Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο “Φεστιβάλ Συνυπάρχω” που διοργάνωσε ο Δήμος Αμοργού
από κοινού με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου και με την στήριξη του υπουργείου Πολιτισμού που πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως και τις 26 Σεπτεμβρίου.
Πάνω σε αυτή τη στάση ζωής, ηθοποιοί με και χωρίς αναπηρία, χάρισαν τέσσερις συγκινητικές βραδιές, στους κατοίκους της Αμοργού, καθώς και σε πολλούς από τους επισκέπτες του νησιού.
Στις παραστάσεις παραβρεύθηκαν ο Δήμαρχος Αμοργού, Λευτέρης Καραίσκος, η Αντιδήμαρχος και τομεάρχης πολιτισμού, Πόπη Δεσποτίδη, καθώς και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης, Περικλής Γρίσπος.
1ο “Φεστιβάλ Συνυπάρχω” του Δήμου Αμοργού
Στις ομιλίες τους, τόσο ο Δήμαρχος Αμοργού κύριος Λ. Καραίσκος, όσο και η Αντιδήμαρχος κυρία Π.Δεσποτίδη, μετά το πέρας των παραστάσεων, οι οποίες συνοδεύτηκαν από παρατεταμένο χειροκρότημα, αφού ευχαρίστησαν όλους τους συντελεστές, υποσχέθηκαν να στηρίξουν το “Φεστιβάλ Συνυπάρχω” και τις επόμενες χρονιές, με όλα τα μέσα.

Η Παραολουμπιονίκης και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια της κολύμβησης, Αλεξάνδρα Σταματοπούλου βρέθηκε στον Όρμο της Αιγιάλης. Από τον ειδικό βατήρα για άτομα με αναπηρία βούτηξε και κολύμπησε στα καταγάλανα νερά. Παρέα με την Αλεξάνδρα, αυτή άλλωστε είναι και η λογική του “Συνυπάρχω”, κολύμπησαν και οι συντελεστές της παράστασης καθώς και λουόμενοι που εκείνη την στιγμή βρίσκονταν στην παραλία της Αιγιάλης.
Στη συζήτηση που είχε ο Δήμαρχος Αμοργού με την παραολυμπιονίκη Αλεξάνρα Σταματοπούλου και τους συντελεστές της παράστασης, αρχικά τους ζήτησε μια συγγνώμη, και στην συνέχεια τους είπε ένα μεγάλο ευχαριστώ.
1ο “Φεστιβάλ Συνυπάρχω” του Δήμου Αμοργού
Το “Φεστιβάλ Συνυπάρχω”, έκλεισε για τη φετινή χρονιά, η Θεατρική Ομάδα “Εν Δυνάμει” η οποία επί 15 χρόνια πέραν των δεκάδων βραβείων που έχει αποσπάσει, με τις παραστάσεις της, όσο και με την στάση ζωής της, έχει αφήσει εποχή τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη. Η ομάδα “Εν Δυνάμει” που έφτασε στο νησί μας, από τη βάση της, τη Θεσσαλονίκη, μας ταξίδεψε στον κόσμο του σημαντικότερου Έλληνα Λογοτέχνη, Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.
Μέσα από το διήγημα “Γουπού-Γουπατού”, που παρουσιάστηκε από τους εξαιρετικούς ηθοποιούς της, στα σχολεία της Αιγιάλης και της Χώρας, σε μια παράσταση μόλις 45 λεπτών καθήλωσαν και συγκίνησαν τους θεατές. Αν και το έργο γράφτηκε τον 19ο αιώνα, υπήρξε ίσως το πρώτο, που “μίλησε” για το μπούλινγκ προς τα παιδιά. Μέσα από τη ζωή του “Μανωλιού” οι άριστα δεμένοι μεταξύ τους ηθοποιοί μας έφεραν στο νου το φόβο, πολλών άλλων παιδιών, αλλά και ενηλίκων με τον οποίον δυστυχώς μέχρι και σήμερα ζουν.