή, στην κοινότητα του χωριού του και κατ’ επέκταση στον Δήμο Καλαμάτας μετά την ενοποίηση του το έτος 2011.

Σύμφωνα με τη Διαθήκη ο διαθέτης με τη βούληση του «διέθεσε» την περιουσία του, η οποία αποτελείται από μία οικία στα Αλώνια και τέσσερα αγροτεμάχια, έτσι ώστε από την εκμετάλλευση της να λαμβάνουν μία ετήσια υποτροφία οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου των Αλωνίων, οι οποίοι έχουν «έφεσιν εις τα γράμματα».

Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή όλοι οι μαθητές έχουν έφεση εις τα γράμματα και, για τον λόγο αυτό η υποτροφία δίδεται σε όλα τα παιδάκια του Δημοτικού από τα Αλώνια, που φοιτούν σε οποιοδήποτε Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Καλαμάτας.

 

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα