14.8 C
Athens
29/03/24
spot_img

«Άλλαξε αντι-λήψεις και βγες από την παγίδα της έμφυλης βίας»

«Άλλαξε αντι-λήψεις και βγες από την παγίδα της έμφυλης βίας» 

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών και η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, διοργανώνουν δράσεις ευαισθητοποίησης με τίτλο «Άλλαξε αντι-λήψεις και βγες από την παγίδα της έμφυλης βίας».

«Άλλαξε αντι-λήψεις και βγες από την παγίδα της έμφυλης βίας»

Συγκεκριμένα οι δράσεις θα λάβουν χώρα από τις 28 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου 2022 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αντώνης Σαμαράκης» (Μικράς Ασίας 24, Κερατσίνι) και θα περιλαμβάνουν:

Την Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο Αντι λήψεις της Γιώτας Εφραιμίδου.
Η φωτογράφος μέσα από αυτό το εγχείρημα δηλώνει τη βαθιά ανάγκη και επιθυμία να γίνει η ίδια η φωνή – κραυγή διαμαρτυρίας, ενάντια σε κάθε μορφή βίας. Με την παρούσα έκθεση μας καλεί να συνδεθούμε ψυχικά με τα θύματα αλλά και με τους συγγενείς αυτών. Να στηρίξουμε το δίκαιο αίτημα του αγώνα τους.
Τα πορτραίτα που περιλαμβάνονται στην έκθεση, έχουν δημιουργηθεί με τρόπο ώστε να γίνεται σαφής αναφορά σε μια μορφή βίας αλλά και στη φωνή των θυμάτων. Κάθε πορτραίτο συνοδεύεται από ένα περιεκτικό όσο και περιγραφικό κείμενο, γραμμένο από τους ίδιους τους εθελοντές. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 και θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό έως την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 καθημερινά από 6:00 έως 9:30 μ.μ.
Το Εικαστικό συλλογικό έργο των Red Boat Projects.
Οι επισκέπτες/τριες θα κινούνται περιμετρικά της σκηνής όπου παρουσιάζεται η έκθεση, καταλήγοντας στο συλλογικό έργο σε ύφασμα που δημιούργησε η εικαστική ομάδα The Red Boat Projects με την καθοδήγηση των στελεχών του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών (ΣΚΓ) του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας.
Οι σύμβουλοι του ΣΚΓ σχεδίασαν το εικαστικό παιχνίδι με τίτλο «Βγες από την παγίδα της έμφυλης βίας» βασισμένο σε μαρτυρίες γυναικών επιζήσασες ενδοοικογενειακής βίας. Το παιχνίδι λειτουργεί σαν εκπαιδευτικό εργαλείο με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού.Την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 στα εγκαίνια της έκθεσης, οι επισκέπτες και οι επισκέπτριες θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν με την ομάδα των συμβούλων και να παίξουν το παιχνίδι «Βγες από την παγίδα της έμφυλης βίας».
Δράσεις ευαισθητοποίησης σε μαθητές και μαθήτριες λυκείου
Τις πρωινές ώρες στο χώρο της έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια ευαισθητοποίησης μαθητών και μαθητριών των λυκείων της πόλης (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, καλλιτεχνικό Λύκειο) από τα στελέχη του ΣΚΓ σε συνεργασία με την φωτογράφοΓιώτα Εφραιμίδου. H έκθεση φωτογραφίας και το διαδραστικό παιχνίδι του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας αποτελούν μια από κοινού δράση πρόληψης της έμφυλης βίας μέσω της τέχνης, που θα προσεγγίσει τους μαθητές και τις μαθήτριες με έναν βιωματικό και ενεργητικό τρόπο μάθησης.
 Καλούμε όλες και όλους να συμμετέχουν στις δράσεις μας, που έχουν ως στόχο την αφύπνιση και την αντίσταση στο επαίσχυντο φαινόμενο της έμφυλης βίας. Μόνο μέσα σε μία κοινωνία πολιτισμού και αλληλεγγύης οι γυναίκες και τα κορίτσια μπορούν να έχουν την ελευθερία και τον σεβασμό που τους αξίζει!

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα