14.8 C
Athens
29/03/24
spot_img

Πρότυπο Κέντρο Κρητικού Πολιτισμού στο Ρέθυμνο

Επεμβάσεις εξωραϊσμού για το “Πρότυπο Κέντρο Κρητικού Πολιτισμού” στον Οικισμό Άνω Μαλάκι Δήμου Ρεθύμνης, κόστους 48.000 €, ξεκινούν άμεσα μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον Δήμαρχο Ρεθύμνης κ. Γιώργη Μαρινάκη με τον ανάδοχο εργολάβο, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Δ.Ρ. κ. Άγγελου Μαλά.

Πρόκειται για ένα παλαιό πέτρινο κτίριο που κατά το παρελθόν είχε χρήση Δημοτικού Σχολείου. Ο Δήμος Ρεθύμνης το αξιοποίησε για τη λειτουργία ενός πρότυπου Πολιτιστικού Κέντρου, το οποίο πρόσφερε υπεραξία στον Οικισμό και την ευρύτερη περιοχή.

Πρότυπο Κέντρο Κρητικού Πολιτισμού στο Ρέθυμνο

Με τις προγραμματισμένες επεμβάσεις συντήρησης και ανάπλασης του κτιρίου (αντικατάσταση δώματος, θερμομόνωσης, τοποθέτηση ξύλινων κουφωμάτων, εσωτερική και εξωτερική ανάπλαση κτίσματος, αποκάλυψη των πέτρινων και λίθινων στοιχείων του κ.α.) θα διασφαλιστεί η λειτουργικότητα και ασφάλεια του και θα αναδειχθεί η παραδοσιακή του φυσιογνωμία, η οποία συνάδει με την λειτουργική του ιδιότητά του ως κέντρο Κρητικού Πολιτισμού.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους με τον ανάδοχο εργολάβο, ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος, εξήραν την ουσιαστική συνδρομή του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Στ. Αρναουτάκη και της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κ. Μ. Λιονή στην υλοποίηση του έργου, με την έγκριση χρηματοδότησης του από το ΣΑΕΠ.

Ο συμβατικό χρόνος εκτέλεσης του έργου είναι τρεις (3) μήνες.

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα