20.4 C
Athens
28/03/24
spot_img

Ο Λεφτέρης έχει φ της Βέρας Σαββίδη

Ο Λεφτέρης έχει φ της Βέρας Σαββίδη από τις Εκδόσεις Οσελότος με Εικονογράφηση της Αλίνα Σαπρανίδου.

Γιατί ο Λεφτέρης έχει φ; Και γιατί να μην έχει; Τι γυρεύουν όλοι αυτοί οι παράξενοι επισκέπτες στο χώρο του και στην ζωή του; Τη στιγμή μάλιστα που ήταν έτοιμος να πάρει στα χέρια το ακορντεόν του και να παίξει ένα καινούργιο τραγούδι; Τη στιγμή που είχε μια πολύ σημαντική γι’ αυτόν συνάντηση; Ο κύριος Οχιδεμπορής, η θυμωμένη Αντάρα, η θλιμμένη Αμέλια, ο Αρίστος Ολαταξέρης, η Αρχοντία Μουρμουρίδου, όλοι αυτοί κι ένα σωρό άλλοι, που με την εμφάνισή τους ταράζουν τα νερά του, αμφισβητούν, απαγορεύουν, απορρίπτουν, τον βάζουν σε απίστευτους μπελάδες.

Τι θα απογίνει με τα γράμματα; Με τις λέξεις; Με τα παράθυρα; Τι έχει στ’ αλήθεια να μοιραστεί μαζί μας ο Λεφτέρης; Η περιπέτεια ενός παιδιού, του Λεφτέρη, η συνάντησή του με τις πανίσχυρες οικογένειες των Οχιδεμπορήδων και των Ολαταξέρηδων, και ο τρόπος που ο ίδιος αντιμετώπισε τα εμπόδια ώστε να καταφέρει να υπερασπιστεί την ταυτότητά του, τη δημιουργικότητα του και τις αξίες του. Να καταφέρει να μεγαλώσει.

Ένα σύγχρονο και διαχρονικό παραμύθι για την αποδοχή, την αυτοεκτίμηση και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων των παιδιών, μικρών και μεγάλων. Μια αφορμή για να συνομιλήσει ο καθένας με τα δικά του φ.

Την εικονογράφηση του βιβλίου έκανε η Αλίνα Σαπρανίδου.

Ένα βιβλίο για παιδιά από 7 έως 12 ετών.

Ο Λεφτέρης έχει φ
Ο Λεφτέρης έχει φ της Βέρας Σαββίδη

Ο Λεφτέρης έχει φ της Βέρας Σαββίδη

Βιογραφικό

Η Βέρα Σαββίδη είναι θεατροπαιδαγωγός και γεννήθηκε στην Αθήνα. Αριστούχος της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης «Αρχή» και του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με κατεύθυνση τη Θεατρολογία. Επιπλέον παρακολούθησε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του ΠΑ.ΠΕΛ. Ολοκλήρωσε με επιτυχία τον ετήσιο κύκλο σπουδών «Η προετοιμασία του ηθοποιού» του I.F.A., επίσημη εξειδίκευση για επαγγελματίες ηθοποιούς, για την άσκηση του επαγγέλματος σε ευρωπαϊκές παραγωγές.

Έχει λάβει επιπλέον μακροχρόνια εκπαίδευση στο θεατρικό παιχνίδι, τη θεατρική αγωγή, τη σωματική έκφραση, τη Δραματική Τέχνη στην Εκπαίδευση και στις τεχνικές υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού, σε σεμινάρια και εργαστήρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Επί είκοσι πέντε και πλέον χρόνια εργάζεται ως εμψυχώτρια ομάδων Θεατρικής και Δημιουργικής Έκφρασης. Έχει διατελέσει για δώδεκα χρόνια υπεύθυνη του Θεατρικού Εργαστηρίου και της Θεατρικής Σκηνής του ΔΗ.Π.Ο.Π σε παιδιά και εφήβους. Δίδαξε Θεατρική Αγωγή σε σχολεία, σε εκπαιδευτικούς σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης, καθώς και σε πιλοτικά προγράμματα για το θέατρο στην Εκπαίδευση.

Παράλληλα εργάστηκε ως ηθοποιός και σκηνοθέτρια και συνεργάστηκε με διάφορους φορείς. Υπήρξε συντονίστρια Θεατρικών Εργαστηρίων, στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, στη Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων, στη Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Πειραιά, αλλά και σε θεατρικά εργαστήρια παιδιών και εφήβων, από το 1994 μέχρι σήμερα.

Εργάζεται στο Πρόγραμμα Απεξάρτησης 18ΑΝΩ του Ψ.Ν.Α. ως Ειδική Θεραπεύτρια.

Εκδόσεις Οσελότος

Σελ.: 50, Τιμή: 13,00 Ευρώ

ISBN: 978-618-205-338-6

Βατάτζη 55, Νεάπολη Εξαρχείων Αθήνα, 11473

Τηλ: 210 64 31108, ocelotos.eu

ocelotos@ocelotos.eu

Προβολή – επικοινωνία ArtsPR

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα