20.4 C
Athens
28/03/24
spot_img

Τα πειράματα του Mr Chem στο Φάληρο

Με τη διαδραστική – βιωματική παρουσίαση του βιβλίου «Τα πειράματα του Mr Chem» και των απίθανων πειραμάτων που περιγράφονται στο βιβλίο, τα οποία εντυπωσίασαν μικρούς και μεγάλους, έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο ο εβδομαδιαίος κύκλος «ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» που διοργάνωσαν με ξεχωριστή επιτυχία και συμμετοχή μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιού Φαλήρου, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Σχολείου σε συνεργασία με τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες και το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Η «ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» περιελάμβανε βιωματικά σεμινάρια, ομιλίες καταξιωμένων συγγραφέων, βιβλιοπαρουσιάσεις, διαδραστικές παρουσιάσεις καθώς και ανοιχτές για το κοινό συζητήσεις.

Τα πειράματα του Mr Chem στο Φάληρο

Παράλληλα, καθ΄ όλη την διάρκεια της δράσης, λειτούργησε έκθεση βιβλίων ενηλίκων και παιδικών βιβλίων, καθώς και εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής από καλλιτεχνικές ομάδες της περιοχής της Αγ. Βαρβάρας.

Τα πειράματα του Mr Chem
Τα πειράματα του Mr Chem στο Φάληρο

Η ανταπόκριση των παιδιών και των γονέων στις εκδηλώσεις υπήρξε μεγάλη και ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος με αφορμή την διοργάνωση, τόνισε ότι «αποτέλεσε ένα απαιτητικό, ποιοτικό, δημιουργικό εγχείρημα για την σχολική κοινότητα, το οποίο χάρη στην συνεργασία όλων, πέτυχε και αγκαλιάστηκε από την τοπική κοινωνία. Ευελπιστώ η πρωτοβουλία του 6ου Δημοτικού, σύντομα να επαναληφθεί και από άλλα σχολεία, δίνοντας δημιουργική διέξοδο στα παιδιά μας».

Τα παιδιά και οι συνοδοί τους χάρηκαν, έμαθαν και έπαιξαν, συμμετέχοντας στις δράσεις και απολαμβάνοντας το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και τα καλλιτεχνικά δρώμενα που είχαν oοργανωθεί, μέσα σε κλίμα χαράς, γεμάτο παιδικά χαμόγελα, από την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Ελένη Βέλλου και τα μέλη του Δ.Σ., σε συνεργασία με την Πρόεδρο των Δημοτικών Βιβλιοθηκών και Δημοτική Σύμβουλο  Μαίρη Τρύφων και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας  Μιχάλη Μιχαηλίδη.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Νότιου Τομέα Β3 Βασίλης Σπανάκης, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής  Δημήτρης Μπόγρης, η Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Παλαιού Φαλήρου Μαίρη Μπαρούνη και το μέλος Αντωνία Σπανού. 

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα