23.1 C
Athens
29/03/24
spot_img

Σε κτίριο «Βέρα Νικολαϊδου» το Πολύκεντρο Νίκαιας

Σε κτίριο «Βέρα Νικολαϊδου», τιμής ένεκεν για την προσφορά της αείμνηστης Δημάρχου Νίκαιας και Βουλευτή ΚΚΕ μετονομάστηκε ο πρώην χώρος Πολύκεντρο Νίκαιας.

Κατά τη διάρκεια της τελετής ονοματοδοσίας, ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης τόνισε μεταξύ άλλων: «Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης ομόφωνα ψήφισε την πρόταση  για μετονομασία του Πολύκεντρου Νίκαιας σε κτίριο «Βέρα Νικολαϊδου». Είναι συγκίνηση για μένα να είμαι εκείνος που θα τιμήσει μια γυναίκα και μια Δήμαρχο όπως η Βέρα Νικολαϊδου Αν και δεν είχαμε συνυπάρξει ποτέ στο ίδιο δημοτικό συμβούλιο όλοι κουβαλάμε το αποτύπωμά της.

Η Βέρα σαν αντιδήμαρχος επί Λογοθέτη αλλά κυρίως ως Δήμαρχος την περίοδο 1991-1994 με τη συμβολή της ώθησε την πόλη προς τα μπρος. Είχα την τύχη να τη γνωρίσω και να συνεργαστώ μαζί της τα επόμενα χρόνια μέσα από τα πολλαπλά καθήκοντα και ρόλους που υπηρέτησε και να έχω ιδία αντίληψη για το εύρος της προσωπικότητάς της».  

Σε κτίριο Βέρα Νικολαϊδου
Σε κτίριο «Βέρα Νικολαϊδου» το Πολύκεντρο Νίκαιας

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» και Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Κατηφές ανέφερε χαρακτηριστικά: «Επιλέξαμε ως Λαϊκή Συσπείρωση να προτείνουμε ο συγκεκριμένος χώρος να πάρει τιμητικά το όνομα της συντρόφισσας Βέρας Νικολαϊδου γιατί πραγματικά συμβολίζει τον τρόπο με το οποίο ένας Δήμαρχος με τα πολιτικά χαρακτηριστικά της Βέρας, βλέπει τη συμβολή του μέσα από το θεσμό της Τοπικής Διοίκησης.

Δηλαδή έργο για το λαό και τη νέα γενιά της πόλης που θα απαντά στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Βασικό χαρακτηριστικό της Βέρας ήταν η καθημερινή ζωντανή επαφή με τους κατοίκους και επαγγελματίες της πόλης. Δεν ήταν μια Δήμαρχος πάνω από την πόλη αλλά μέσα στην πόλη και στις ανάγκες της».

Σε κτίριο «Βέρα Νικολαϊδου» το Πολύκεντρο Νίκαιας

Χαιρετισμό απεύθυνε ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) Ανδριανός Μπούκουρης  οποίος δήλωσε: «Είναι χαρακτηριστικοί οι ακατάλυτοι δεσμοί που είχε η Βέρα με τον κόσμο της πόλης. Όλοι την φώναζαν με το μικρό της όνομα. Ήταν γέννημα-θρέμμα της Κοκκινιάς. Από προσφυγική οικογένεια του Πόντου, που αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες μέχρι να εγκατασταθούν σε τούτο τον τόπο. Με τη σεμνότητα που τη διακατείχε, τις γνώσεις, τον προβληματισμό της, τη διαρκή της έγνοια για την ανάπτυξη και το δυνάμωμα των Επιτροπών Ειρήνης και της ΕΕΔΥΕ, έδινε με αυταπάρνηση το «παρών» σε κάθε δραστηριότητα του αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, μέχρι το τέλος»

H εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη που ερμήνευσε τραγούδια υπό τη διεύθυνση της Κατερίνας Γκόλγκαρη. Την τελετή ονοματοδοσίας παρακολούθησαν, η βουλευτής του ΚΚΕ στη Β’ Πειραιά Διαμάντω Μανωλάκου, ο πρώην Δήμαρχος Νίκαιας και Περιφερειακός Σύμβουλος Στέλιος Μπενετάτος, αντιπροσωπεία της ΕΕΔΥΕ και η Γενική Γραμματέας Ελπίδα Παντελάκη, μέλη και εκπρόσωποι της Κεντρικής Επιτροπής ΚΚΕ, μέλη της οικογένειας της Βέρας Νικολαϊδου, η αδερφή της Αναστασία, δημοτικοί σύμβουλοι, εργαζόμενοι του Δήμου, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης.

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα