23.1 C
Athens
29/03/24
spot_img

Τα δέντρα ενός μικρού δάσους σώθηκαν στο Ρέθυμνο

Τα δέντρα ενός μικρού δάσους έσωσαν οι μαθητές των 23 Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Ρεθύμνης15,5 περίπου τόνοι χαρτιού (βιβλία, τετράδια κλπ) συγκεντρώθηκαν από μαθητές /-τριες του Ρεθύμνου στη λήξη της περυσινής σχολικής χρονιάς, μέσα από την σχετική πρωτοβουλία του Δήμου και της Δ/νσης Περιβάλλοντος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Με την βοήθεια της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου, το υλικό αφού ζυγίστηκε κατέληξε σε ειδικό κοντέϊνερ που διέθεσε η περιβαλλοντική εταιρία Creta Eco Phoenix, η οποία ανέλαβε τη διαχείρισή του.

Τα δέντρα ενός μικρού
Τα δέντρα ενός μικρού δάσους σώθηκαν στο Ρέθυμνο

Η πρωτοβουλία είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών στην προστασία περιβάλλοντος και στην ανακύκλωση – επαναχρησιμοποίηση μέσα από τη βιωματική διαδικασία διαλογής στην πηγή, ενώ βραβεύτηκαν τα σχολεία με την υψηλότερη επίδοση και απόδοση συλλεχθέντος ανακυκλώσιμου χαρτιού, με τη δωρεά δύο σταθερών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

Στην τελετή απονομής επιβράβευσης των σχολείων με την υψηλότερη επίδοση και απόδοση συλλεχθέντος ανακυκλώσιμου χαρτιού, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης απένειμε στο 14ο Δημοτικό Σχολείο και το Δημοτικό Σχολείο Γερανίου, τα έπαθλα τους.

Τους Η/Υ παρέλαβαν οι Διευθυντές του 14ου Δημ. Σχ. κ. Σάρρος Κώστας και του Δημ Σχ. Γερανίου κ. Κουτάντος Γιάννης, παρουσία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Δημήτρη Λελεδάκη, της αν. Πρ/νης της Δ/νσης Περιβάλλοντος Δ.Ρ κ. Γκολφινοπούλου Νικολέτας, της ιδιοκτήτριας της Εταιρίας Creta Eco Phoenix κ. Τσιαουσίδη Κων/νας και της συνεργάτιδάς της κ. Σηφάκη Έλλης.

Ο Δήμαρχος  κ. Μαρινάκης
Τα δέντρα ενός μικρού
Τα δέντρα ενός μικρού δάσους σώθηκαν στο Ρέθυμνο

Όπως επεσήμανε ο κ. Μαρινάκης, «η κλιματική αλλαγή καθιστά πλέον επιτακτική την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων στην καθημερινή μας πρακτική όλων μας, για τη διαχείριση των επιπτώσεων της. Έχει λοιπόν μεγάλη αξία να συνειδητοποιήσουμε όλοι την ευθύνη αλλά και τη δύναμη που έχουμε για να προστατεύσουμε το περιβάλλον στον τόπο μας και στο δικό μας χώρο. Οι καλύτεροι πρεσβευτές αυτής της θεμελιώδους για την ποιοτική συνέχιση της ζωής στον πλανήτη μας αρχής, είναι τα παιδιά . Με κατάλληλα ερεθίσματα από το οικογενειακό και κοινωνικό τους περιβάλλον αλλά και κίνητρα από ευαισθητοποιημένους εκπαιδευτικούς που ενστερνίζονται σύγχρονα περιβαλλοντικά μηνύματα, τα παιδιά μπορούν και θα κάνουν τη διαφορά».

Επιπλέον ο κ. Μαρινάκης συνεχάρη κι ευχαρίστησε την κα Τσιαουσίδη Κων/να της εταιρίας Creta Eco Phoenix για την άψογη συνεργασία της με το Δήμο Ρεθύμνης και τη γενναιόδωρη προσφορά της στα διακριθέντα σχολεία καθώς και την Υπηρεσία Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου για τη εξαιρετική πρωτοβουλία και την αφοσίωση των εργαζομένων στην επιτυχή υλοποίηση της.

Ο Δήμος Ρεθύμνης και η Δ/νση Περιβάλλοντος του, προγραμματίζουν την επέκταση της δράσης στη συλλογή και άλλων ανακυκλώσιμων απορριμμάτων.

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα