23 C
Athens
28/03/24
spot_img

Τμήματα Στίβου για παιδιά στη Πετρούπολη

Τμήματα Στίβου για παιδιά ηλικίας από 9 έως και 12 ετών όπως ενημερώνει ο Δήμος  Πετρούπολης ότι θα δημιουργήσει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πετρούπολης (ΔΗ.Κ.Ε.ΠΕ.).

Η ΔΗ.Κ.Ε.ΠΕ. κατανοώντας τα οφέλη της άσκησης και υιοθετώντας έναν πιο «υγιή» τρόπο ζωής, θα πραγματοποιήσει Τμήματα Στίβου για τα παιδιά των δημοτών και κατοίκων της Πετρούπολης, ηλικίας 9 έως και 12 ετών.

Ο στίβος ή κλασικός αθλητισμός είναι ο βασιλιάς των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και η βάση για όλα τα αθλήματα, αφού προσφέρει στο παιδί σωματικά, ψυχολογικά & πνευματικά οφέλη, συμβάλει στην αυτοπεποίθηση και καλλιεργεί την προσωπικότητά του.

Ανεξάρτητα με το τι άθλημα θα ακολουθήσει το παιδί στο μέλλον, είναι πάρα πολύ σημαντικό να «περάσει» από τον στίβο σε μικρή ηλικία και αυτό γιατί ο στίβος αποτελεί τη βάση για όλα τα αθλήματα.

Το παιδί μαθαίνει τις βασικότερες δεξιότητες κινητικής συμπεριφοράς, όπως είναι το τρέξιμο, τα άλματα και οι ρίψεις, ανακαλύπτει και βελτιώνει όλες τις φυσικές του ικανότητες, μαθαίνοντας σταδιακά να τις αξιοποιεί στο μέγιστο μέσα από την εκμάθηση των τεχνικών. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι σε χώρες που αναπτύσσουν τον αθλητισμό σε υψηλό επίπεδο, τα παιδιά ξεκινούν με στίβο και αργότερα καθοδηγούνται στο καταλληλότερο γι’ αυτά άθλημα.

Βασικός στόχος του προγράμματος, στις μικρές ηλικίες, είναι η δραστηριοποίηση μέσα από παιγνιώδεις μορφές άσκησης, προκειμένου να αναπτυχθούν όλες οι κινητικές δεξιότητες, όπως η συναρμογή ή ο απαραίτητος νευρομυϊκός συντονισμός, δηλαδή η ικανότητα που έχουν οι μυικές ομάδες να λειτουργούν αρμονικά μεταξύ τους και να εκτελούν μηχανικά και με ακρίβεια διάφορες κινήσεις, εξοικονομώντας ενέργεια. Επίσης, η ταχύτητα, η δύναμη, η ευλυγισία αλλά και η συνεργασία μεταξύ των παιδιών, με απώτερο σκοπό την ομαλή μετάβαση στις εξειδικευμένες τεχνικές των αγωνισμάτων του στίβου (δρόμοι, άλματα, ρίψεις).

Το πρόγραμμα

Στο πρόγραμμα θα υπάρχουν ασκήσεις με παιχνίδια στίβου, όπως η Φόρµουλα, το Τρέξιµο “Σκάλας”, η Σκυταλοδροµία Ταχύτητας/Εµποδίων τύπου «πήγαινε έλα» και Ταχύτητας/Εµποδίων/Σλάλοµ, Σταυρωτά Άλµατα, Άλµατα µε Σκοινάκι, Άλµατα Χωρίς Φόρα, ασκήσεις με Ρίψη Ιατρικής Μπάλας από Γονάτιση, Ρίψη προς τα πίσω επάνω από το κεφάλι, κ.α.. Ασκήσεις δηλαδή στα πρότυπα του στίβου για παιδιά και του Kids Athletics, σύμφωνα και με την Διεθνή Ομοσπονδία Στίβου IAAF.
Ο στίβος για παιδιά δίνει τη δυνατότητα στις μικρές ηλικίες να ανακαλύψουν βασικές κινητικές δράσεις (ταχύτητα, αντοχή, άλματα, ρίψεις), ουσιαστικά σε οποιοδήποτε χώρο (στάδιο, προαύλιο, κλειστό στάδιο, κλπ.).

Τα αγωνίσματα με παιγνιώδη τρόπο θα δώσουν στα παιδιά την ευκαιρία να αποκομίσουν τα σημαντικότερα οφέλη του στίβου μέσα από την πρακτική εξάσκηση, όπως είναι η υγεία, η εκπαίδευση και η αυτοεκτίμηση.

Μέσα από εξατομικευμένα προγράμματα βελτίωσης της φυσικής κατάστασης, της καλλιέργειας, της αυτοπεποίθησης, της συνεχούς προσπάθειας και της εφευρετικότητας κινητικών λύσεων, επιδιώκεται συνολικά η ομαλή ανάπτυξη του παιδιού και η συμμετοχή του περαιτέρω με τον αθλητισμό.
Συμβάλλει στη σωστή ανάπτυξη, προφυλάσσει από την παιδική παχυσαρκία και τα συναφή προβλήματα με αυτή σε μεγαλύτερη ηλικία, ενώ επηρεάζει και τη σχολική επιτυχία των παιδιών.

Τα οφέλη της άσκησης και του αθλητισμού στην υγεία των παιδιών είναι πολλαπλά, ιδιαίτερα στον σύγχρονο τρόπο ζωής, που οι καθιστικές δραστηριότητες (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, βιντεοπαιχνίδια, τηλεόραση) καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9 έως και 12ετών.
Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται στα γραφεία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πετρούπολης, οδός Δωδεκανήσου 78 & Κρήτης, στον 3ο όροφο.

Προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά:

1. Μία (1) φωτογραφία
2. Βεβαίωση Ιατρού Παιδιάτρου
3. Επιβεβαίωση διεύθυνσης κατοικίας με λογαριασμό ΔΕΚΟ ή άλλον λογαριασμό ενέργειας ή τηλεφώνου της οικίας

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να απευθύνεστε:
Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πετρούπολης (ΔΗ.Κ.Ε.ΠΕ), τηλ: 210-5066955 & 216-8090206.

Κατά τις εγγραφές θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, μέχρι τη συμπλήρωση των τμημάτων.

*Οι προπονητικές ώρες καθορίζονται κατόπιν συνεννόησης με τον Υπεύθυνο Προπονητή – Καθηγητή Φυσικής Αγωγής

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα