20.8 C
Athens
27/03/23

«Ημέρες Τοπικής Γαστρονομίας» στη Καλαμάτα

«Ημέρες Τοπικής Γαστρονομίας» μία σειρά δράσεων με στόχο την προβολή της περιοχής και την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας, διοργανώνουν ο Δήμος Καλαμάτας και το Τμήμα Τουρισμού, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, συλλόγους και παραγωγούς, από 21 έως 27 Νοεμβρίου 2022.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, εστιατόρια της πόλης θα προσφέρουν ένα «set menu» σε ελκυστική τιμή, παρέχοντας την ευκαιρία σε όσους το επιλέξουν να γευτούν την πολυδιάστατη τοπική κουζίνα. Οι δράσεις για τις «Ήμερες Τοπικής Γαστρονομίας», θα κορυφωθούν με ένα διήμερο (25-26 Νοεμβρίου) αφιέρωμα στην τοπική παράγωγη και μεταποίηση της ελιάς, του οίνου, των ποτών και αποσταγμάτων. Οι εν λόγω εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον αίθριο χώρο της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, στην καρδιά διάθεσης των τοπικών αγροτικών προϊόντων.

Σήμερα, Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022, παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου και υπήρξε ένα ανοιχτό κάλεσμα σε ντόπιους και επισκέπτες για να συμμετέχουν στις «Ήμερες Τοπικής Γαστρονομίας».

Ημέρες Τοπικής Γαστρονομίας
«Ημέρες Τοπικής Γαστρονομίας» στη Καλαμάτα
Θ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ “ΚΑΛΑΜΑΤΑ”

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε: «Η επένδυση στον τουρισμό, την εξωστρέφεια, τις δράσεις που ενισχύουν την περιοχή μας ως προορισμό, αλλά και η στήριξη και ανάδειξη των τοπικών μας προϊόντων, αποτελούν για το Δήμο Καλαμάτας και τη Δημοτική Αρχή όχι απλώς μια υποχρέωση, αλλά μια συνειδητή πολιτική επιλογή, μια προτεραιότητα.

Σε αυτή την κατεύθυνση μέχρι σήμερα, με σταθερά βήματα, με σχέδιο και με την καθοδήγηση των ειδικών του τουρισμού, ενισχύουμε τον προορισμό “Καλαμάτα”, δημιουργούμε συνθήκες ανάπτυξης και πραγματοποιούμε δράσεις ανάδειξης των πλεονεκτημάτων της περιοχής μας. Όπως άλλωστε προέκυψε και μέσα από τη μεγάλη διαβούλευση, η γαστρονομία αποτελεί μία από τις ισχυρές κατευθύνσεις που θα ακολουθήσουμε στο εξής, προκειμένου προσελκύσουμε ακόμα περισσότερους επισκέπτες, αυξάνοντας ταυτόχρονα το κομμάτι που μας αναλογεί από την τουριστική πίτας.

Από τις 21 έως τις 27 Νοεμβρίου 2022 στη Μεσσηνιακή Πρωτεύουσα έρχονται οι “Ημέρες Τοπικής Γαστρονομίας”, δράσεις που προφανώς θα εξελιχθούν σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, το Επιμελητήριο, τους παραγωγούς, τους Συλλόγους και τους επαγγελματίες της εστίασης. Αναγνωρίζουμε ότι μόνο μέσα από συνεργασίες και συνέργιες μπορούμε να πετύχουμε θετικά αποτελέσματα και όπως έχω πει πολλές φορές, οι πόρτα του Δημαρχείου είναι ανοιχτή σε όλους εκείνους που θέλουν να συνεισφέρουν τις σκέψεις και τις ιδέες τους.

Οι “Ημέρες Τοπικής Γαστρονομίας” έρχονται με το γενικό συντονισμό να τον έχει το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου αλλά και με την καταλυτική συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Η γαστρονομία για την Καλαμάτα αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες για την τουριστική ανάπτυξη και οφείλουμε να την υποστηρίξουμε και να την αναδείξουμε».

Ημέρες Τοπικής Γαστρονομίας
«Ημέρες Τοπικής Γαστρονομίας» στη Καλαμάτα
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης τόνισε ότι «Επιδίωξη μας είναι η Καλαμάτα να αναδειχθεί σε Γαστρονομικό προορισμό Διεθνούς Εμβέλειας, μέσα από ένα ταξίδι γεύσεων και αυθεντικών εμπειριών, που θα μπολιάσει τον επισκέπτη με το ντόπιο. Σε αυτό αποσκοπούν άλλωστε αποσκοπούν και οι εκδηλώσεις γευσιγνωσίας που οργανώνονται από το τμήμα Τουρισμού του Δήμου Καλαμάτας. Στηρίζουμε τα τοπικά και ποιοτικά προϊόντα».

Όπως επεσήμανε ο κ. Μπασακίδης «πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους, ότι ο γαστρονομικός μας πλούτος αναδεικνύεται μέσα από την παραγωγή και τη διάθεση τοπικών και ποιοτικών προϊόντων».

Ο Νίκος Μαλαπέτσας εκ μέρους του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας, τόνισε ότι «οι δράσεις αυτές στις οποίες ενεργά συμμετέχουν τα καταστήματα εστίασης, αποτελούν μία ευκαιρία για προσέλκυση τουριστών και προβολή του γαστρονομικού πλούτου της περιοχής μας. Επεσήμανε δε ότι η 26η Νοεμβρίου είναι σημαντικό να καθιερωθεί ως ημέρα τοπικής γαστρονομίας για την Καλαμάτα».

Τέλος, από την πλευρά του Συλλόγου Εστίασης Μεσσηνίας, ο Γιάννης Κολοβός υποστήριξε «ότι όλοι πρέπει να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια, υπογραμμίζοντας ότι είναι σημαντικό να καθιερωθεί η εν λόγω δράση και να εξελιχθεί τα επόμενα χρόνια».

ΠΡΟΣΦΟΡΑ 25%

Το LR LIFETAKT Vita Active Κόκκινα Φρούτα σε βοηθά να εμπλουτίσεις τη διατροφή σου με 10 απαραίτητες βιταμίνες (όπως D, E, B12 και βιταμίνες του συμπλέγματος Β) από 21 φυσικά, συμπυκνωμένα είδη φρούτων και λαχανικών, ενώ έχει υπέροχα φρουτώδη γεύση που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους!

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα