17.5 C
Athens
29/03/24
spot_img

Έκδοση ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου Σίφνου

Έκδοση ψηφίσματος για την θλιβερή είδηση του θανάτου της αγαπητής μας Μαρίας Παππού – Βερνίκου –  Ευγενίδη μετά την κατεπείγουσα δια περιφοράς συνεδρίαση, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Σίφνου που συνήλθε σήμερα, Παρασκευή 30.09.2022.

Τα μέλη του Δημ. Συμβουλίου, αφού ανέγνωσαν κείμενο της Δημάρχου Μαρίας Εμμ. Ναδάλη στο οποίο αναφέρει τα εξής:

«Η αείμνηστη, πλέον, Μαρία Παππού-Ευγενίδη ήταν ένα πρόσωπο που αφήνει ανεξίτηλο το προσωπικό του στίγμα, που το καθόρισε στο μέγιστο βαθμό η βαθιά πίστη προς το Θεό, η προσήλωση στις ανθρωπιστικές αξίες και η αγάπη για τη Σίφνο που της ενέπνευσε ο αξέχαστος ευπατρίδης σύζυγός της Νικόλαος Βερνίκος – Ευγενίδης.

Φορέας εξαίρετου ήθους, ανιδιοτελής και γενναιόδωρη, απλή και μετριόφρων με χαμηλόφωνη παρουσία, υιοθέτησε και συνέχισε, με αξιοσημείωτη  συνέπεια, το δρόμο της προσφοράς προς το νησί μας, που είχαν ανοίξει μαζί με τον πολυαγαπημένο της σύντροφο.

Πολλά είναι τα έργα, σε κτίρια, εκκλησίες κ.α. που επιβεβαιώνουν την καταλυτική οικονομική συμβολή της αλλά και αρκετοί είναι οι συνάνθρωποί μας που χάρη στον πλούσιο συναισθηματικό της κόσμο, εισέπραξαν τη σιωπηλή και διακριτική βοήθειά της.

Είναι δύσκολο να καταγραφεί σε λίγες γραμμές η πολύπλευρη προσφορά της και ο γενναιόδωρος χαρακτήρας της. Όμως αναμφισβήτητο παραμένει ότι στη Μαρία Παππού- Ευγενίδη αξίζει να αποδίδουμε πάντα την τιμή της μνήμης και της αναγνώρισης ως ευεργέτιδας του νησιού μας».

Έκδοση ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου Σίφνου

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΟΜΟΦΩΝΑ

 Να κυματίσουν μεσίστιες οι σημαίες στα δημοτικά κτίρια κατά την ημέρα της κηδείας.

  1. Να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο και τα Συμβούλια των Κοινοτήτων Απολλωνίας και Αρτεμώνα στην εξόδιο ακολουθία.
  2. Να αποδοθεί το όνομα της εκλιπούσης σε δημοτική οδό, ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
  3. Να αναρτηθεί φωτογραφία της στην κεντρική αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Σίφνου «Μαριάνθη Σίμου».
  4. Αντί στεφάνου να διατεθεί το ποσό των χιλίων (1.000,00 €) στο Ίδρυμα Στήριξης του Π.Π.Ι. Σίφνου «Σωτήρης Τριαντάφυλλος» για ανάγκες του Ιατρείου Σίφνου.
  5. Να αναγνωστεί το ψήφισμα κατά την εξόδιο ακολουθία και να δοθεί στους οικείους της.
  6. Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα