19.6 C
Athens
28/03/24
spot_img

«Γιατί ποτέ δε θα είναι η τελευταία φορά»

«Γιατί ποτέ δε θα είναι η τελευταία φορά» εκδήλωση που συμμετέχει το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Χαλανδρίου.

Στο πλαίσιο της φετινής Παγκόσμιας Μέρας για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Χαλανδρίου θα συμμετάσχει με σχετικές ομιλίες στην εκδήλωση του Δήμου Πεντέλης με θέμα: «Γιατί ποτέ δε θα είναι η τελευταία φορά».

Η 25η Νοεμβρίου αποτελεί ημέρα-ορόσημο και αγώνα, καθώς τα ποσοστά της βίας κατά των γυναικών παραμένουν διεθνώς υψηλά, περιλαμβάνοντας ενδοοικογενειακή βία, σεξουαλική παρενόχληση, βιασμούς, ακρωτηριασμούς γεννητικών οργάνων, καταναγκαστικούς γάμους, trafficking και γυναικοκτονίες.

«Γιατί ποτέ δε θα είναι η τελευταία φορά»

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, μία στις 3 γυναίκες παγκοσμίως έχει πέσει θύμα έμφυλης βίας. Ειδικότερα για την Ευρώπη, σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FRA), μία στις 10 γυναίκες στην ΕΕ έχει υποστεί κάποια μορφή έμφυλης βίας, από την ηλικία των 15 ετών και άνω, μία στις 20 έχει πέσει θύμα βιασμού, μία στις 5 έχει υποστεί σωματική ή/και σεξουαλική βία από νυν ή τέως σύντροφο.

«Η βία κατά των γυναικών συνιστά επαίσχυντη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ συνόρων, πολιτισμών ή πλούτου. Όσο συνεχίζεται, δεν μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι κάνουμε ουσιαστική πρόοδο προς την ισότητα, την ανάπτυξη και την ειρήνη».(4η Παγκόσμια Διάσκεψη Γυναικών στο Πεκίνο, 1995).

Κυριακή 20 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί, στο Α’ ΚΑΠΗ Μελισσίων (Αγίων Σαράντα 2 & 28ης Οκτωβρίου).

 Πρόγραμμα Εκδήλωσης

11:00 Έναρξη – Χαιρετισμοί

  • Γεωργία Μητροπούλου Πρόεδρος ΔΕΠΙΣ Δήμου Πεντέλης, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Διαχείρισης Κέντρων Κοινότητας και Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών
  • Δήμητρα Κεχαγιά Δήμαρχος Πεντέλης
  • Μαρία Συρεγγέλα υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας.
  • Φωτεινή Βρύνα Επικεφαλής Γραφείου Ισότητας Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας

11:30 Ομιλητές:

  • Γκανιάτσος Παναγιώτης Δικηγόρος Αθηνών παρ´ Αρείω Πάγω, LLM Ποινικού Δικαίου
  • Παπαχλιμίντζου Μιρέλα Νομικός-Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Χαλανδρίου
  • Μπάκου Βασιλική Κοινωνιολόγος-Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Χαλανδρίου
  • Μαρία Καρυπίδου Κοινωνική Λειτουργός -Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Πεντέλης

12:15 Παρατηρήσεις, ερωτήσεις, συζήτηση

Συντονισμός:

  • Ευγενία Κατούφα , Δημοσιογράφος – Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Δήμου Χαλανδρίου

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα