17.5 C
Athens
28/03/24
spot_img

Χριστουγεννιάτικο Κάστρο εκδηλώσεις στο Ηράκλειο

Πρόγραμμα εκδηλώσεων στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» που περιλαμβάνει μια εξαιρετική συναυλία την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου. Το φημισμένο Σύνολο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών «Metallon» θα εμφανιστεί στην κεντρική σκηνή της  Πλατεία Ελευθερίας, στις 20.30, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. Σε περίπτωση βροχόπτωσης, η συναυλία θα μεταφερθεί στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Πρόκειται για μια εκδήλωση που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η.) και η Περιφέρεια Κρήτης.  Το σύνολο «Metallon» θα διευθύνει ο Νίκος Χαλιάσας και το πρόγραμμα περιλαμβάνει γνωστά κινηματογραφικά κομμάτια αλλά και χριστουγεννιάτικες μελωδίες με την υψίφωνο Βάσια Ζαχαροπούλου.

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη, 19 και 20 Δεκεμβρίου αντίστοιχα.

ΔΕYTEΡΑ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022

ΣΚΗΝΗ

17.00:  «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα», σε ελπιδοφόρα και φωτεινή θεατρική διασκευή της κλασικής ιστορίας του Καρόλου Ντίκενς. Παίζουν, τραγουδούν και χορεύουν τα παιδιά του Κ.Δ.Α.Π. Θερίσου-Μασταμπά/Δήμου Ηρακλείου. Διασκευή – θεατρική διδασκαλία:  Έφη Δράκου, πρωτότυπη μουσική και μουσική επιμέλεια: Ιωάννα Κελεσή, χορογραφίες: Χαρά Καράλη, σκηνικά: Κυριακή Αρκουλή.

18.15:  Παραδοσιακά κάλαντα των γιορτών με την αγαπημένη χορωδία «Ιωνία Αηδών». Δ/νση Λ. Χατζηγεωργίου.

20.30: Το Metallon στην Κρήτη!

Με εορταστική διάθεση η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών επιστρέφει στην Κρήτη με το φημισμένο της Σύνολο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών «Metallon» υπό τη διεύθυνση του Νίκου Χαλιάσα.

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ

18.00-20.00: ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ & ΣΧΟΛΗ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ/ ΙΕΚ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ: Κ. Κουμάκης/ Ζαχαροπλαστεία KOYMAKHΣ, pastry chef: παραδοσιακά κουμπανάκια Κρήτης με βάση το χαρούπι! Αν δεν τα ξέρετε, καιρός να τα δοκιμάσετε!

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

18.30: «Το φαρδύ πουλόβερ», αφήγηση παραμυθιού και εικαστική δράση από την πολύ δραστήρια ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ

18.30: Διαδραστική αφήγηση παραμυθιού «Το κατεργάρικο αστεράκι» της Ρένας Ρώσση-Ζαΐρη από τον Τομέα Παιδαγωγικών /Τμήμα Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων του Ι.Ι.Ε.Κ. MORFI/ΚΕΠΑΝΣΗ με την εκπαιδεύτρια Ρέα Ανδρεαδάκη! Μην το χάσετε!

ΤΡITH 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022

ΘΕΜΑ ΚΡΗΤΗΣ 103.1

ΣΚΗΝΗ

18.00: «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα», σε ελπιδοφόρα και φωτεινή θεατρική διασκευή της κλασικής ιστορίας του Καρόλου Ντίκενς. Παίζουν, τραγουδούν και χορεύουν και μας καταπλήσσουν τα παιδιά του Κ.Δ.Α.Π. Θερίσου-Μασταμπά/Δήμου Ηρακλείου. Διασκευή- θεατρική διδασκαλία:  Έφη Δράκου, πρωτότυπη μουσική και μουσική επιμέλεια: Ιωάννα Κελεσή, χορογραφίες: Χαρά Καράλη, σκηνικά: Κυριακή Αρκουλή.

19.30-20.15: Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, Χορωδία και σόλο φωνές από το Ωδείο ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟΨΗ, Υπεύθυνη Λαμπράκη Ελένη.

20.30-21.30: «Γιορτινές στιγμές», μια συναυλία με την εξαιρετική ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ!

Χριστουγεννιάτικο Κάστρο
Χριστουγεννιάτικο Κάστρο εκδηλώσεις στο Ηράκλειο
ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ

18.00-20.00:ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ & ΣΧΟΛΗ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ/ ΙΕΚ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ: Ν. Κριτσωτάκης bakery chef/ Υπεύθυνος Συντονισμού Σχολής Αρτοποιίας Κρήτης / ΙΕΚ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ: ξεροτήγανα και δίπλες παραδοσιακά και με χαρούπι και χαρουπόμελο!

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

17.00: «Η Μάγισσα Φρικαντέλα» του Ευγένιου Τριβιζά, διαδραστικό εργαστήρι από τους εκπαιδευτικούς και τα υπέροχα παιδιά του Κ.Δ.Α.Π. Αγ. Ιωάννη/ Δήμου Ηρακλείου. Διδασκαλία/Διασκευή: Μαρία Σαριτσάμη, θεατροπαιδαγωγός, μουσική διδασκαλία: Ειρήνη Καρδαμάκη, χοροδιδασκαλία: Χαρά Καράλη, Μάγισσα Φρικαντέλα: Κυριακή Αρκουλή και σε άλλους ρόλους οι εκπαιδεύτριες : Ιουλία Γεωργακοπούλου: εικαστικός, Δέσποινα Πλευράκη: Ιστορικός- Πολιτισμολόγος, Ανωγειανάκη Γιούλη: μουσικός, Πολίτη Κατερίνα: γυμνάστρια.

Χριστουγεννιάτικο Κάστρο
Χριστουγεννιάτικο Κάστρο εκδηλώσεις στο Ηράκλειο

18.00: Ξεκινάμε! Φέρτε ένα παραμύθι ή ένα βιβλίο για να στήσουμε το μεγαλύτερο BOOKMAS TREE συντροφιά με την ομάδα IN LIBRO VITA που, με τη λήξη της δράσης, θα αναλάβει να χαρίσει τα βιβλία του δέντρου μας σε παιδικές δομές!

18.30: Η καταπληκτική περιβαλλοντική ομάδα Heraklion Eco Voice στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο! Εικαστικές δημιουργίες με οικολογικά χρώματα, με τη ζωγράφο Νίκη Γκοράνοβα και γιορτινά στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά !

Δράση «ΚΟΥΚΛΟΔΕΝΤΡΟ-ΧΑΡΙΖΩ»: σας προσκαλούμε να φέρετε ένα κουκλάκι/ αρκουδάκι/ λούτρινο παιχνιδάκι για να δημιουργήσουμε ένα όμορφο κουκλόδεντρο! Τα κουκλάκια θα τα δωρίσουμε εκεί που τα χρειάζονται πιο πολύ! / HERAKLION ECO VOICE.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ

17.30: Χριστουγεννιάτικες κάρτες» από το Κ.Δ.Α.Π. ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ/Δήμου Ηρακλείου.

 

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα