17.5 C
Athens
29/03/24
spot_img

Το μουσικό σχήμα Polis Ensemble στην Αμοργό

Το μουσικό σχήμα Polis Ensemble επισκέπτεται την Αμοργό το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022 για μια παράσταση αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Τραγούδια και σκοποί της Ανατολής αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις του μουσικού σχήματος, εντυπώνουν στη μνήμη μας τη σημασία της μουσικής και του τραγουδιού στην πορεία του προσφυγικού Ελληνισμού.

Το Polis Ensemble αποτελείται από έξι μουσικούς της νέας γενιάς με πολύ σημαντικές συνεργασίες στο ενεργητικό τους, τόσο στην εγχώρια σκηνή όσο και στο εξωτερικό..

Κατά τη διάρκεια των πέντε τελευταίων ετών, το μουσικό σχήμα είχε τη χαρά και την τιμή να πραγματοποιήσει συνεργασίες με εξαιρετικούς καλλιτέχνες (Σταύρο Ξαρχάκο, Νίκος Ξυδάκης, Νίκο Πλατύραχο Χρίστος Τσιαμούλης, Κατερίνα Παπαδοπούλου, Μάνος Αχαλινωτόπουλος, Ζαχαρίας Καρούνης, Αρετή Κετιμέ, Χρόνης Αηδονίδης, Νεκταρία Καραντζή και Θεοδοσία Στίγκα). 

Η συνεργασία του σχήματος με τον καθηγητή εθνομουσικολογίας κ. Λάμπρο Λιάβα από το 2021 γεννά δύο ξεχωριστές αφιερωματικές παραστάσεις με τις οποίες περιοδεύουν λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές και αφήνοντας δύο αντίστοιχες εκπομπές στην εκπομπή “Το Αλάτι της Γής”.

Το μουσικό σχήμα
Το μουσικό σχήμα Polis Ensemble στην Αμοργό

Το σεξτέτο Polis Ensemble αποτελείται από τους μουσικούς:

Νίκος Παραουλάκης (νέυ), Γιώργος Κοντογιάννης (λύρα), Στέφανος Δορμπαράκης (κανονάκι), Αλέξανδρος Καψοκαβάδης (πολίτικο λαούτο), Θεόδωρος Κουέλης(κοντραμπάσο) και Μανούσος Κλαπάκης (κρουστά).

Οργάνωση Παραγωγής: ArtShuttle – Άγγελος Γρίσπος

Πολυχώρος ¨Άννα Συνοδινού¨, Δημοτικό Σχολείο Αιγιάλης

Ώρα έναρξης: 20.00

Είσοδος ελέυθερη

Η παράσταση υποστηρίζεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και τον Δήμο Αμοργού.

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα