23 C
Athens
28/03/24
spot_img

Δημιουργία Μεγάλου Πράσινου Σημείου στην Ιεράπετρα

Εντάχθηκε η Πράξη Δημιουργία Μεγάλου Πράσινου Σημείου στη θέση Πλατειά Όψη του Δήμου Ιεράπετρας στο ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», προϋπολογισμού 706.223,50€.

Η πράξη αφορά την δημιουργία ενός Πράσινου Σημείου στη θέση ”Πλατειά Όψη”, σε ιδιόκτητο γήπεδο έκτασης 2.903,06 m2, πλησίον του υφιστάμενου Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Δήμου Ιεράπετρας.

Το Πράσινο Σημείο θα είναι ένας οριοθετημένος και διαμορφωμένος χώρος με κατάλληλη κτιριακή υποδομή και εξοπλισμό, ώστε οι δημότες να αποθέτουν ανακυκλώσιμα υλικά, χωριστά συλλεγμένα, όπως χαρτί, λοιπά γυαλιά, λοιπά μέταλλα, λοιπά πλαστικά, υφάσματα, βρώσιμα έλαια ή χρησιμοποιημένα αντικείμενα και εξοπλισμό (όπως ρουχισμό, έπιπλα, ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό), προκειμένου να προωθηθούν στη συνέχεια για ανακύκλωση ή για προετοιμασία για επαναχρησιμοποίηση.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης: «Εκτός από την κατασκευή της  Μονάδας Διαχείρισης και Κομποστοποίησης Βιοαποβλήτων η οποία υλοποιείται αυτό το διάστημα, την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, την αγορά κλαδοτεμαχιστών, καφέ κάδων και οικιακών κομποστοποιητών, τη συνεχή ανανέωση του εξοπλισμού της καθαριότητας με την αγορά σύγχρονων μηχανημάτων και απορριμματοφόρων διεκδικήσαμε και πετύχαμε τη χρηματοδότηση για τη δημιουργία Μεγάλου Πράσινου Σημείου στον Δήμο της Ιεράπετρας.

Η δημιουργία Μεγάλου Πράσινου Σημείου αποτελεί άλλο ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της ολοκληρωμένης διαχείρισης των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι υλοποιώντας το πρόγραμμά μας να ενισχύσουμε την περιβαλλοντική συνείδηση των πολιτών και να διαμορφώσουμε μια νέα νοοτροπία στα ζητήματα διαχείρισης των απορριμμάτων, προστατεύοντας συγχρόνως το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.

Όπως έχω, όμως, τονίσει επανειλημμένως όσο καλός κι αν είναι ο  μηχανισμός της αποκομιδής των απορριμμάτων, δεν είναι αρκετός αν δεν υπάρχει πνεύμα συνεργασίας και από την πλευρά των πολιτών. Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ».

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα