28.3 C
Athens
21/09/23
spot_img

Αίας: Τα έργα από την παράσταση στην Sianti Gallery

«Αίας : Τα έργα από την παράσταση » στην Sianti Gallery. Εγκαίνια: Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023, ώρα : 12.00 «Sianti Gallery» (Βασ. Αλεξάνδρου 2, πίσω από Εθνική Πινακοθήκη)

ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ:
https://drive.google.com/drive/folders/1s_zC3x_ZWCarcPWJRAsjeX5YuB8t0R8w?usp=share_link

Διάρκεια Έκθεσης : Σάββατο 14 Ιανουαρίου Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου στις 12:00 η Sianti Gallery συνεχίζοντας τις πρωτότυπες, θεματικές της εκθέσεις που έγιναν ευμενώς δεκτές και από το κοινό και από την κριτική, εκθέτει αυτή τη φορά τα έργα του Απόστολου Χαντζαρά από την παράσταση «Αίας» του Σοφοκλή.

Θέατρο και ατελιέ γίνονται ένα και με κινητήρια δύναμη την αγάπη για τον πολιτισμό μεταφέρονται τα ζωγραφικά σκηνικά του θεάτρου στην γκαλερί με πρωταγωνιστές τα αρχετυπικά ζητήματα τόσο της ζωής όσο και της τέχνης. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα στο κοινό να τα αποκτήσει  ενισχύοντας την τέχνη  καθώς  μέρος των εσόδων θα  διατεθεί στο «Σπίτι του Ηθοποιού».

Αίας: Τα έργα από την
Αίας: Τα έργα από την παράσταση στην Sianti Gallery

Μια καθηλωτική παράσταση, που σκηνοθετεί ο Γιώργος Νανούρης στο θέατρο Αλκυονίς, αποκαλύπτεται ως ένας ζωντανός διάλογος επί σκηνής ανάμεσα σε δύο απο τα πιο ευγενή είδη των τεχνών, της υποκριτικής και της ζωγραφικής. Ο ηθοποιός Μιχάλης Σαράντης, βραβευμένος με το βραβείο Χορν, ενσαρκώνει εννέα διαφορετικούς ρόλους. Εναλλάσσεται ανάμεσα στον Αίαντα και τον Οδυσσέα, τον Μενέλαο και τον Αγαμέμνονα, τον Τεύκρο, την Τέκμησσα, τον Αγγελιαφόρο και την παρεμβατική θεά Αθηνά.

Ταυτόχρονα,ο ζωγράφος και συνεργάτης της Sianti Gallery, Απόστολος Χαντζαράς μεταφέροντας το γυάλινο τραπέζι του ατελιέ του στην σκηνή, δημιουργεί τα σκηνικά με την μέθοδο της μονοτυπίας. Η καθεμία αναρτάται στην σκηνή πλαισιώνοντας την αφήγηση, ενώ ο καλλιτέχνης συνομιλεί με τον δικό του τρόπο και με το κοινό.

Αίας: Τα έργα από την παράσταση στην Sianti Gallery

Τα έξι μοναδικά και αυτόνομα σε κάθε παράσταση έργα του ζωγράφου Απόστολου Χαντζαρά, που αποτελούν τα σκηνικά της τραγωδίας του Σοφοκλή, συμβολίζουν τη νομοτέλεια αλλά και την πληρότητα των πραγμάτων, όπως το απόλυτο της ζωής και του θανάτου. Και επειδή η τέχνη είναι ίσως το μόνο μας δικαίωμα να ψηλαφήσουμε τον κύκλο της ζωής ο Χαντζαράς δίνει την δυνατότητα στο κοινό να αποκτήσει τις μονοτυπίες του , στις οποίες ο καθένας μας αναγνωρίζει προσωπικές  βιωματικές στιγμές.

Πρόκειται, λοιπόν, για μία έκθεση, που καταπιάνεται – είτε ηθελημένα είτε και ασυνείδητα – με πάρα πολύ ουσιαστικά πράγματα. Ξεφεύγει σαφώς από το επίπεδο της δεξιοτεχνίας, της διακόσμησης ή της μονοσήμαντης εικονοποιΐας και ανιχνεύει αρχέτυπα. Ακραγγίζει με άλλα λόγια, τις ιδανικές μορφές. Ήδη όμως τα σώματα και τα σχήματα, μέσα από τα οποία καλείται  να εκφραστεί ο Χαντζαράς, ανεβάζουν τον πήχη πολύ ψηλά.

Αίας: Τα έργα από την
Αίας: Τα έργα από την παράσταση στην Sianti Gallery

Τελικά, η άκρως θεαματική παρουσίαση αυτή είναι ένα εικαστικό αφήγημα και συνάμα μία βιωματική αρχετυπική εκδοχή της ζωής. Το πόσο το καταφέρνει θα το κρίνετε και θα το διαπιστώσετε εσείς από τις 14 Ιανουαρίου μέχρι τις 18 Ιανουαρίου 2023 στην Sianti Gallery (Βασ. Αλεξάνδρου 2, πίσω από Εθνική Πινακοθήκη).

Μέρος των εσόδων θα δοθεί στο «Σπίτι του Ηθοποιού».

Sianti Gallery

Βασ. Αλεξάνδρου 2 και Μιχαλακοπούλου, Αθήνα (Πίσω από την Εθνική Πινακοθήκη)

Τηλ: 210 7245432, 210 3648335

Email: info@siantigallery.com

Web: https://bit.ly/3Zi4uF6

Ώρες λειτουργίας Sianti Gallery :

Τρίτη – Πέμπτη- Παρασκευή  10:00-20:00

Τετάρτη 10:00-15:00

Σάββατο 10:00-16:00

Κυριακή και Δευτέρα κλειστά

ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ

Δώστε αξία στη συλλογή σας.

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα