20.4 C
Athens
28/03/24
spot_img

«Santa Run Chania 2022» στα Χανιά

«Santa Run Chania 2022», η μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή αγάπης και προσφοράς, έρχεται στην πόλη, μοιράζοντας με τις δράσεις της αγάπη και αλληλεγγύη στα ιδρύματα των Χανίων. Μετράμε αντίστροφα για τη Δευτέρα 26/12/2022, τη μεγάλη «Santa Run Day» με εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η δράση «Φτιάξε σάκο, γίνε Santa» είναι σε πλήρη εξέλιξη, με τους σάκους να μοιράζονται ήδη στο ισόγειο του Κ.Α.Μ. (Μεγάλο Αρσενάλι) στο Ενετικό Λιμάνι. Η παραλαβή των σάκων πραγματοποιείται καθημερινά (10:00 – 14:00 & 18:00 – 20:00), έως και τις 24 Δεκεμβρίου.

Η καθιερωμένη “Santa Run Day” θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022, στις 13:00, στην πλατεία Κατεχάκη, στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, με συγκέντρωση των σάκων και γιορτινές δράσεις αγάπης και χαράς ενώ αργότερα, οι σάκοι θα οδηγηθούν στο μεγάλο Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου Χανίων, στην πλατεία στο Γιαλί Τζαμί, όπου θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους για τα παιδιά της πόλης.

Αργότερα, στις 17:00 στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων (πλησίον Δημοτικής Αγοράς) θα γίνει το καθιερωμένο party, με πολλές εκπλήξεις για όλους τους συμμετέχοντες και μεγάλη συναυλία με τον Μύρωνα Στρατή.

Για τις φετινές «κόκκινες» δράσεις παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου από τους συνδιοργανωτές και παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι φετινές δράσεις: «Ο Δήμος Χανίων, η Περιφέρεια Κρήτης και το Σωματείο «Santa Run Chania» για ακόμα μία φορά, μέσα από μία δράση χαράς και προσφοράς, μεταφέρουν την αγάπη των δημοτών και όλων των φίλων της πόλης προς τα παιδιά, καθώς και τα Σωματεία, που υποστηρίζουν τα παιδιά», αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χανίων και Πρόεδρος του  Σωματείου «Santa Run Χανιά», Γιάννης Γιαννακάκης, γνωστοποιώντας ότι η φετινή διοργάνωση έχει αρκετές πρωτοτυπίες.

«Santa Run Chania 2022»
«Santa Run Chania 2022» στα Χανιά

«Santa Run Chania 2022» στα Χανιά

Ο κ. Γιαννανάκης αναφερόμενος στη «Santa Run Day» (26/12) τόνισε ότι στην Πλατεία Κατεχάκη θα πραγματοποιηθεί ένα μικρό Φεστιβάλ: «για να υποδεχτούμε όλη αυτή την αγάπη, που απλόχερα προσφέρεται από όλους σε αυτή τη γιορτή». Στο πλαίσιο της γιορτής οι συμμετέχοντες θα απολαύσουν ακροβατικά με πανιά, εκπλήξεις από τη θάλασσα,  face painting, μουσική και διάφορα δρώμενα, ενώ για κάθε σάκο, που θα παραδοθεί, θα δοθούν στολές Άγιου Βασίλη.

«Η εκδήλωση θα είναι απολύτως δωρεάν για όλους, θα υπάρχει ένα κουτί συνεισφοράς στην είσοδο, όπου όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει, ενώ τόσο ο Δήμος Χανίων όσο και η Περιφέρεια Κρήτης έχουν υποστηρίξει αυτή την εκδήλωση με πολλούς τρόπους», πρόσθεσε ο κ. Γιαννακάκης, παρατηρώντας ότι ο Δήμος θα πριμοδοτήσει κάθε σάκο με 15 ευρώ, έσοδα τα οποία θα διατεθούν για τις ανάγκες των παιδιών, που στηρίζουν η ΕΛΕΠΑΠ Χανίων, το ΚΗΦΑΑΜΕΑ, το ΚΗΦΑΠ «Μεγάλοχαρη» και ο Σύλλογος «Ορίζοντας». Οι σάκοι και το περιεχόμενό τους θα δοθούν στα προαναφερόμενα σωματεία και σε άλλες δομές ή ιδρύματα φροντίδας παιδιών, με ευθύνη του Δήμου Χανίων.  

Η Π.Ε. Χανίων

Από την πλευρά της η Προϊσταμένη πολιτισμού και αθλητισμού της Π.Ε. Χανίων, Κατερίνα Ζομπανάκη, τόνισε ότι η Περιφερειακή Ενότητα συμμετέχει ως συνδιοργανώτρια «στη σημαντική πολυδιάστατη δράση – θεσμό πλέον για τον τόπο μας, το Santa Run. Το Santa Run ξεκίνησε στην πόλη μας από μία ομάδα ανθρώπων, που τους χαρακτηρίζει βαθιά διάθεση για προσφορά στην κοινότητα και ειδικά στις ευάλωτες ομάδες της και αισθήματα αλληλεγγύης. Θεωρούμε ότι όλα αυτά τα χαρακτηριστικά συνέβαλαν, ώστε να αγκαλιαστεί ο θεσμός από τους πολίτες αλλά και από τους φορείς των Χανίων και να συνεχίσει την πορεία του μέσα στον χρόνο, προσφέροντας εκτός από χαμόγελα ανακούφισης στους συμπολίτες μας, που έχουν ανάγκη, και μία ξεχωριστή προβολή των Χανίων σε πανελλαδικό επίπεδο ως έναν προορισμό αγάπης, αλληλεγγύης και πολιτισμού», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Τις ευχαριστίες τους για τη διοργάνωση και τη συνολική στήριξη, απευθύνοντας παράλληλα σε όλους τους πολίτες κάλεσμα συμμετοχής, εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των Συλλόγων και των Σωματείων: ΕΛΕΠΑΠ Χανίων, Μάγκυ Αρσενίδη, ΚΗΦΑΑΜΕΑ, Νίκη Βελεγράκη, ΚΗΦΑΠ «Μεγάλοχαρη», Αγγελική Πετράκη και «Ορίζοντα», Ευτέρπη Δανδουλάκη.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο είναι διαθέσιμες αναλυτικές πληροφορίες για τη «Santa Run Day» και τη δράση «Φτιάξε σάκο, γίνε Santa»:  

www.chania.gr/enimerosi/municipality-press-releases/13122022santarun2022.html 

Συνεχίζουμε μέχρι να ζεστάνουμε τις καρδιές όλων των παιδιών!

Φέτος τα Χριστούγεννα “φτιάξε σάκο, γίνε Santa”!

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα