24.8 C
Athens
29/03/24
spot_img

Εργασίες προστασίας και ανάδειξης του Σπηλαίου Γερανίου στο Ρέθυμνο

Εργασίες προστασίας και ανάδειξης του Σπηλαίου Γερανίου, έργο μοναδικής σημασίας, που όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκης αποτελεί την «Κνωσσό της Παλαιοντολογίας» συγκεντρώνοντας διεθνές ενδιαφέρον λόγω του πλούτου του σε αρχαιολογικά – παλαιοντολογικά ευρήματα και τον εντυπωσιακό του σταλαγμιτικό διάκοσμο.

Το σημαντικό αυτό πολιτιστικό έργο προϋπολογισμού 214.000 € εντάσσεται σ’ ένα ευρύ σύνολο παρεμβάσεων της Δημοτικής Αρχής που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την δημιουργία καταδυτικού πάρκου και τον εξωραϊσμού της ευρύτερης περιοχής, με στόχο την ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και της τοπικής οικονομίας, μεταμορφώνοντας τον σε πόλο έλξης επισκεπτών.

Εργασίες προστασίας και ανάδειξης του Σπηλαίου Γερανίου στο Ρέθυμνο

Οι παρεμβάσεις στο εσωτερικό αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο με στόχο την διασφάλιση της ασφαλούς και άνετης πρόσβαση των επισκεπτών στο Σπήλαιο περιλαμβάνουν:

Καθαρισμό και διαμόρφωση εδάφους στον εξωτερικό χώρο της εισόδου,

Κατασκευή μονοπατιού παράλληλου της ασφαλτοστρωμένης οδού,

Ανακατασκευή υφιστάμενου σκαλοπατιού προκειμένου να εξασφαλίζεται η πρόσβαση στα άτομα με κινητικά προβλήματα με πρόβλεψη τη μελλοντική τοποθέτηση αναβατορίου τύπου πλατφόρμας για ΑμεΑ,

Διαμόρφωση της εισόδου του Σπηλαίου με θολωτή στοά,

Κατασκευή οριοθετημένου διαδρόμου για την κίνηση των επισκεπτών μέσα στο Σπήλαιο.

Η/Μ εγκαταστάσεις για το φωτισμό και τη λειτουργία εν γένει του Σπηλαίου.

Χωροθέτηση θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων.

Τόσο ο Δήμαρχος όσο και ό Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Α. Μαλάς τόνισαν στη διάρκεια της σημερινής (17/11/’22) υπογραφής της σχετικής σύμβασης, τη σπουδαιότητα του έργου κι εξέφρασαν την ικανοποίηση για την ευόδωση της επίμονης διεκδίκησης του Δήμου και την επιτυχή υπέρβαση πλήθους δυσκολιών που σχετίζονταν με ιδιοκτησιακές και αδειοδοτικές εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες (Αρχαιολογική, Σπηλαιολογική κ.α.).

Το έργο χρηματοδοτείται από το «Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)», στο πλαίσιο του Ε.Π. «Κρήτη 2014 – 2020».

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα