19.6 C
Athens
28/03/24
spot_img

«Climathon» των Χανίων δράση ιδεών για το κλίμα

«Climathon» των Χανίων μια πολύ σημαντική δράση ιδεών για το κλίμα, φιλική προς τις οικογένειες και τα παιδιά, με δωρεάν συμμετοχή, θα διοργανωθεί στις 26 και 27 Νοεμβρίου 2022 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης».

Όπως γνωστοποιήθηκε σήμερα, στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων από τους διοργανωτές, το «Climathon» αποτελεί πρωτοβουλία του EIT Climate-KIC, ενός ταχέως αναπτυσσόμενου παγκόσμιου κινήματος, που επιδιώκει να προσελκύσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σε θέματα, που αντιμετωπίζει η τοπική κοινότητα και αφορούν στην κλιματική κρίση και αλλαγή.

«Με πολύ μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε στα Χανιά το 1ο Climathon Event, μια πρωτότυπη και ξεχωριστή διοργάνωση, που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει το κοινό με δράσεις για την κλιματική αλλαγή και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Δήμος Χανίων στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες, οι οποίες είναι φιλικές και φιλόξενες προς τις οικογένειες και κυρίως τα παιδιά», επεσήμανε κατά την τοποθέτησή του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αντώνης Βαρδάκης, προσθέτοντας ότι  το τελευταίο διάστημα με διάφορα παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά projects, που διοργανώνονται με τη συμμετοχή του Δήμου, εισάγονται τα κρίσιμα ζητήματα, που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία παγκοσμίως στην καθημερινότητα των νέων πολιτών.

«Με τη συγκεκριμένη δράση, σκοπός μας είναι να αναζητήσουμε πρωτότυπες και δημιουργικές ιδέες για την αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής στην πόλη των Χανίων, μέσα από ένα ιδιαίτερα διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό Σαββατοκύριακο», τόνισε ο κ. Βαρδάκης, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής σε μικρούς και μεγάλους.

«Climathon» των Χανίων

«Climathon» των Χανίων
«Climathon» των Χανίων δράση ιδεών για το κλίμα

Στους βασικούς στόχους της διοργάνωσης αναφέρθηκε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της δράσης, Άγγελος Ορφανίδης, επισημαίνοντας ότι ένας από τους κύριους στόχους είναι ο εντοπισμός βιώσιμων και καινοτόμων λύσεων με θετικό αντίκτυπο για το κλίμα.

Εκ μέρους του Οργανισμού «Youthmakers Hub» η Γεωργιάννα Χόνδρου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της διοργάνωσης, τονίζοντας ότι οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες θα κληθούν να σκεφτούν πρωτοποριακές ιδέες και να εργαστούν σε ομάδες για να βρουν κλιματικές λύσεις για την πόλη των Χανίων. Μεταξύ των ενοτήτων, που θα εξεταστούν είναι η βιώσιμη μετακίνηση, η διαχείριση απορριμμάτων, ο βιώσιμος τουρισμός.

Το Climathon στα Χανιά διοργανώνεται από την Ecogenia, το Youthmakers Hub και το ΕΚ ΑΘΗΝΑ, που διευθύνει το EIT Climate-KIC Hub Greece, σε συνεργασία με τη Δραστηριότητα Συμμετοχής Νέων στο πλαίσιο του Key Action 1 του προγράμματος Erasmus+ nEU Citizenship, που χρηματοδοτείται από τον Εθνικό Φορέα της Ελλάδος (Grant Agreement2021-2-EL02-KA154-YOU-000038235).

Στον ακόλουθο σύνδεσμο https://www.eventbrite.com/e/climathon-chania-tickets-450371181327 μπορείτε να δείτε τους τρόπους για να λάβετε ενεργά μέρος στη δράση.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022.

 

 

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα