23 C
Athens
28/03/24
spot_img

Το μαγικό πινέλο της Νουρ στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

Το μαγικό πινέλο της Νουρ το ΝΕΟ χρωματιστό θεατρικό ταξίδι για παιδιά (από 5 έως 10 ετών) στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

Η Παιδική Σκηνή της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ ανανεώνει την επιτυχημένη της συνεργασία με την ταλαντούχα ομάδα ΒίΔα και παρουσιάζει τη χειμερινή θεατρική σεζόν 2022-23 τη νέα, πρωτότυπη θεατρική παράσταση «Το μαγικό πινέλο της Νουρ» για παιδιά ηλικίας από 5 έως 10 ετών, στο ξεχωριστό Θεατρικό Βαγόνι του μοναδικού Τρένου-Θεάτρου.

Το μαγικό πινέλο
Το μαγικό πινέλο της Νουρ στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

Η παράσταση «Το μαγικό πινέλο της Νουρ» είναι ένα μαγευτικό ταξίδι στα συναισθήματα και τα χρώματα με πίνακες ζωγραφικής που ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μας, μια ιστορία γεμάτη χρωματιστές περιπέτειες σε ονειρική ατμόσφαιρα όπου όλα μπορούν να συμβούν, αρκεί να αφήσουμε τη φαντασία  μας να ταξιδέψει ελεύθερα!

Το μαγικό πινέλο της Νουρ στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

Ένα κορίτσι, η Νουρ, δραπετεύει από τη χώρα της που έχει πόλεμο, τη Γκουέρνικα. Τρυπώνει σε ένα τρένο μόνη της, με την ελπίδα ότι θα την οδηγήσει σε ένα μέρος όπου θα μπορεί να ζήσει ελεύθερη. Εξαντλημένη όπως είναι, την παίρνει ο ύπνος. Στο ίδιο τρένο ταξιδεύουν και δύο αδέρφια που, χωρίς να το καταλάβουν, βρίσκονται ξαφνικά μέσα στο όνειρο του κοριτσιού! Εκεί γνωρίζουν τον πολυλογά Μάγο, τον τετραπέρατο Γάτο και το μαγικό πινέλο μέσα σε έναν χρωματιστό «υπερρεαλιστικό» κόσμο από σπουδαίους πίνακες που ζωντανεύουν (!)  – αλλά  για να καταφέρουν να βγουν από κάθε πίνακα, πρέπει να προσπεράσουν ολοένα και πιο περίπλοκα εμπόδια… Μεταμορφώνονται στους μπλε Αρλεκίνους του Πικάσο, μπαίνουν στον εκτυφλωτικό κίτρινο κόσμο του Βίνσεντ βαν Γκογκ, συνομιλούν με τη Μόνα Λίζα και τελικά… καταφέρνουν να ανοίξουν τη μεγάλη κόκκινη πόρτα του Ρόθκο – και ποιος ξέρει τι θα αντικρύσουν μπροστά τους!

Οι μικροί θεατές μέσα από το πρωτότυπο αυτό θεατρικό ταξίδι ανακαλύπτουν πως η φαντασία τούς δίνει τα απαραίτητα εφόδια να αναζητήσουν τα όνειρά τους, μαθαίνουν να βρίσκουν λύση εκεί που μοιάζει να υπάρχει αδιέξοδο κι όταν καλούνται να ξεπεράσουν τους φόβους τους, τότε όλοι μαζί ενωμένοι ανακαλύπτουν τη χαρά της συνεργασίας και τη μεγάλη αξία της φιλίας.

Θα καταφέρει το κορίτσι από τη Γκουέρνικα να κάνει το όνειρό που είδε, πραγματικότητα; Και τι θα γίνει στον τελευταίο σταθμό του τρένου;

Η παράσταση εμπλουτίζεται με πρωτότυπη μουσική και τραγούδια, από εντυπωσιακές βίντεο-προβολές που μεταμορφώνουν το Θεατρικό Βαγόνι και δημιουργούν μία πανδαισία εικόνων και χρωμάτων!

Το μαγικό πινέλο
Το μαγικό πινέλο της Νουρ στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

Σύλληψη/Κείμενο/Σκηνοθεσία Ομάδα ΒίΔα

Κίνηση Πέπη Ζαχαροπούλου

Πρωτότυπη μουσική Μάκης Παπαγαβριήλ

Σκηνικά-Κοστούμια/Εικαστική σύνθεση έντυπου υλικού Σμαράγδα Καφετζή

Αnimation/Γραφικά Νικολάια Γενηγεωργίου

Σχεδιασμός φωτισμού Βασίλης Κλωτσοτήρας

Παραγωγή Ομάδα ΒίΔα

Επικοινωνία ArtsPR

Παίζουν: Βίκυ Καλπάκα, Δάφνη Καφετζή, Δημήτρης Τσιγκριμάνης

Λίγα λόγια για την ομάδα ΒίΔα:

Η νεοσύστατη ομάδα θεάτρου ΒίΔα αποτελείται από την ηθοποιό και θεατροπαιδαγωγό Βίκυ Καλπάκα και την ηθοποιό, μουσικό και ψυχολόγο Δάφνη Καφετζή που έχουν αξιόλογη πορεία στο θέατρο και ιδιαίτερη εμπειρία στη διδασκαλία του θεάτρου σε παιδιά. Η ομάδα ΒίΔα ιδρύθηκε με σκοπό τη διεξαγωγή θεατρικών παραστάσεων για παιδιά και ενήλικες και στόχο την έρευνα και αναζήτηση της καινοτομίας στο θέατρο και την τέχνη. Στην παράσταση «Το δέντρο που αγαπούσε» συνεργάζεται με μια ομάδα έμπειρων αλλά και νέων ταλαντούχων καλλιτεχνών.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Θεατρικό Βαγόνι

κάθε Κυριακή στις 11.30 π.μ. (από 6/11/2022)

Γενική Είσοδος 10 Ευρώ

Προαγορά εισιτηρίων απαραίτητη:

– Ηλεκτρονικά στο https://www.viva.gr/tickets/theater/to-magiko-pinelo-tis-nour/

– Τηλεφωνικά στο 11876 (viva)

– Φυσικά σημεία πώλησης viva (αφού προηγηθεί κράτηση ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά στο 11876) καθημερινές πρωινές παραστάσεις για σχολεία (9.30 π.μ. & 11.00 π.μ.)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

Τηλ. 6937604988 & 2105298922 καθημερινά (εκτός Δευτέρας) 10.00 – 14.00

Σιδηροδρομικός & Προαστιακός Σταθμός Ρουφ, επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως

10′ με τα πόδια από το ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός & από τη στάση Αγίας Μαρκέλλας (λεωφορεία 813, 026)

Δωρεάν Parking

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

www.totrenostorouf.gr

www.facebook.com/ToTrenostoRoufrailwaycarriagetheatre

https://twitter.com/ToTrenoStoRouf

https://instagram.com/ToTrenostoRouf

https://www.youtube.com/user/totrenostorouf

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα