24.2 C
Athens
02/10/23
spot_img

Παρουσίαση στολισμού και εκδηλώσεων του Δήμου Χανίων για τις γιορτές

Στην παρουσίαση στολισμού και εκδηλώσεων του Δήμου Χανίων για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς προχώρησαν σήμερα, Παρασκευή 2/12/2022, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών, Τ. Αλόγλου, Πολιτισμού, Γ. Γιαννακάκης, Τεχνικών Συνεργείων, Γ. Νικηφοράκης, και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Μ. Κοτσιφάκης 

Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, ο φετινός σχεδιασμός έχει επίκεντρο τις περιαστικές περιοχές του Δήμου, προκειμένου όλοι οι δημότες, μικροί και μεγάλοι να μπορέσουν να συμμετάσχουν σε εορταστικές δράσεις και ο στολισμός να επεκταθεί σε κάθε γειτονιά, σε όλο το εύρος του Δήμου.

«Φέτος τα Χριστούγεννα γιορτάζουμε, προφανώς με τις νέες συνθήκες, που η ενεργειακή κρίση επιβάλλει αλλά στο πνεύμα των Χριστουγέννων, και μία διάθεση να προσφέρουμε χαρά και χαμόγελα σε όλους, μικρούς και μεγάλους, κάτι που στερηθήκαμε τα προηγούμενα χρόνια. Φέτος θα απολαμβάνουμε πάλι από κοινού λιγότερες ψηφιακές δράσεις, περισσότερη επικοινωνία, περισσότερες σχέσεις, αγκαλιές, φιλιά και χαμόγελα», τόνισε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Πρόεδρος της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ., Γιάννης Γιαννακάκης.

Παρουσίαση στολισμού και εκδηλώσεων
Παρουσίαση στολισμού και εκδηλώσεων του Δήμου Χανίων για τις γιορτές

Παρουσίαση στολισμού και εκδηλώσεων του Δήμου Χανίων για τις γιορτές

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στη συνεργασία, που έχει αναπτυχθεί με τους πολιτιστικούς συλλόγους, τις τοπικές κοινότητες και τις συλλογικότητες, «ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε κοντά στα σπίτια και τις γειτονιές δράσεις χριστουγεννιάτικες για παιδιά, θεατρικές παραστάσεις, διαδρομές με το τρενάκι, εργαστήρια με επαγγελματίες του είδους», όπως τόνισε.

Όπως γνωστοποίησε ο κ. Γιαννακάκης το Μεγάλο Αρσενάλι για άλλη μία φορά θα μετατραπεί σε εργαστήρι του Άη Βασίλη, στον ισόγειο χώρο του, με καλύτερη πρόσβαση και ευκολότερη λειτουργία, όπου οι επιχειρήσεις της πόλης θα δημιουργήσουν τα δικά τους καταστήματα με γεύσεις ή αντικείμενα, που σχετίζονται με τις γιορτές.

Στον υπόλοιπο χώρο θα πραγματοποιούνται καθημερινά δωρεάν εργαστήρια κατασκευών για μικρούς και μεγάλους. Οι παιδικές βιβλιοθήκες θα παραμείνουν ανοιχτές για όλους, με πλούσιο πρόγραμμα δράσεων φιλαναγνωσίας για την επαφή των παιδιών με το βιβλίο την περίοδο, που τα σχολεία θα είναι κλειστά.

«Το χριστουγεννιάτικο δέντρο θα φωτοδοτηθεί την Παρασκευή 9/12, στις 19.30, στο Ενετικό Λιμάνι, ενώ η αλλαγή του χρόνου θα εορταστεί έξω από το Ρολόι του Δημοτικού Κήπου, απολαμβάνοντας μία πρωτότυπη ροκ συναυλία», τόνισε ο κ. Γιαννακάκης, προσθέτοντας ότι το Santa Run θα επανέλθει στις 26/12, προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες.

Παράλληλα, όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης θα μετατραπούν σε χώρους τέχνης, φιλοξενώντας δράσεις για παιδιά και θεατρικές παραστάσεις από επαγγελματίες του χώρου.

Προγραμματισμός

Τον προγραμματισμό, που θα ακολουθηθεί για τον φετινό στολισμό, παρουσίασε ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, αρμόδιος για τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου, Γιάννης Νικηφοράκης. «Από το 2019, που αναλάβαμε και στολίζονταν περίπου 89 σημεία του Δήμου μας, φέτος φτάσαμε περίπου στα 200, με αποτέλεσμα να έχει έρθει σε ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο ο  στολισμός», επεσήμανε ο κ. Νικηφοράκης, προσθέτοντας ότι σχεδιάστηκαν 14 δέντρα, τα οποία συνοδεύονται από δώρα, που θα προστεθούν στον στολισμό των περιαστικών περιοχών. Μάλιστα, όπως παρατήρησε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, πολλές είναι οι επιχειρήσεις, που προτείνουν να συνδράμουν στον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής, ευχαριστώντας ιδιαίτερα για αυτήν τους την πρόθεση.

Δήλωση

«Ως δημοτική αρχή αποφασίσαμε, προκειμένου να μην επιβαρύνουμε περισσότερο την κατάσταση, την οποία βιώνουμε στη διαχείριση του ενεργειακού κόστους, να διατηρήσουμε τον στολισμό του Δήμου μας στα ίδια επίπεδα, τα οποία είχαν διαμορφωθεί τα προηγούμενα χρόνια και να δώσουμε έμφαση σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα διεξαχθούν στο σύνολο του Δήμου μας και στις περιαστικές περιοχές», τόνισε κατά την τοποθέτησή του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Τάσος Αλόγλου.

Ο κ. Αλόγλου παρατήρησε ότι  το ενεργειακό κόστος συνολικά στον Δήμο και στα Νομικά του Πρόσωπα προκάλεσε επιβάρυνση κατά 2 εκατομμύρια ευρώ και πρόσθεσε «αυτό ήταν ένα ποσό, το οποίο έπρεπε να λάβουμε υπόψη μας πολύ σοβαρά και να κάνουμε ενέργειες, οι οποίες θα οδηγούσαν και θα εξασφάλιζαν τη συνετή διαχείριση του ενεργειακού προβλήματος».

Στον στολισμό στο Ενετικό Λιμάνι αναφέρθηκε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Μανώλης Κοτσιφάκης, γνωστοποιώντας ότι ο φωτισμός θα επεκταθεί και σε άλλα σημεία.  «Θα φωταγωγηθούν πάλι τα σκάφη, όπως τα προηγούμενα χρόνια, θα επεκταθεί ο φωτισμός και σε άλλα σημεία, ενώ θα προστεθούν πιο εντυπωσιακά στολίδια», ανέφερε ο κ. Κοτσιφάκης.

Δείτε Το Πρόγραμμα ΕΔΩ

ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ

Δώστε αξία στη συλλογή σας.

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα